Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-zlatko-koren

Održan 34. Božić u Ciboni

Koncert „Božić u Ciboni“ održan je 34. put na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika 26. prosinca u Košarkaškom Centru Dražen Petrović u Zagrebu.

Okićen bor ispred zagrebačke katedrale

Uoči svetkovine Rođenja Gospodinova, u petak 22. prosinca okićen je bor na trgu ispred Zagrebačke katedrale. Kićenje bora uslijedilo je nakon misnoga slavlja u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca koje je predvodio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, u koncelebraciji s rektorom katedrale mons. Zlatkom Korenom.

Argumenti HKR-a: Kako se ispravno ispovijediti

Najveća napast i opasnost od zloga je da u ispovijedi ne krenem od sebe, nego od drugoga i onda ne doživimo ono potrebno nutarnje raskajanje i vlastitu svijest krivnje zbog grijeha, jedna je od poruka koja se mogla čuti u emisiji 'Argumenti' Hrvatskoga katoličkog radija, u utorak 19. prosinca 2023., o temi sakramenta pomirenja, povodom Božića kada se redovito organiziraju velike ispovijedi u župama.

Nadbiskup Kutleša pohodio Caritasovo prihvatilište za beskućnike

Uoči Svjetskog dana siromaha, koji se obilježava 19. studenoga, te u okviru proslave 90. obljetnice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša pohodio je u nedjelju 12. studenoga Caritasovo prihvatilište za beskućnike u zagrebačkom Sesvetskom Kraljevcu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Đakovo: Misa zahvale za beatifikaciju kardinala Stepinca

Misa zahvale za beatifikaciju kardinala Alojzija Stepinca, čija se 25. obljetnica obilježila u rujnu 2023. godine, slavljena je u nedjelju, 29. listopada 2023. u katedrali sv. Petra u Đakovu, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

1 2 3 6