Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mr-igor-jakobfi

Tribina „Hrvatski socijalni tjedni – tradicija koja obvezuje“

U organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ u Vikarijatu u Osijeku u četvrtak 5. ožujka održana je četvrta u nizu tribina u okviru "Socijalnog četvrtka" na temu "Hrvatski socijalni tjedni – tradicija koja obvezuje". Na tribini je mr. socijalnog nauka Crkve Igor Jakobfi potaknuo posjetitelje na važno upoznavanje, propitivanje značenja i konkretne uloge postojanja socijalnog tjedna koji je, naglašeno je, ustanova, a ne samo događaj.

Župa - zajednica gostoprimstva i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve

U organizaciji Instituta za evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ u Vikarijatu Osijeku 24. listopada započeo je četvrti ciklus socijalnih tribina (traje od listopada 2016. godine) uz vodstvo magistra socijalnog nauka Crkve Igora Jakobfija. Izlaganjem o temi „Župa – zajednica gostoprimstva“ nastavljeno je razmatranje o praktičnim uputama zauzetoga socijalnoga djelovanja vjernika laika (župljana) u kontekstu dokumenta „Izjave i odluke Druge biskupijske sinode đakovačke i srijemske“.

Tribina „Socijalna dimenzija sinodske obnove“ održana u Vikarijatu Osijek

Govoreći o temi „Socijalna dimenzija sinodske obnove“, mr. socijalnog nauka Igor Jakobfi završio je 27. lipnja deveto izlaganje trećega ciklusa socijalnih tribina započetih u Vikarijatu Osijek u listopadu 2016. godine u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sveti Ivan Pavao II.“ u Osijeku.

Tribina u Vikarijatu Osijek o teologiji domoljublja

Magistar socijalnog nauka Crkve Igor Jakobfi održao je 7. veljače drugu ovogodišnju socijalnu tribinu u Vikarijatu Osijek gdje je govorio o temi „Teologija domoljublja - raščaravanje nacionalizma i kozmopolitizma“.