Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mostarsko-duvanjski-biskup

Biskupi Biskupske konferencije BiH slavili misu u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, u večernjim satima u nedjelju, 5. svibnja su u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu, slavili misu uz sudjelovanje hrvatske rimske zajednice kojom je proslavljen blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića i bl. Ivana Merza te proljetni susret hrvatskih rimskih studenata, izvještava KTA.

Rijeka: Biskup Palić o sudjelovanju na Biskupskoj sinodi

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić prenio je, u ponedjeljak 22. travnja u Domu pastoralnih susreta u Lovranu, svećenicima Riječke nadbiskupije osobno iskustvo sudjelovanja na Biskupskoj sinodi, izvijestila je Riječka nadbiskupija.

Uskrsna poslanica biskupa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine na zasjedanju u Mostaru 20. i 21. ožujka 2024. odlučili su objavljivati zajedničku poslanicu prigodom svetkovina Uskrsa i Božića. Usuglašeni tekst uskrsne poslanice aktivnih biskupa BK BiH, koji donosimo u cijelosti, pročitao je na Veliku subotu, 30. ožujka 2024., na konferenciji za medije u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić.

Trajna izgradnja svećenika hercegovačkih biskupija

Susret trajne izgradnje za svećenike do 10 godina svećeništva Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije te Hercegovačke franjevačke provincije održan je od srijede, 28. veljače do četvrtka, 29. veljače 2024. u Franjevačkoj kući molitve u Masnoj Luci, izvijestila je Mostarsko-duvanjska biskupija.

Slavlje o blagdanu sv. Ćirila i Metoda u Rimu

O blagdanu sv. Ćirila i Metoda, suzaštitnika Europe, koji se u Rimu inače slavi 14. veljače, u bazilici sv. Klementa je u ponedjeljak 12. veljače 2024., slavljena svečana misa, a proslavu je ove godine organizirao Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima.

1 2 3 7