Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mostarsko-duvanjski-biskup-i-trebinjsko-mrkanski-apostolski-upravitelj

Biskup Palić: Crkve u BiH i Hrvatskoj žive od žena, to moramo priznati

Mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj sudjelovao je na XVI. redovnoj općoj skupštini Biskupske sinode u Vatikanu. Tom je prilikom dao intervju za Vatican News, u kojem je među ostalim govorio o ulozi žena u Crkvi. Osvrnuo se i na tenzije u BiH poručivši da je opasno da se predstavnici vjerskih zajednica uključuju u politička zbivanja. Intervju prenosimo u cijelosti.

Manifestacija Dužijanca upriličena u Mostaru

U Mostaru se 22. i 23. srpnja 2023. održala manifestacija Dužijanca, kojom su Hrvati Bunjevci pokazali kako slave završetak žetve i zahvaljuju Bogu za sve darove, a zahvala se očituje u duhovno-religioznom i kulturno-stvaralačkom dijelu, objavio je portal Crkva na kamenu.

Proslavljeni svećenički jubileji na susretu duhovnih zvanja

Umirovljeni svećenik Dubrovačke biskupije don Slavko Grubišić i umirovljeni svećenik Družbe Isusove o. Jerko Šimić proslavili su svoje svećeničke jubileje u srijedu 12. srpnja na susretu duhovnih zvanja župe Drinovci u Hercegovini.

Posvećena samostanska crkva sv. Petra i Pavla u Mostaru

Mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić, uoči svetkovine apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, u srijedu 28. lipnja, na večernjoj misi posvetio je oltar i samostansku crkvu sv. Petra i Pavla u Mostaru, izvijestila je Crkva na kamenu.