Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-petar-antun-rajic

Mons. Rajič na slavlju krizme u Hamiltonu

Apostolski nuncij u Litvi, Latviji i Estoniji mons. Petar Antun Rajič je u subotu 24. veljače 2024. podijelio sakrament potvrde u Župi Svetoga Križa u kanadskom Hamiltonu.

Katolička Crkva u Bahreinu

U povodu apostolskog putovanja pape Franje u Kraljevinu Bahrein donosimo aktualne statističke podatke o Crkvi u toj azijskoj zemlji, koje je 28. listopada 2022. objavio Tiskovni ured Svete Stolice.

Mons. Giovanni Gaspari imenovan naslovnim biskupom Biograda na Moru

Papa Franjo imenovao je 21. rujna mons. Giovannija Gasparija apostolskim nuncijem u Angoli i Svetom Tomi i Prinsipu, istodobno ga uzdignuvši na naslovnu stolicu Albe marittime (današnji Biograd na Moru) s dostojanstvom nadbiskupa, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

VIDEO Sedma krunica "Hrvata svega svijeta"

Sedma po redu krunica "Hrvata svega svijeta" molila se u subotu 16. svibnja. Ovu molitvenu inicijativu pokrenuo je otac Ivan Ike Mandurić koji je pozvao sve Hrvate svijeta da se pridruže istodobnoj molitvi krunice za hrvatski narod u ovom teškom vremenu razornog potresa u Zagrebu i pandemije koronavirusa. Pogledajte video u prilogu.

Hodočašće hrvatskih vjernika iz župa Južnog Ontarija u Midland

Vjernici iz hrvatskih župa Južnog Ontarija u Kanadi sudjelovali su u nedjelju 21. srpnja na tradicionalnom hodočašću u nacionalno svetište kanadskih mučenika u Midland. Na hodočašću, koje već skoro 70 godina okuplja Hrvate doseljene u Kanadu, okupilo se oko tisuću hodočasnika iz župa Kraljice Hrvata – Toronto, Svetog Križa – Hamilton, Hrvatskih mučenika – Mississauga, Presvetog Trojstva – Oakville te Hrvatskog franjevačkog središta u Norvalu.