Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mostarsko-duvanjska-biskupija

Trajna izgradnja svećenika hercegovačkih biskupija

Susret trajne izgradnje za svećenike do 10 godina svećeništva Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije te Hercegovačke franjevačke provincije održan je od srijede, 28. veljače do četvrtka, 29. veljače 2024. u Franjevačkoj kući molitve u Masnoj Luci, izvijestila je Mostarsko-duvanjska biskupija.

Mostar: Proslava župne svetkovine sv. Ivana i podjela službi bogoslovima

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić je za vrijeme euharistijskoga slavlja, 27. prosinca, na svetkovinu župnog zaštitnika, u Župi sv. Ivana, apostola i evanđelista u Mostaru primio trojicu kandidata za sveti red za Mostarsko-duvanjsku biskupiju, jednog kandidata za Trebinjsko-mrkansku biskupiju te postavio u službu čitača lektora jednog bogoslova Mostarsko-duvanjske biskupije, objavljeno je na mrežnoj stranici biskupija-mostar.ba.

Svećenik Mostarsko-duvanjske biskupije don Željko Majić imenovan banjolučkim biskupom

Apostolska nuncijatura u Bosni i Hercegovini je na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, u petak 8. prosinca 2023., priopćila da je „Njegova Svetost papa Franjo prihvatio odreknuće od pastoralnog vodstva Banjolučke biskupije preuzvišenog mons. Franje Komarice te imenovala novog banjolučkog biskupa poštovanog don Željka Majića, svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije“, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

Mostar: Sedmorica bogoslova zaređena za đakone

Sedmorica bogoslova, trojica iz Mostarsko-duvanjske biskupije, jedan iz Trebinjsko-mrkanske biskupije i trojica iz Hercegovačke franjevačke provincije, zaređeni su za đakone u subotu 21. listopada 2023. u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve, prenosi portal Crkva na kamenu.

Susret sjemeništaraca i bogoslova s biskupom Palićem

Mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić susreo se na spomendan sv. Pija iz Pietrelcine, u subotu 23. rujna 2023, u Mostaru s bogoslovima i sjemeništarcima Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije.

Biskup Palić susreo se s bogoslovima završne godine

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić susreo se u utorak, 22. kolovoza u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru s bogoslovima koji su završili svoju bogoslovsku formaciju i koji će uskoro primiti sveti Red đakonata, objavljeno je na stranici biskupija-mostar.ba.

1 2 3 4