Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-duro-hranic

Uočnica svetkovine Bezgrješnog začeća u đakovačkom sjemeništu

Svečanim Vesperama, 7. prosinca u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu počelo je slavlje svetkovine Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije – zaštitnice đakovačkih bogoslova i patrona Sjemenišne kapele u koju se bogoslovi svakoga dana skupljaju na misu i molitvu časova.

Započela temeljna formacija „Mladi za mlade“ u Đakovu

Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije s povjerenikom vlč. Mariom Žigmanom organizirao je u subotu 26. studenoga prvi vikend susret formativnog seminara „Mladi za mlade“ koji je održan u Sinodskoj dvorani Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Sjednica Pastoralnog vijeća Đakovačko-osječke nadbiskupije o lektorima, akolitima i katehetama

Dva apostolska pisma u obliku motuproprija „Spiritus Domini“ te „Antiquum ministerium“ bila su tema sjednice Nadbiskupskog pastoralnog vijeća, koja je pod predsjedanjem đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića te sudjelovanje pomoćnog biskupa Ivana Ćurića i dr. Pavla Mikulčića, voditelja Središnjeg ureda Nadbiskupijskog pastoralnog centra, održana u utorak, 15. studenoga 2022., u Nadbiskupskom domu u Đakovu.

Križevački vladika služio liturgiju u Vukovaru

Križevački vladika Milan Stipić služio je svečanu liturgiju u nedjelju 30. listopada, kada Grkokatolička Crkva slavi Nedjelju Krista Kralja, u istoimenoj grkokatoličkoj župi u Vukovaru.

1 2 3 27