Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mostar

150. obljetnica dolaska milosrdnica u Mostar

Jubilarna 150. obljetnica dolaska milosrdnica u Mostar proslavljena je u subotu 5. i nedjelju 6. studenoga izvedbom kazališne igre milosrdnice s. Bernardine Horvat, misnim slavljem koje je predvodio mjesni biskup Petar Palić i svečanom akademijom, objavljeno je na stranici Mostarsko-duvanjske biskupije.

Misa zahvalnica za mostarske maturante

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić slavio je misu zahvalnicu za mostarske maturante u srijedu 11. svibnja u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru, objavljeno je na portalu Crkva na kamenu.

Razoran potres pogodio Ljubinje i područje Stoca u Bosni i Hercegovini

Razoran potres magnitude 6.1 prema Richteru s epicentrom kod Ljubinja pogodio je u 23:07 sati Bosnu i Hercegovinu, izvijestila je Seizmološka služba Republike Hrvatske. Potres se osjetio u Hrvatskoj, posebno snažno diljem Dalmacije, te u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i Sloveniji.

Pozdrav delegata Talijanske biskupske konferencije na početku 83. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije BiH

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine počela je svoje 83. redovito zasjedanje u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru, 21. ožujka 2022. pod predsjedanjem vrhbosanskog nadbiskupa metropolita i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tome Vukšića, dopredsjednika BK BiH. Na početku zasjedanja sve je pozdravio delegat Talijanske biskupske konferencije mons. Andrea Migliavacca, biskup biskupije San Miniato nedaleko od Firence, a njegov pozdrav prenosimo u cijelosti.

Pozdrav nadbiskupa Vukšića na početku 83. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije BiH

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine započela je svoje 83. redovito zasjedanje u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru, 21. ožujka 2022. pod predsjedanjem vrhbosanskog nadbiskupa metropolita i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tome Vukšića, dopredsjednika BK BiH. Na početku zasjedanja sve je pozdravio nadbiskup Vukšić, a njegov pozdrav prenosimo u cijelosti.

BiH: Misna slavlja u tri katedrale za mir u Ukrajini

Dijecezanski biskupi u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru predvodit će misna slavlja u svojim katedralama u ponedjeljak, 7. ožujka 2022. u 18 sati i tako se pridružiti inicijativi Vijeća europskih biskupskih konferencija da svakoga korizmenog dana jedna europska biskupska konferencija slavi misu i moli za mir u Ukrajini te za poginule u ratu i preminule od posljedica pandemije koronavirusa.

1 2 3 8