Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-tomo-vuksic

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica podržalo obnovu sarajevske bogoslovije

U Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu u petak, 10. lipnja vrhbosanski nadbiskup i metropolit mons. Tomo Vukšić i rektor Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa preč. Zdenko Spajić susreli su se s federalnim ministrom Edinom Ramićem i pomoćnikom ministra Zdravkom Beljom. Tom prigodom potpisali su ugovor kojim je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica podržalo projekt obnove zgrade bogoslovije.

Održan Peti susret svećenika Bosne i Hercegovine

U crkvi Sv. Petra i Pavla i Franjevačkom samostanu na Gorici u Livnu, u srijedu 1. lipnja održan je Peti Susret svećenika Bosne i Hercegovine. Na čelu sa svojim biskupima okupilo se oko 200 svećenika iz svih krajeva Bosne i Hercegovine ili podrijetlom iz BiH koji obavljaju razne službe u pastoralu ili raznim crkvenim institucijama, izvijestila je KTA.

Novi Travnik: Proslava patrona i 40 godina Župe Uzašašća Gospodinova

Svetkovina Uzašašća Gospodinova kao naslovnika vjerničke zajednice u Novom Travniku i 40 godina njezina postojanja svečano su proslavljeni u četvrtak 26. svibnja. Misno slavlje predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić, prenosi KTA.

Nadbiskup Vukšić za HKR: Zabrinjava „verbalna piromanija“ u BiH

Predsjednik Biskupske konferencije BiH i vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić u emisiji "Aktualno" Hrvatskoga katoličkog radija u srijedu 25. svibnja govorio je o situaciji u Bosni i Hercegovini, ali i o važnosti medija čiju ulogu posebno naglašava dan ranije predstavljena antologija "Crkva i mediji" u sklopu 56. svjetskog dana društvenih komunikacija koji je obilježen na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

Nadbiskup Vukšić uputio čestitku provincijalu Grbešu

Vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić uputio je u utorak, 26. travnja čestitku novoizabranom provincijalu Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozi Grbešu. Čestitku prenosimo u cijelosti.

Nadbiskup Vukšić slavio misu u povodu 100. obljetnice smrti bl. Karla Austrijskoga

Vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić je na Uskrsni ponedjeljak 18. travnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio euharistijsko slavlje u povodu 100. obljetnice smrti blaženoga Karla, posljednjeg austrijskog cara i hrvatsko-ugarskog kralja, izvijestila je KTA.

Homilija nadbiskupa Vukšića na misi u povodu 100. obljetnice smrti bl. Karla Austrijskoga

Vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić je na Uskrsni ponedjeljak 18. travnja 2022. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio misu u povodu 100. obljetnice smrti blaženoga Karla, posljednjeg austrijskog cara i hrvatsko-ugarskog kralja. Homiliju nadbiskupa Vukšića „Najvažnije je da narodi žive u miru“ prenosimo u cijelosti.

Nadbiskup Vukšić predvodio svečano uskrsno misno slavlje u sarajevskoj katedrali

Na svetkovinu Uskrsnuća Gospodnjega, u nedjelju 17. travnja u punoj katedrali Srca Isusova u Sarajevu svečano euharistijsko slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić u zajedništvu s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim u miru kardinalom Vinkom Puljićem i uz koncelebraciju većeg broja svećenika te asistenciju đakona, izvijestila je KTA.

1 2 3 9