Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-duro-hranic

Čestitka đakovačkih biskupa novoimenovanom hvarskom biskupu Ranku Vidoviću

Uime svećenika, redovnika i redovnica te svih vjernika Đakovačko-osječke nadbiskupije, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, u zajedništvu s nadbiskupom u miru Marinom Srakićem i pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem, uputio je čestitku mons. Ranku Vidoviću u prigodi njegova imenovanja hvarskim biskupom.

Pogreb vlč. Marinka Markića

Vlč. Marinko Markić, umirovljeni retkovački župnik, koji je preminuo 10. veljače u Đakovu u 66. godini života i 40. godini svećeništva, ukopan je u četvrtak, 11. veljače na Gradskom groblju u Đakovu.

U Slavonskom Brodu proslavljen blagdan Gospe Lurdske

Blagdan Gospe Lurdske proslavljen je u četvrtak, 11. veljače u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu. Svečano večernje misno slavlje predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Nadbiskup Hranić na HKR-u predstavio projekt udomljavanja

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predstavio je u utorak 9. veljače u emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija pripremljeni pilot-projekt „Podrška i osnaživanje udomiteljstva“ koji će se realizirati u župama Slavonskobrodskih dekanata.

Središnjim ekumenskim bogoslužjem u Osijeku završena Molitvena osmina

Središnjim ekumenskim bogoslužjem u kapucinskoj crkvi Av. Jakova u Osijeku završena je, u nedjelju 24. siječnja, Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana koja je uz geslo „Ostanite u mojoj ljubavi i donosit ćete mnogo roda“ (Iv 15, 5-9) trajala od 18. siječnja u organizaciji Ekumenske koordinacije Osječke regije.

Počela Katehetska zimska škola

Katehetska zimska škola s temom „Dati lice odgoju“ otvorena je u četvrtak 14. siječnja, a ove godine se zbog pandemije koronavirusa stručni skup održava virtualno putem Zoom platforme. Katehetsku školu priredili su Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije i Agencija za odgoj i obrazovanje.

Sažalnica u povodu smrti mons. Mile Bogovića

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, nadbiskup u miru Marin Srakić te pomoćni biskup Ivan Ćurić uputili su gospićko-senjskom biskupu Zdenku Križiću sažalnicu u povodu smrti prvoga biskupa Gospićko-senjske biskupije Mile Bogovića.

Pastoralna uputa nadbiskupa Hranića uz Nedjelju Caritasa

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je 1. prosinca 2020. svim župama i rektorima javnih redovničkih crkava, vjernicima i ljudima dobre volje u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji pastoralnu uputu uz nadolazeću Nedjelju Caritasa, 13. prosinca.

1 2 3 11