Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-vilim-grbac

Posljednji ispraćaj preč. Željka Stavera

Sprovodnu misu i pokop preč. Željka Stavera, umirovljenog svećenika Porečke i Pulske biskupije te kanonika pulskog Stolnog kaptola sv. Tome apostola, koji je preminuo na Dušni dan u 84. godini života i 60. godini svećeništva, u Žminju je u petak, 4. studenog, predvodio umirovljeni porečki i pulski biskup mons. Ivan Milovan.  

Pokop vlč. Mladena Juvenala Milohanića

Umirovljeni svećenik Porečke i Pulske biskupije Mladen Juvenal Milohanić, koji je preminuo 12. rujna u Svećeničkom domu u Puli, u 83. godini života i 57. godini svećeništva, pokopan je u srijedu 14. rujna u Tinjanu.

Grdoselo: Sprovodna misa i obredi za vlč. Dragutina Domšića

Sprovodnu misu za pokojnog svećenika Porečke i Pulske biskupije vlč. Dragutina Domšića, u utorak 22. veljače, u Grdoselu predslavio je apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije splitsko-makarski nadbsikup koadjutor Dražen Kutleša, a sprovodne obrede umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

Proslavljena sedma obljetnica proglašenja blaženim bl. Miroslava Bulešića

Sedma obljetnica beatifikacije bl. Miroslava Bulešića, u ponedjeljak, 28. rujna u Lanišću, mjestu gdje je blaženik podnio mučeništvo, proslavljena je svečanim misnim slavljem koje je predvodio generalni vikar Porečke i Pulske biskupije mons. Vilim Grbac, koji je rođen u toj župi, u koncelebraciji s buzetskim dekanom i župnikom in solidum preč. Daliborom Pilekićem, buzetskim župnikom, kanonikom porečkog Stolnog kaptola preč. Marijom Žmakom te drugim svećenicima iz tog i drugih dekanata.

1 2