Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mostarska-katedrala

Vazmeno bdjenje u mostarskoj katedrali

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić predvodio je u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru Vazmeno bdjenje koje je okupilo mnoštvo vjernika koji su na početku uskrsne noći 30. ožujka došli proslaviti Uskrsnuće Gospodinovo, izvijestila je Crkva na kamenu.

Misa posvete ulja u mostarskoj katedrali

Misu posvete ulja u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru na Veliki četvrtak 28. ožujka predvodio je mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić, prenosi KTA.

Slavlje svetkovine Gospodinova rođenja – Božića u Mostaru

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski-upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić predvodio je misu polnoćku i danju misu na svetkovinu Božića 25. prosinca u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve, objavljeno je na mrežnoj stranici biskupija-mostar.ba.

Mostar: Sedmorica bogoslova zaređena za đakone

Sedmorica bogoslova, trojica iz Mostarsko-duvanjske biskupije, jedan iz Trebinjsko-mrkanske biskupije i trojica iz Hercegovačke franjevačke provincije, zaređeni su za đakone u subotu 21. listopada 2023. u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve, prenosi portal Crkva na kamenu.

Mostar: Pet redovnica položilo doživotne zavjete

S. Arkanđela Jurčević, s. Marija Budimir, s. Magda Glibić, s. Monika Ćorić i s. Marija Boban iz Družbe Školskih sestara franjevki Krista Kralja položile su doživotne zavjete na misnome slavlju koje je na blagdan sv. Klare Asiške, 11. kolovoza u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve predvodio mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić, objavljeno je na stranici Mostarsko-duvanjske biskupije.

Biskup Palić zaredio šestoricu novih svećenika

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić je na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve predvodio euharistiju na kojoj je zaredio šestoricu novih svećenika. Petorica svećenika zaređena su za Hercegovačku franjevačku provinciju: fra Ivan Crnogorac, fra Fran Ćorić, fra Marin Mikulić, fra Slaven Tomić i fra Alojzije Slavko Anđelić te jedan za Mostarsko-duvanjsku biskupiju – don Zvonimir Rezo, prenosi Crkva na kamenu.

Proslavljena naslovnica mostarske katedrale

U Mostaru je na Duhovski ponedjeljak, 29. svibnja, svečano proslavljena svetkovina nebeske zaštitnice katedrale Marije Majke Crkve i Kraljice Neba i Zemlje, objavljeno je na portalu Crkva na kamenu.

Đakoni iz BiH počeli svoje studijsko putovanje

Đakoni koji pohađaju program zajedničke Đakonske pastoralne godine u organizaciji Biskupske konferencije BiH počeli su u ponedjeljak, 15. svibnja svoje duhovno-studijsko putovanje, objavljeno je na portalu Nedjelja.

1 2 3 4