Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-zelimir-puljic

Molitveni susret crkvenih pokreta i zajednica u Splitu

U splitskoj konkatedralnoj crkvi sv. Petra, na Duhovski ponedjeljak i blagdan Blažene Djevice Marije Majke Crkve 29. svibnja, održan je molitveni susret crkvenih pokreta i zajednica Splitsko-makarske nadbiskupije.

Svećenički dan u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Dan svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije upriličen je, u srijedu 24. svibnja, u Marijanskom svetištu i Duhovnom centru Vepric. Susret, na kojemu se okupilo oko stotinu svećenika, započeo je u kapeli koncelebriranim euharistijskim slavljem koje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup u miru mons. Marin Barišić.

Postavljanje u službu lektora i akolita u Splitu

Apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić predvodeći 1. travnja misno slavlje u kapeli Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, postavio je u službu dvojicu lektora te sedam akolita.

Đakonsko ređenje fr. Ilije Lešića

U samostanskoj i župnoj crkvi Sv. Katarine Aleksandrijske u Splitu, polaganjem ruku mons. Želimira Puljića, apostolskog upravitelja Splitsko-makarske nadbiskupije, u nedjelju 26. ožujka za đakona je zaređen dominikanac fr. Ilija Lešić, sin Joze i Luje r. Janjiš, rođen 23. studenog 1996. u Virovitici, a dolazi iz Župe Srca Isusova, Pećine (BiH).

Korizmeni posjet mons. Želimira Puljića Makarskoj

Splitsko-makarski nadbiskupi već tradicionalno pred Uskrs pohađaju vjernike u Makarskoj. Tako je četvrte korizmene nedjelje, 18. ožujka, učinio i apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić koji je u katedrali sv. Marka predvodio svečano euharistijsko slavlje.

Rijeka: Okrugli stol o iskustvima s Europske kontinentalne sinodske skupštine

„Zajedništvo Crkve nije narušeno nego je obogaćeno različitostima“, zaključili su predstavnici Riječke nadbiskupije koji su sudjelovali na Kontinentalnom sinodalnom zasjedanju održanom u Pragu od 5. do 9. veljače. Iskustva sa susreta na kojem je sudjelovalo 590 delegata iz 39 europskih biskupskih konferencija iznijeli su 28. veljače na okruglom stolu u Nadbiskupskom domu u Rijeci.

1 2 3