Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-marin-barisic

Solin: Misno slavlje u povodu obljetnica smrti nadbiskupa Jurića i Franića

Umirovljeni splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predslavio je misu na svetkovinu sv. Josipa, u ponedjeljak 20. ožujka 2023., u crkvi Svete obitelji u Solinu, u povodu jedanaeste godišnjice smrti nadbiskupa Ante Jurića (20. ožujka 2012.) i šesnaeste godišnjice smrti nadbiskupa Frane Franića (17. ožujka 2007.).

Konferencija Međunarodnog saveza za pastoral ministranata održana u Splitu

Konferencija Međunarodnog saveza za pastoral ministranata (Coetus internationalis ministrantium – CIM) održana je od 6. do 9. ožujka u Splitu. Redoviti je to godišnji susret povjerenika za pastoral ministranata biskupskih konferencija Europe na kojem se razmjenjuju nova iskustava rada u pastoralu ministranata te dogovaraju zajednički projekti.

Korizmena rekolekcija svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije

U Marijanskom svetištu i Duhovnom centru Vepric u srijedu, 8. ožujka, upriličena je korizmena rekolekcija svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije na kojoj se okupilo oko 120 svećenika u zajedništvu s apostolskim upraviteljem mons. Želimirom Puljićem i nadbiskupom u miru mons. Marinom Barišićem.

Nadbiskup Kutleša predvodio polnoćku u splitskoj katedrali

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Dražen Kutleša predvodio je misu polnoćku u splitskoj prvostolnici Sv. Dujma na kojoj je istaknuo kako je potrebno vratiti se jednostavnosti postojanog kršćanskog života te da treba uvidjeti da je Bog Bog redovitog i normalnog, a ne samo spektakularnog.

Božićna čestitka i primanje kod nadbiskupa Kutleše

Prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana, u srijedu 21. prosinca u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu upriličeno je božićno primanje kod splitsko-makarskoga nadbiskupa i metropolita Dražena Kutleše i uzajamna čestitka svećenika, županijskih i gradskih vlasti, predstavnika crkvenih i društvenih ustanova te javnih kulturnih djelatnika.

Umirovljeni nadbiskup Barišić o tituliranju u Crkvi

Umirovljeni splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić osvrnuo se na tituliranje u Crkvi, nakon što je riječki nadbiskup Mate Uzinić ukinuo korištenje počasnih naslova u korespondenciji Riječke nadbiskupije, objavio je 1. prosinca Večernji list.

1 2 3 31