Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-zlatko-koren

Prva obljetnica smrti vlč. Pavla Kunšteka

Na obljetnicu smrti dugogodišnjega svetomartinskog župnika Pavla Kunšteka koji je preminuo 24. lipnja 2021. godine a pokopan dva dana kasnije na svetomartinskom groblju, koncelebriranu misu zadušnicu predvodio je 25. lipnja u kapeli Sv. Roka na Galgovu pokojnikov prijatelj od sjemenišnih dana vlč. Josip Vnučec.

Na Kaptolu se dovršava bogoslužni prostor bl. Alojzija Stepinca

U bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca u dvorištu na adresi Kaptol 28 će se na Veliki četvrtak, 14. travnja 2022. početi održavati liturgijska slavlja, najavio je rektor zagrebačke prvostolnice mons. Zlatko Koren u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija.

Trenutačno stanje obnove zagrebačke katedrale

U Aktualnom HKR-a o stanju obnove u potresu teško oštećene zagrebačke katedrale govorili su 14. siječnja potpredsjednik Odbora za obnovu mons. Zlatko Koren, prof. dr. Hrvoje Turkulin, zadužen za istražne radnje na krovištu, i autor koncepta konstrukcijske obnove prof. dr. Damir Lazarević.

Predstavljena Kraševa Zagrebačka katedrala od bijele čokolade

Kraš je u utorak 14. prosinca u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu predstavio još jedan u nizu proizvoda kojima slavi najveće znamenitosti diljem Lijepe naše – ulazna vrata zagrebačke katedrale pretočili su u bijelu čokoladu te time obogatili svoju kolekciju Hrvatska baština.

Mons. Koren predvodio obred blagoslova prve adventske svijeće

Obred blagoslova i paljenja prve adventske svijeće na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića 27. studenoga predvodio je kanonik Prvostolnoga kaptola zagrebačkog mons. Zlatko Koren, u nazočnosti zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i predsjednika Gradske skupštine Joška Klisovića. Obraćanje mons. Korena donosimo u cijelosti:

Blagoslovljen restaurirani oltar sv. Marije Magdalene u kapeli Sv. Petra u Gotalovcu

U kapeli Sv. Petra u Gotalovcu u nedjelju, 14. studenoga održano je svečano euharistijsko slavlje prigodom kojega je blagoslovljen i nedavno restaurirani oltar sv. Marije Magdalene, barokno remek-djelo koje se po svojim oblikovnom značajkama i prepoznatljivoj ornamentici akantusa pripisuje znamenitom baroknom kiparu i stolaru Ivanu (Johannesu) Komersteineru.

1 2 3