Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-tomo-vuksic

Bajramska čestitka nadbiskupa Vukšića

Vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata BiH Tomo Vukšić u povodu Ramazanskoga bajrama, koji muslimani proslavljaju 10. travnja, uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću.

Propovijed nadbiskupa Vukšića u prigodi 32. obljetnice utemeljenja HVO-a

Nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić predvodio je na svetkovinu Blagovijesti, u ponedjeljak, 4. travnja u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve misu za pokojne branitelje i za mir u povodu 32. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane. Tom prigodom nadbiskup Vukšić uputio je propovijed naslovljenu „Sin Božji postaje Sin čovječji. Naša žalost je završila“ koju je KTA prenijela u cijelosti.

Održana je Godišnja sjednice Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu

U sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu održana je u četvrtak, 4. travnja, pod predsjedanjem predsjednika Vijeća mons. Tome Vukšića, nadbiskupa vrhbosanskog i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH, godišnja sjednica Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu, izvijestio je Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije.

Uskrsna poslanica biskupa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine na zasjedanju u Mostaru 20. i 21. ožujka 2024. odlučili su objavljivati zajedničku poslanicu prigodom svetkovina Uskrsa i Božića. Usuglašeni tekst uskrsne poslanice aktivnih biskupa BK BiH, koji donosimo u cijelosti, pročitao je na Veliku subotu, 30. ožujka 2024., na konferenciji za medije u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić.

Umjesto prijema, nadbiskup Vukšić darovao 500 obroka

Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić na Veliki petak, 29. ožujka u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu susreo se s fra Petrom Karajicom, ravnateljem Humanitarno-karitativne organizacije „Kruh Sv. Ante“ te mu tom prigodom uručio dar za 500 obroka.

1 2 3 21