Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-duro-hranic

Nadbiskup Hranić: „Radostan sam što je papa Franjo našim pomoćnim biskupom imenovao upravo Tebe"

U povodu imenovanja mons. Ivana Ćurića pomoćnim biskupom Đakovačko-osječke nadbiskupije koje je objavljeno u Đakovu 11. ožujka, nadbiskup Đuro Hranić obratio se prigodnom porukom u kojoj je među ostalim izrekao „(...) svoju veliku zahvalnost Trojedinom Bogu za dar pomoćnog biskupa našoj Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i meni osobno te radostan kličem: Veliča duša moja Gospodina!“

Zaključen Osmi pastoralno-katehetski kolokvij za svećenike

Osmi pastoralno-katehetski kolokvij za svećenike s temom „Živjeti pomirenje. O sakramentu pomirenja u župnoj zajednici“ završio je u srijedu 27. veljače u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu. Organizatori skupa koji je okupio više od stotinu svećenika iz svih (nad)biskupija bilo je Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju i Vijeća za kler Hrvatske biskupske konferencije.

Blagoslovljen kip bl. Stepinca u valpovačkoj župnoj crkvi

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodio je svečano misno slavlje na spomendan bl. Alojzija Stepinca, u nedjelju 10. veljače u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu, gdje je u nazočnosti velikog broja vjernika blagoslovio novopostavljeni kip blaženog Stepinca.

Nadbiskup Hranić: Geslo osmine nas poziva osloboditi se parcijalnih interesa

Središnje ekumensko bogoslužje Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana u Osijeku, održano 20. siječnja u kapucinskoj crkvi Sv. Jakova, uz ovogodišnje geslo „Teži za samom pravdom“ (Pnz 16,20a), predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup metropolit Đuro Hranić u zajedništvu s predstavnicima kršćanskih Crkava i zajednica.

Katehetska zimska škola

Homilija predsjednika Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, 10. siječnja 2019. u crkvi Sv. Marije na zagrebačkom Dolcu

1 2 3