Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: napad

Kardinal Krajewski neozlijeđen nakon napada u Ukrajini

Izaslanik pape Franje prefekt Dikasterija za službu milosrđa kardinal Konrad Krajewski i njegova pratnja ostali su neozlijeđeni nakon što su se, dok je završavao istovar humanitarne pomoći u blizini Zaporižje u Ukrajini, u subotu 17. rujna 2022., našli pod vatrom iz lakog oružja te su nastavili pružati pomoć, izvijestio je Vatican News.

Napadnuto sjemenište u Burkini Faso

Zaklada Pomoć Crkvi u potrebi izvijestila je 11. veljače o napadu islamističkih terorista na sjemenište St. Kisito de Bougui u Biskupiji Fada N’Gourma na istoku Burkine Faso, prenosi Vatican News.

Papina sućut nakon napada na izbjeglički kamp u DR Kongo

„Gnjusni i barbarski čin“, riječi su kojima je papa Franjo u brzojavu sućuti opisao napad na kamp za raseljene osobe „Plaine Savo“ u Ituriju u Demokratskoj Republici Kongo izveden u noći 1. veljače, prenio je Vatican News.

S. Vedrana Ljubić zahvaljuje za molitve

Misionarka s. Vedrana Ljubić (61), koja je 23. prosinca navečer napadnuta u Soroti u Ugandi, uspješno se oporavlja i dobro je, potvrdila je to u razgovoru za Hrvatski katolički radio.

Napadnuta časna sestra Vedrana Ljubić, misionarka u Ugandi

U Soroti (400 km od Kampale) u Ugandi sinoć, 23. prosinca napadnuta je misionarka s. Vedrana Ljubić, članica Družbe Kćeri Božje ljubavi, izvijestili su iz ureda Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj i pozvali na molitvu za njezin što brži i uspješniji oporavak.

Katolički svećenik ubijen u Nigeriji

Katolički svećenik vlč. Ferdinand Fanen Ngugban ubijen je 30. ožujka u oružanom napadu u crkvi sv. Pavla u nigerijskoj državi Benue, prenosi Catholic News Agency.

Indonezijski biskupi osudili bombaški napad na Cvjetnicu

Uslijed bombaškog napada na katedralu Presvetog Srca Isusova koji je ranio najmanje 20-ero vjernika u indonezijskom gradu Makassaru, Indonezijska biskupska konferencija izdala je priopćenje u kojem osuđuju napad izvršen na Cvjetnicu, 28. ožujka.

1 2