Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-zlatko-koren

Trenutačno stanje obnove zagrebačke katedrale

U Aktualnom HKR-a o stanju obnove u potresu teško oštećene zagrebačke katedrale govorili su 14. siječnja potpredsjednik Odbora za obnovu mons. Zlatko Koren, prof. dr. Hrvoje Turkulin, zadužen za istražne radnje na krovištu, i autor koncepta konstrukcijske obnove prof. dr. Damir Lazarević.

Predstavljena Kraševa Zagrebačka katedrala od bijele čokolade

Kraš je u utorak 14. prosinca u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu predstavio još jedan u nizu proizvoda kojima slavi najveće znamenitosti diljem Lijepe naše – ulazna vrata zagrebačke katedrale pretočili su u bijelu čokoladu te time obogatili svoju kolekciju Hrvatska baština.

Mons. Koren predvodio obred blagoslova prve adventske svijeće

Obred blagoslova i paljenja prve adventske svijeće na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića 27. studenoga predvodio je kanonik Prvostolnoga kaptola zagrebačkog mons. Zlatko Koren, u nazočnosti zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i predsjednika Gradske skupštine Joška Klisovića. Obraćanje mons. Korena donosimo u cijelosti:

Blagoslovljen restaurirani oltar sv. Marije Magdalene u kapeli Sv. Petra u Gotalovcu

U kapeli Sv. Petra u Gotalovcu u nedjelju, 14. studenoga održano je svečano euharistijsko slavlje prigodom kojega je blagoslovljen i nedavno restaurirani oltar sv. Marije Magdalene, barokno remek-djelo koje se po svojim oblikovnom značajkama i prepoznatljivoj ornamentici akantusa pripisuje znamenitom baroknom kiparu i stolaru Ivanu (Johannesu) Komersteineru.

1 2