Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-pierbattista-pizzaballa

U Betlehemu počela božićna slavlja

Ulaskom latinskoga jeruzalemskoga patrijarha Pierbattiste Pizzaballe u Betlehem u petak poslijepodne, 24. prosinca, unatoč pandemiji koronavirusa, započela su božićna slavlja, prenosi Vatican News.

Papa slavio misu s ciparskim katolicima

Papa Franjo predvodio je u petak 3. prosinca na GSP stadionu u Nikoziji misno slavlje s oko 10.000 katolika, poručivši da se „samo zajedno možemo izliječiti od zasljepljujuće tame", prenosi Vatican News.

Cipar: Papa se susreo s klerom i predstavnicima pokreta

Sveti Otac Franjo se prvog dana pohoda Cipru, u četvrtak 2. prosinca u katedrali Gospe od milosti, sjedištu maronitske katoličke nadbiskupije, u Nikoziji susreo s klerom, redovnicima i redovnicama, katehetama i predstavnicima pokreta te održao prvi službeni govor.

Božićna slavlja u Svetoj zemlji s ograničenjima

Latinski jeruzalemski patrijarh nadbiskup Pierbattista Pizzaballa u inetrvjuu za njemačku agenciju KNA izjavio je da se nakon reduciranih korizmenih i uskrsnih slavlja u Svetoj zemlji i za adventsko i božićno vrijeme mogu očekivati ograničenja.

Znatno smanjen dug jeruzalemskoga patrijarhata

Apostolski administrator Latinskoga jeruzalemskog patrijarhata nadbiskup Pierbattista Pizzaballa zahvalio je Viteškom redu Sv. groba jeruzalemskog na podršci uz pomoć i koje je uspio smanjiti ovogodišnji dug za 60 posto, prenosi Vatican News.  

1 2