Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-marin-barisic

Proslava Gospe Lurdske u Marušićima

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić predvodio je svečano euharistijsko slavlje s procesijom na blagdan Gospe Lurdske, u utorak 11. veljače i 110. obljetnicu posvete istoimene crkve u Marušićima (župa Uznesenja BDM – Rogoznica).

U Splitu predstavljena knjiga „Kotorski misal sv. Jakova od Lođe“

U organizaciji Zavoda za znanstveni i umjetnički rad u Splitu (HAZU) i Hrvatske bratovštine „Bokeljska mornarica 809“ – Split, u palači Milesi, predstavljena je u srijedu 5. veljače knjiga pod nazivom „Kotorski misal sv. Jakova od Lođe“. Pozdravne riječi uputili su: splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, predsjednik HBBM 809 u Splitu Luka Perković i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore (HNVCG) Zvonimir Deković.

Nedjelja Božje riječi na splitskim Mejašima

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić predvodio je, na Nedjelju Božje riječi 26. siječnja, svečano euharistijsko slavlje u župi Svetog Spasa na splitskim Mejašima.

Nadbiskup Barišić krstio peto dijete u obitelji Borić

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić predvodio je, na blagdan Krštenja Gospodinova u nedjelju 12. siječnja, euharistijsko slavlje u župi sv. Margarite – Brist tijekom kojeg je krstio malenog Luku, peto dijete u obitelji Milice i Žana Borića.

Svetkovina Marije Bogorodice u splitskoj katedrali

Na Novu godinu 1. siječnja, kada Crkva slavi svetkovinu Marije Bogorodice i obilježava Svjetski dan mira, svečano euharistijsko slavlje u katedrali Sv. Dujma predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić.

Proslava sv. Stjepana prvomučenika na Sustipanu u Splitu

Veliki broj župljana Meja kao i brojni hodočasnici okupili su se na blagdan sv. Stjepana prvomučenika, 26. prosinca, u crkvici na starom splitskom groblju Sustipan, kako bi proslavili nebeski rođendan svoga zaštitnika.

1 2 3 8