Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-marin-barisic

Nadbiskup Barišić predvodio misu na svetkovinu Bogorodice Marije u splitskoj katedrali

„Koliko god je važan dobar početak još je važniji dobar završetak godine“, kazao je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić predvodeći misno slavlje 1. siječnja na svetkovinu Marije Bogorodice, Novu godinu i Svjetski Dan mira u splitskoj katedrali svetog Dujma. U koncelebraciji su bili: kapelnik splitske prvostolnice mo. don Šime Marović, don Marko Ćubelić i don Nikola Šakić. Misno slavlje uveličao je Mješoviti prvostolni zbor sv. Dujma uz orguljašku pratnju mo. don Ivana Urlića. Misu je prenosio TV Jadran, YouTube kanal i Facebook profil Splitsko-makarske nadbiskupije.

Nadbiskup Barišić predvodio misu za blagdan Svete obitelji u splitskoj prvostolnici

„Bog, vječna Riječ iz ljubavi prema nama utjelovio se i postao čovjekom. Prihvatio je svakoga čovjeka i nije se izdvojio iz obitelji, iz zajednice koja je važna za nas i koja je put za svakoga čovjeka, put Crkve i društva“, kazao je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić predvodeći na blagdan Svete obitelji, 27. prosinca, misu u splitskoj prvostolnici sv. Dujma.

Nadbiskup Barišić predvodio božićnu misu u splitskoj prvostolnici

„Slava se njegova očitova u liku maloga Djeteta s Majkom Marijom i Josipom, djeteta kojemu u noći hite preplašeni pastiri, a mudraci na svom putu traže ga danju i noću“, kazao je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić predvodeći božićnu misu u splitskoj prvostolnici sv. Dujma.

Nadbiskup Barišić predvodio polnoćku u splitskoj prvostolnici

„Draga braćo i sestre, u ovoj svetoj i jedinstvenoj noći, nebeski glasnik donosi Radosnu vijest: 'Ne bojte se! Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! ... Rodio vam se Spasitelj - Krist Gospodin! I evo vam znaka, naći ćete novorođenče povijeno gdje leži u jaslama' (Lk 2, 10-12). Ova Radosna vijest upravljena je u noći betlehemskim pastirima i svima nama danas. Ona povezuje nebo i zemlju. Iz vječnosti ulazi u vremenitost“, kazao je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić predvodeći misu polnoćku 24. prosinca u splitskoj prvostolnici Sv. Dujma.

Splitsko-makarska nadbiskupija: Odredbe za božićno vrijeme

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić te splitsko-makarski nadbiskup koadjutor Dražen Kutleša uputili su svim svećenicima Splitsko-makarske nadbiskupije dopis o odredbama, mjerama i preporukama za slavlja Božića i božićnih blagdana. Dopis donosimo u cijelosti.

Prijenos nedjeljnih misa iz katedrale sv. Dujma

Nadbiskupski ordinarijat Splitsko-makarske nadbiskupije u priopćenju od petka 4. prosinca izvještava da će se, uslijed novih nužnih epidemioloških mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, svake nedjelje s početkom u 9.30 moći pratiti prijenos mise iz katedrale sv. Dujma u Splitu. Prijenos će biti na TV Jadranu, na YouTube kanalu i Facebook stranici nadbiskupije. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

1 2 3 14