Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-zelimir-puljic

Proslava svete Terezije u požeškoj katedrali

U požeškoj katedrali, 15. listopada svečano euharistijsko slavlje na svetkovinu sv. Terezije Avilske, njezine nebeske zaštitnice predvodio je Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencija, u zajedništvu s biskupima Đakovačko-osječke crkvene pokrajine.

Proslavljen blagdan sv. Zoila, zaštitnika Caritasa Zadarske nadbiskupije

Blagdan sv. Zoila, ranokršćanskog svećenika mučenika iz Akvileje, zaštitnika Caritasa Zadarske nadbiskupije, svečano je proslavljen u četvrtak 16. prosinca u Župi bl. Alojzija Stepinca na Bilom brigu u Zadru, gdje je u župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca misno slavlje predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Nadbiskup Puljić: „Sinoda je plod Drugoga vatikanskog sabora“

Povodom početka sinodalnog hoda u Crkvi koji će se na poticaj pape Franje održavati od listopada 2021. do listopada 2023., zadarski nadbiskup Želimir Puljić održao je izlaganje pod nazivom 'Sinoda je plod Drugog vatikanskog sabora' na rekolekciji svećenika Zadarske nadbiskupije u srijedu 13. listopada u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa 'Zmajević' u Zadru.

Svečana uočnica svetkovine sv. Šimuna, zaštitnika grada Zadra

Svetkovina sv. Šimuna, zaštitnika grada Zadra kojem se već osam stoljeća utječe puk iz cijele Zadarske nadbiskupije, počela je svečanom Večernjom koju je u četvrtak 7. listopada u crkvi Sv. Šime u Zadru predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

1 2