Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mozambik

U Mozambiku ubijena redovnica

Neidentificirana naoružana skupina ubila je u utorak 6. rujna s. Mariju De Coppi i zapalila kombonijansku misiju u Chipeneu u Mozambiku, izvještava Vatican News.

Kardinal Zuppi: Povijest Mozambika pokazuje da je mir uvijek moguć

Predsjednik Talijanske biskupske konferencije bolonjski nadbiskup kardinal Matteo Zuppi održao je 11. kolovoza u katedrali u Maputu, glavnom gradu Mozambika, izlaganje povodom 30. obljetnice općega mirovnog sporazuma u toj afričkoj zemlji, izvijestio je Vatican News.

U Mozambiku otete stotine djece i mladih

U provinciji Cabo Delgado na sjeveru Mozambika brojne su otmice djece i mladih, izjavio je glasnogovornik Biskupije Pemba Kwiriwi Fonseca za papinsku zakladu Crkva u potrebi, prenosi Vatican News.

Papa Franjo izrazio blizinu mozambičkom narodu

Papa Franjo je ponovno izrazio svoju blizinu mozambičkom narodu susrevši se s biskupom Pembe, Luizom Fernandom Lisboom, zbog trpljenja prouzročenoga borbom za nadzor nad prirodnim izvorima, prenosi hrvatski ured Vatican Newsa u subotu 19. prosinca.

Papa završio apostolski pohod Africi

Papa Franjo završio je u utorak 10. rujna svoje 31. apostolske putovanje izvan Italije na kojem je boravio od 4. do 10. rujna posjetivši tri zemlje na jugoistoku Afrike: Mozambik, Madagaskar i Mauricijus.

Papa svećenicima i redovnicima: Neka vaš umor izvire iz „sposobnosti suosjećanja“

Na susretu s biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima, vjeroučiteljima i pastoralnim animatorima iz cijeloga Mozambika drugoga dana svoga pohoda jugoistoku Afrike u četvrtak 5. rujna Papa je poručio: Mi svećenici poznajemo svoj narod, možemo pogoditi što se događa u njihovim srcima, a srce nam se u supatništvu s njima trga iz grudi, razdvaja u tisuću komada, biva ganuto i čini se čak kao da ga ljudi blaguju: uzmite, jedite…

Mozambik: Muslimani pozvali na jedinstvo za Papina posjeta

Muslimanske vođe u Mozambiku uoči dolaska pape Franje pozvali su na jedinstvo u zemlji. Zajednički apel objavljen je nakon pisma koje je kružilo Internetom u kojemu se Papu proglasilo „neprijateljem“ i pozvalo muslimane da ne nazoče misi koju poglavar Katoličke Crkve predvodi u petak na stadionu Zimpeto, prenosi Kathpress pisanje portala Carta de Mocambique.

1 2