Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-zelimir-puljic

Proslavljen blagdan sv. Zoila, zaštitnika Caritasa Zadarske nadbiskupije

Blagdan sv. Zoila, ranokršćanskog svećenika mučenika iz Akvileje, zaštitnika Caritasa Zadarske nadbiskupije, svečano je proslavljen u četvrtak 16. prosinca u Župi bl. Alojzija Stepinca na Bilom brigu u Zadru, gdje je u župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca misno slavlje predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Nadbiskup Puljić: „Sinoda je plod Drugoga vatikanskog sabora“

Povodom početka sinodalnog hoda u Crkvi koji će se na poticaj pape Franje održavati od listopada 2021. do listopada 2023., zadarski nadbiskup Želimir Puljić održao je izlaganje pod nazivom 'Sinoda je plod Drugog vatikanskog sabora' na rekolekciji svećenika Zadarske nadbiskupije u srijedu 13. listopada u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa 'Zmajević' u Zadru.

Svečana uočnica svetkovine sv. Šimuna, zaštitnika grada Zadra

Svetkovina sv. Šimuna, zaštitnika grada Zadra kojem se već osam stoljeća utječe puk iz cijele Zadarske nadbiskupije, počela je svečanom Večernjom koju je u četvrtak 7. listopada u crkvi Sv. Šime u Zadru predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Događanja Bleiburške tragedije i Križnoga puta

Na Bleiburškom polju 15. svibnja 1945. Jugoslavenska armija pogubila je dio razoružanih pripadnika oružanih snaga te civila, većinom Hrvata, koji su se namjeravali predati u savezničkoj zoni u Austriji. To je ujedno bio početak Križnoga puta na kojem su mnogi ljudi također pogubljeni bez suđenja.

Mons. Puljić i mons. Gorski čestitali Hrvatskome katoličkom radiju

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik Odbora HBK za sredstva društvenih komunikacija zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski, generalni tajnik HBK vlč. Krunoslav Novak i ravnatelj Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina čestitali su 24. obljetnicu početka emitiranja svim djelatnicima, suradnicima i prijateljima Hrvatskoga katoličkog radija.

1 2