Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-marin-barisic

Nadbiskup Barišić: Dosljedni kršćani i danas su progonjeni

Svetkovina sv. Nikole Tavelića svečano je proslavljena u nedjelju 17. studenoga u istoimenoj crkvi u Sičanima (župa sv. Jakova Apostola – Dicmo Donje). Euharistijsko slavlje, kojem je prethodila procesija, predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić uz koncelebraciju dekana Kliškog dekanata i župnika župe sv. Jakova don Vlade Strikića.

Nadbiskup Barišić: Slavlje Svih svetih plod je ljubavi Božje

„Slavimo svetkovinu Svih svetih, otajstvo naše vjere: ljubav Božju prema nama, radost spasenja naših dragih pokojnih i nas ovozemaljskih hodočasnika neba. Dok nebesnici obučeni u bijele haljine milosrdne Očeve ljubavi, stoje pred prijestoljem Božjim, mi hodočasnici u zajedništvu sa svima njima, okupljamo se oko oltara spasenja u istoj vjeri, nadi i ljubavi“, kazao je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić, predvodeći euharistijsko slavlje na svetkovinu Svih svetih, u petak 1. studenoga, na splitskom groblju Lovrinac.

Proslava 300. obljetnice župe sv. Ilije u Metkoviću

Svečanim misnim slavljem kojega je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić, u koncelebraciji s nadbiskupom Martinom Vidovićem, provincijalom Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja fra Markom Mršom, svećenicima Neretvanskog dekanata i onima rodom iz Neretve, u nedjelju 6. listopada, završila je desetodnevna proslava velikog jubileja – 300 godina župe sv. Ilije proroka u Metkoviću.

Počela nova akademska godina na splitskom KBF-u

Svečanim euharistijskim slavljem u kapeli Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u ponedjeljak 30. rujna započela je nova akademska godina 2019./2020. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Misno slavlje predvodio je Veliki kancelar Fakulteta splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić.

Sveti Mihovil proslavljen u Šibeniku

Svetkovina svetog Mihovila, zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije, proslavljena je u nedjelju 29. rujna na trgu pred šibenskom katedralom misnim slavljem i procesijom koju je predvodio hvarski biskup Petar Palić.

Nadbiskup Barišić krstio peto dijete obitelji Pletikosa

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić predvodio je euharistijsko slavlje u nedjelju 15. rujna u crkvi sv. Frane na Obali – Split. Tijekom slavlja krstio je malenu Mariju, peto dijete Angele i Stipe Pletikose. U koncelebraciji je bilo nekoliko svećenika predvođenih župnikom župe Sv. Stjepana pod Borovima i gvardijanom samostana Sv. Frane na Obali fra Martinom Jakovićem.

1 2 3 7