Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nacionalno-svetiste-sv-josipa

Oratorij u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu

Animatori Nacionalnoga svetišta svetog Josipa u Karlovcu na Dubovcu osmislili su pregršt radionica za svoje mlađe prijatelje na oratoriju održanom 1., 3. i 5. srpnja. Pod vodstvom župnika mons. Antuna Sente, ml., mladi animatori vodili su sudionike oratorija kroz zanimljive društvene igre, ali i radionice.

Vatrogasci Karlovačke županije u Nacionalnom svetištu svetog Josipa

Sedamnaestu srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu 8. svibnja 2019. godine obilježili su vatrogasci. Misno je slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa predvodio preč. Večeslav Magić, župnik svetog Josipa u Grubišnom Polju, a pjevanje je animirao župni zbor iz Grubišnog polja. Na misnom su slavlju sudjelovali i vatrogasci Karlovačke županije koji već tradicionalno hodočaste svetom Josipu u srijedu nakon svetog Florijana svog nebeskog zaštitnika.

Deset tisuća hodočasnika častilo svetog Josipa u Karlovcu

"Slavlje svetkovine svetoga Josipa u našoj Nadbiskupiji upućuje nas na ovo mjesto i na ovo zajedništvo. I ove smo godine poslušali poziv kojim nas Gospodin potiče: Idite k Josipu!", rekao je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, u Nacionalnom svetištu svetog Josipa na Josipovo 19. ožujka, pozdravljajući okupljene na početku središnjeg misnog slavlja.

Sveti Josip je i danas potreban kao otac i učitelj

Homilija provincijala Hrvatske dominikanske provincije i pročelnika Katedre crkvene povijesti KBF-a Sveučilišta u Zagrebu izv. prof. dr. Slavka Sliškovića, OP 19. ožujka 2019. u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu

Ljepota odlika svetog Josipa

Homilija zagrebačkog pomoćnog biskupa Ivana Šaška na svetkovinu sv. Josipa u utorak 19. ožujka 2019. u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu

1 2