Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nagrada

Misionar fra Miro Babić dobitnik nagrade Žuti okvir

Fra Miro Babić, franjevac Bosne Srebrene, dugogodišnji misionar u Keniji, dobitnik je nagrade Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje koju dodjeljuje National Geographic Magazine Croatia, prenosi nedjelja.ba.

Mons. Tadija Pranjić i o. Ilija Sudar dobitnici županijskih priznanja

U povodu Dana Vukovarsko-srijemske županije i spomendana njezina zaštitnika sv. Martina biskupa, u četvrtak 11. studenoga na svečanoj sjednici Županijske skupštine održanoj u svečanoj dvorani Baruna Trenka u Vinkovcima uručena su priznanja, a među laureatima su umirovljeni svećenik mons. Tadija Pranjić i župnik Župe sv. Vinka Pallottija i dušobrižnik u Općoj bolnici Vinkovci o. Ilija Sudar, SAC.

U Rimu uručena nagrada fra Željku Klariću

U povodu inauguracije nove akademske godine na Papinskom teološkom Institutu za brak i obitelj Ivan Pavao II. na Lateranskom sveučilištu u Rimu i u povodu liturgijskog spomena sv. Ivana Pavla II. u petak 22. listopada uručena je nagrada franjevcu konventualcu fra Željku Klariću za najboljeg studenta licencijatskog studija teologije braka i obitelji u prethodnoj akademskoj godini.

Redovniku franjevcu i sestrama franjevkama dodijeljene nagrade Grada Dubrovnika

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika održanoj u utorak, 2. veljače u Kazalištu Marina Držića uručene su i nagrade Grada Dubrovnika uz Dan Grada 2021. i blagdan sv. Vlaha. Među dobitnicima nagrade su dr. sc. fra Pio Pejić i Družba sestara franjevki od Bezgrešnog začeća iz Dubrovnika.

Kršćanima stil života treba biti caritas

Ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, dr. Drago Tukara čestitao je 14. prosinca dobitniku Državne nagrade za humanitarni rad u 2020. godini, Milanu Stjepanoviću, voditelju Caritasa Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu, na najvećem priznanju koje Republika Hrvatska dodjeljuje pojedincima i zajednicama za iznimna postignuća i humanitarni doprinos društvu. Donosimo tekst čestitke, predstavljamo rad Kućnoga hospicija te nagrađenoga Milana Stjepanovića.

U Vatikanu predstavljeni dobitnici nagrade Ratzinger 2020.

U Vatikanu je u četvrtak 1. listopada održana konferencija za tisak na kojoj su predstavljeni dobitnici nagrade Ratzinger 2020. i inicijative vatikanske zaklade Joseph Ratzinger - Benedikt XVI. Dobitnici ovogodišnje nagrade su prof. Jean-Luc Marion i prof. Tracey Rowland.

1 2