Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-marin-barisic

Nadbiskup Barišić u svetištu Gospe od Pojišana: Potrebne su geste dobrote i susreta

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić predvodio je svečano euharistijsko slavlje na svetkovinu Velike Gospe u četvrtak 15. kolovoza u svetištu Gospe od Pojišana u Splitu. Koncelebriralo je petnaestak svećenika predvođenih provincijalnim ministrom Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića fra Jurom Šarčevićem, dekanom Katedralnog dekanata don Tomislavom Ćubelićem i župnikom župe Gospe od Pojišana fra Žarkom Lučićem.

Nadbiskup Barišić krstio troje djece u Trilju

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić predvodio je euharistijsko slavlje u nedjelju 7. srpnja u župi sv. Mihovila u Trilju, tijekom kojega je krstio troje djece Josipa Galića – osmo dijete u obitelji Galić, Petra Petričevića – peto dijete u obitelji Petričević i Luku Šipića – treće dijete u obitelji Šipić.

Split: Mladomisnici položili jurisdikcijski ispit

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić primio je u četvrtak 4. srpnja u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata u Splitu sedamnaestoricu novozaređenih svećenika koji su položili jurisdikcijski ispit.

"Te Deum" bogoslova i odgojitelja CBS-a u Splitu

Bogoslovi i odgojitelji Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu, u četvrtak 27 lipnja, slavili su "Te deum" - misu zahvalnicu za proteklu akademsku i odgojnu godinu. Misu je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić u zajedništvu s rektorom CBS-a don Jurom Bjelišem i vicerektorom don Ivanom Urlićem.

Nadbiskup Barišić maturantima: Vi ste snaga i budućnost našeg društva i Crkve

U kapeli Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu u četvrtak 27. lipnja slavljena je misa zahvalnica za učenike i djelatnike Nadbiskupijske klasične gimnazije "Don Frane Bulić" u povodu završetka školske godine 2018./2019. Euharistijsko slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić u koncelebraciji s ravnateljem gimnazije don Josipom Dukićem, odgojiteljima i profesorima.

Pogreb don Ivana Babića

Sprovod svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije don Ivana Babića bio je u utorak 12. lipnja u rodnoj župi Uznesenja BDM Katuni – Kreševo.

Nadbiskup Barišić na proslavi blagdana sv. Jurja u Kaštel Sućurcu

U župi svetog Jurja mučenika u Kaštel Sućurcu svečano je u utorak 23. travnja proslavljena svetkovina nebeskog zaštitnika župe. Euharistijsko slavlje predvodio je splitsko makarski nadbiskup Marin Barišić, a u koncelebraciji su bili župnik don Ivan Delić, profesor sakramentologije na KBF-u dr. don Ante Mateljan i ostali svećenici.

1 2 3 6