Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-duro-hranic

Duhovsko bdjenje mladih u osječkoj konkatedrali

Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije pod vodstvom povjerenika vlč. Marija Žigmana organizirao je u subotu 27. svibnja 2023. u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla Duhovsko bdjenje mladih kao uvod i pripremu za svetkovinu Pedesetnice.

U Đakovu predstavljena knjiga „Dušo, sad pođi sa mnom“

Knjiga tradicijskih nabožnih pripovjednih pjesama i molitava iz Slavonije i Srijema „Dušo, sad pođi sa mnom“ autorice mr. sc. Miroslave Hadžihusejnović Valašek predstavljena je u utorak 16. svibnja 2023. u Spomen-muzeju biskupa J. J. Strossmayera u Đakovu.

Posjet riječkih bogoslova đakovačkom Sjemeništu

U sklopu svojeg godišnjeg izleta kojeg su ovaj put organizirali kroz istočnu Hrvatsku, riječki su bogoslovi predvođeni rektorom preč. Mariom Gerićem, posjetili u subotu 13. svibnja Bogoslovno sjemenište u Đakovu.

Održana svečana akademija u čast „Vjesnika“

Svečana jubilejska akademija o 150. obljetnici Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije održana je u petak 5. svibnja u Dvorani biskupa Antuna Mandića Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu.

Mons. Dražen Kutleša preuzeo službu zagrebačkog nadbiskupa

Mons. Dražen Kutleša preuzeo je službu zagrebačkoga nadbiskupa tijekom euharistijskog slavlja u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca u subotu 29. travnja, na blagdan sv. Katarine Sijenske, crkvene naučiteljice i suzaštitnice Europe.

1 2 3 32