Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: napad

S. Vedrana Ljubić zahvaljuje za molitve

Misionarka s. Vedrana Ljubić (61), koja je 23. prosinca navečer napadnuta u Soroti u Ugandi, uspješno se oporavlja i dobro je, potvrdila je to u razgovoru za Hrvatski katolički radio.

Napadnuta časna sestra Vedrana Ljubić, misionarka u Ugandi

U Soroti (400 km od Kampale) u Ugandi sinoć, 23. prosinca napadnuta je misionarka s. Vedrana Ljubić, članica Družbe Kćeri Božje ljubavi, izvijestili su iz ureda Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj i pozvali na molitvu za njezin što brži i uspješniji oporavak.

Katolički svećenik ubijen u Nigeriji

Katolički svećenik vlč. Ferdinand Fanen Ngugban ubijen je 30. ožujka u oružanom napadu u crkvi sv. Pavla u nigerijskoj državi Benue, prenosi Catholic News Agency.

Indonezijski biskupi osudili bombaški napad na Cvjetnicu

Uslijed bombaškog napada na katedralu Presvetog Srca Isusova koji je ranio najmanje 20-ero vjernika u indonezijskom gradu Makassaru, Indonezijska biskupska konferencija izdala je priopćenje u kojem osuđuju napad izvršen na Cvjetnicu, 28. ožujka.

Pokušaj podmetanja požara u bazilici kod Getsemanskog vrta

Izraelska policija je objavila kako je uhitila radikalnog židova koji je 4. prosinca „unutrašnjost crkve polio zapaljivom tekućinom i podmetnuo požar“. Kršćanske vođe u Svetoj zemlji zahtijevaju provođenje istrage nakon pokušaja paleža ove znamenite Bazilike Agonije, izvještava u petak 11. prosinca portal Katoličkog tjednika - Nedjelja.

Papa Franjo uputio poruku bečkom nadbiskupu Schönbornu

Sveti Otac uputio je bečkom nadbiskupu Christophu Schönbornu brzojav zbog napada u Beču, koji je potpisao državni tajnik Svete Stolice Pietro Parolin, priopćio je u utorak 3. studenoga Tiskovni ured Svete Stolice. Također, Papa je na svom Twitter profilu zatražio prestanak nasilja.

1 2