Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-stjepan-kozul

Predstavljena monografija o Župi sv. Petra i Pavla u Kašini

Opsežna i bogato opremljena monografija „Župa svetih Petra i Pavla u Kašini. Prilozi za stariju povijest župe, crkve i svećenikâ u Kašini“ autora mons. dr. Stjepana Kožula, predstavljena je u srijedu 25. siječnja u Društvenom domu u Kašini, u nazočnosti brojnih župljana, uzvanika i predstavnika društvenog, kulturnog i političkog života grada Zagreba i gradske četvrti Sesvete.

U Kašini proslavljen blagdan Obraćenja sv. Pavla

Župa sv. Petra i Pavla u Kašini proslavila je 25. siječnja blagdan Obraćenja sv. Pavla svečanim misnim slavljem koje je u župnoj crkvi, posvećenoj apostolskim prvacima, predvodio kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkoga i arhiđakon Remetsko-sesvetskog arhiđakonata mons. dr. Stjepan Kožul, u koncelebraciji s kašinskim župnikom Josipom Senjakom i Vjekoslavom Pavlovićem, župnikom župe sv. Benedikta u Blaškovcu.

Objavljena monografija mons. Stjepana Kožula o župi Kašina

Župa Svetih Petra i Pavla u Kašini i Društvo za povjesnicu Zagrebačke nadbiskupije „Tkalčić“ objavili su ovih dana djelo crkvenog povjesničara mons. dr. Stjepana Kožula, monografiju „Župa svetih Petra i Pavla u Kašini. Prilozi za stariju povijest župe, crkve i svećenikâ u Kašini“, koja na više od 800 stranica govori o prošlosti te župe, o kojoj zapisana predaja o uspostavi datira iz 1201. godine.

Sesvete: Predstavljena monografija o Župi Svih svetih

Monografija mons. dr. sc. Stjepana Kožula „Župa Svih svetih u Sesvetama. Prilozi za stariju povijest župe, crkve i župnikâ u Sesvetama“ predstavljena je 24. rujna u Pastoralnom centru Župe Svih svetih u Sesvetama.

Župa Sesvete dobila svoju prvu sveobuhvatnu monografiju

„Župa Svih svetih u Sesvetama“ naslov je najnovije knjige crkvenog povjesničara, kanonika Prvostolnog kaptola zagrebačkog i arhiđakona Remetsko-sesvetskog arhiđakonata mons. dr. Stjepana Kožula, objavljene u nakladi „Društva za povjesnicu Zagrebačke nadbiskupije „Tkalčić“.