Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-duro-hranic

Nadbiskup Hranić za HKR o pohodu Benedikta XVI. Hrvatskoj

U povodu 10. obljetnice pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić se u razgovoru za Hrvatski katolički radio prisjetio detalja posjeta Svetog Oca koji su mu se urezali u pamćenje i smjernica koje je ostavio Crkvi u Hrvatskoj.

Svetkovina Duhova i podjela sakramenta potvrde u đakovačkoj prvostolnici

„Duh Sveti je Duh Isusov. On daje sposobnost onima koji su ga primili - Crkvi da očituje prisutnost i učini prisutnim raspetog i uskrslog Isusa u svakom povijesnom trenutku te da navijesti njegovu radosnu spasenjsku poruku: evanđelje“, rekao je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, predvodeći na svetkovinu Duhova, 23. svibnja, svečano misno slavlje u đakovačkoj prvostolnici, tijekom kojega je podijelio sakrament potvrde krizmanicima đakovačke Župe Svih svetih,, kojih je ove godine bilo 123.

Otvorena i blagoslovljena knjižara „Blažena Salomeja“

U Đakovu, na adresi Augusta Cesarca 12, u blizini katedrale i središnjeg đakovačkog trga, neposredno uza zgradu Bogoslovnog sjemeništa, u četvrtak 15. travnja otvorena je i blagoslovljena knjižara „Blažena Salomeja“, prodajno mjesto crkvenih tiskanica, knjiga i sakralnih predmeta koje se do tada, pod nazivom Knjižara Tiskanice, nalazilo u prostorima Nadbiskupskog doma u Đakovu.

Svečana misa na svetkovinu Uskrsa u đakovačkoj katedrali

 „Kristovo uskrsnuće je jedina prava zraka nade koja je prodrla u smrtnost našega ljudskog života; to je jedino uže spasa koje nam je pruženo nad provalijom koja zjapi nad našom ljudskom sudbinom“, rekao je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, predvodeći na svetkovinu Uskrsa, 4. travnja svečano misno slavlje u đakovačkoj prvostolnici Sv. Petra.

Misa posvete ulja u đakovačkoj katedrali

„Iako pod preventivnim mjerama zaštite od pandemije, ipak nam u grudima srca gore osobitom radošću. Jer, Missa chrismatis je uvijek tako lijepo i posebno slavlje“, rekao je nadbiskup Đuro Hranić, uvodeći u svečano misno slavlje posvete ulja u đakovačkoj prvostolnici Sv. Petra na Veliki četvrtak, 1. travnja.

Preduskrsna konferencija za medije nadbiskupa Hranića

„Dok bijaše s njima za stolom, uze kruh, izreče blagoslov, razlomi te im davaše. Uto im se otvoriše oči te ga prepoznaše.“ (Lk 24,30-31) – naslov je uskrsne pastirske poruke i čestitke đakovačko-osječkog nadbiskupa metropolita mons. dr. Đure Hranića, koju je predstavio 29. ožujka na preduskrsnom susretu s predstavnicima društvenog priopćavanja u Nadbiskupskom domu u Đakovu.

1 2 3 12