Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-marin-barisic

Đakonsko ređenje u solinskom prasvetištu

Na Misijsku nedjelju, 24. listopada, predvodeći euharistijsko slavlje u crkvi Svete Obitelji u Solinu, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić zaredio je za đakone trojicu bogoslova.

Trogir: Proslava blagdana sv. Ivana Pavla II. i posveta nove crkve

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić predvodio je na blagdan sv. Ivana Pavla II., u petak 22. listopada svečano euharistijsko slavlje za vrijeme kojeg je posvetio novoizgrađenu crkvu koja nosi ime toga svetoga pape u župi Gospe od Anđela u Trogiru.

Ispovijest vjere kandidata za đakonat Splitsko-makarske nadbiskupije

Kandidati za đakonat Splitsko-makarske nadbiskupije Antun Mate Antunović i Klement Radosoljić ispovjedili su svoju vjeru i obećali vjernost Katoličkoj Crkvi, u subotu 16. listopada u kapeli Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu, za vrijeme svečane Večernje molitve koju je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić.

Proslava svetog Franje na splitskom Trsteniku

U Franjevačkom klerikatu na Trsteniku, crkvi Presvetog Otkupitelja, u ponedjeljak, 4. listopada svečano je proslavljen blagdan svetog Franje Asiškoga, zaštitnika i utemeljitelja triju franjevačkih redova. Euharistijskom slavlju predsjedao je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić.

1 2 3 21