Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-zlatko-koren

Mons. Koren: Zemni ostatci bl. Alojzija Stepinca ostaju u katedrali

Rektor katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetih Stjepana i Ladislava kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Zlatko Koren se je u emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija, u petak 30. rujna 2022., osvrnuo na tijek obnove zagrebačke prvostolnice.

Mladi iz Njemačke na putu prema Bjelovaru molili na Stepinčevom grobu

Mladi iz Hrvatske katoličke zajednice bl. Jakova Zadranina iz Göppingena i Hrvatske katoličke zajednice sv. Leopolda Bogdana Mandića iz Geislingena sa svojim župnikom fra Ivicom Jurišićem te mladi iz Hrvatske katoličke misije Karlsruhe pod vodstvom pastoralnog suradnika Darka Rupčića na putu prema Bjelovaru na Susret hrvatske katoličke mladeži u petak 16. rujna pohodili su zagrebačku katedralu.

Lipnik: Proslava župne svetkovine sv. Ilije

U povodu župne svetkovine sv. Ilije kanonik Prvostolnog zagrebačkog kaptola mons. Zlatko Koren predvodio je misno slavlje u srijedu 20. srpnja u župnoj crkvi u Lipniku.

Prva obljetnica smrti vlč. Pavla Kunšteka

Na obljetnicu smrti dugogodišnjega svetomartinskog župnika Pavla Kunšteka koji je preminuo 24. lipnja 2021. godine a pokopan dva dana kasnije na svetomartinskom groblju, koncelebriranu misu zadušnicu predvodio je 25. lipnja u kapeli Sv. Roka na Galgovu pokojnikov prijatelj od sjemenišnih dana vlč. Josip Vnučec.

Na Kaptolu se dovršava bogoslužni prostor bl. Alojzija Stepinca

U bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca u dvorištu na adresi Kaptol 28 će se na Veliki četvrtak, 14. travnja 2022. početi održavati liturgijska slavlja, najavio je rektor zagrebačke prvostolnice mons. Zlatko Koren u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija.

1 2 3