Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-tomo-vuksic

Počelo 86. redovito zasjedanje Biskupske konferencije BiH u Mostaru

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine je u utorak 21. ožujka u jutarnjim satima u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru počela 86. redovito zasjedanje pod predsjedanjem vrhbosanskog nadbiskupa metropolita i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH Tome Vukšića, predsjednika BK BiH, izvijestila je KTA.

Delegacija CRS-a posjetila predsjednika Caritasa BiH

Vrhbosanski nadbiskup i predsjednik Caritasa Bosne i Hercegovine Tomo Vukšić, s ravnateljem mons. Tomom Knežević, primio je u ponedjeljak 13. ožujka u zgradi rezidencije u Sarajevu visoku delegaciju Caritasa Sjedinjenih Američkih Država, objavio je Caritas BIH, a prenosi KTA.

Koruški biskup Marketz u sarajevskoj katedrali: „Radujem da kao biskup mogu nastaviti povezanost s vama“

Nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić, u zajedništvu s biskupom austrijske partnerske biskupije Gurk-Klagenfurt Josefeom Marketzom i nadbiskupom vrhbosanskim u miru kardinalom Vinkom Puljićem, predvodio je svečano misno slavlje u nedjelju 5. ožujka u sarajevskoj katedrali Srca Isusova, izvijestila je KTA. 

Održan četvrti križni put za mlade Vrhbosanske nadbiskupije

Pod geslom „Hodimo zajedno“, 250 mladih iz 25 župa Vrhbosanske nadbiskupije sa svojim je svećenicima sudjelovalo u subotu 4. ožujka na četvrtom po redu nadbiskupijskom križnom putu za mlade koji se održao u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi u Bosanskoj Posavini.

Na Plehanu održane duhovne vježbe za svećenike

Duhovne vježbe za svećenike, koje su u franjevačkom samostanu Svetoga Marka Evanđelista na Plehanu u Bosanskoj Posavini počele u nedjelju 26. veljače zazivom Duha Svetoga završene su u četvrtak 2. ožujka. O temi „Srce svećenika kao izvor zadovoljstva i nezadovoljstva u svećeničkoj službi“ razmatrao je vlč. dr. sc. Ivan Benaković, prof. Svetoga pisma na đakovačkom KBF-u.

Intervent nadbiskupa Vukšića na neka pitanja za kontinetalnu Sinodu

U glavnom gradu Češke Pragu u ponedjeljak, 6. veljače počela je prva faza Europske kontinentalne sinodske skupštine koja će trajati do 9. veljače. U ime Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine govorio je njezin predsjednik nadbiskup Tomo Vukšić. Intervent prenosimo u cijelosti.

Nadbiskup Vukšić uputio božićne čestitke mitropolitu Hrizostomu i episkopima

Vrhbosanski nadbiskup i metropolit Tomo Vukšić je 5. siječnja u povodu svetkovine Božića koju pravoslavni vjernici slave prema julijanskom kalendaru, uputio čestitke mitropolitu dabrobosanskom gosp. Hrizostomu i svim ostalim episkopima i zaželio njima, svim svećenicima, monaštvu i vjernicima njihovih eparhija sretan Božić i blagoslovljenu cijelu novu godinu.

1 2 3 14