Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: napad

Papa Franjo uputio pismo sućuti i moli za žrtve napada u Sydneyu

U brzojavu od 13. travnja, koji je potpisao kardinal državni tajnik Pietro Parolin, papa Franjo piše da je "duboko ožalošćen" zbog napada u trgovačkom centru u Sydneyu u Australiji u kojem je ubijeno šest osoba. Žrtvama obećava svoju molitvu i duhovnu blizinu, izvještava Vatican News.

Kardinal Parolin: Užasan i sramotan napad na Izrael

Govoreći na Papinskom sveučilištu Gregoriana, na skupu o dokumentima pontifikata Pija XII. i židovsko-kršćanskim odnosima, državni tajnik kardinal Pietro Parolin je na početku izlaganja 9. listopada očitovao Papinu žalost zbog dramatičnih događaja u Svetoj zemlji, te istaknuo: „Terorizam, nasilje, barbarstvo i ekstremizam ugrožavaju legitimne težnje Palestinaca i Izraelaca. Neka zašuti oružje, neka prevlada razum“, prenosi Vatican News.

Francuska: Biskup poziva na molitvu za žrtve napada nožem

Nakon napada nožem na malu djecu i odrasle na igralištu u francuskom gradu Annecyju, lokalni katolički biskup Yves Le Saux pozvao je vjernike na misu u petak 9. lipnja navečer nakon koje će uslijediti molitva za žrtve i njihove obitelji u katedrali, izvijestio je Vatican News.

Kardinal Krajewski neozlijeđen nakon napada u Ukrajini

Izaslanik pape Franje prefekt Dikasterija za službu milosrđa kardinal Konrad Krajewski i njegova pratnja ostali su neozlijeđeni nakon što su se, dok je završavao istovar humanitarne pomoći u blizini Zaporižje u Ukrajini, u subotu 17. rujna 2022., našli pod vatrom iz lakog oružja te su nastavili pružati pomoć, izvijestio je Vatican News.

Napadnuto sjemenište u Burkini Faso

Zaklada Pomoć Crkvi u potrebi izvijestila je 11. veljače o napadu islamističkih terorista na sjemenište St. Kisito de Bougui u Biskupiji Fada N’Gourma na istoku Burkine Faso, prenosi Vatican News.

Papina sućut nakon napada na izbjeglički kamp u DR Kongo

„Gnjusni i barbarski čin“, riječi su kojima je papa Franjo u brzojavu sućuti opisao napad na kamp za raseljene osobe „Plaine Savo“ u Ituriju u Demokratskoj Republici Kongo izveden u noći 1. veljače, prenio je Vatican News.

S. Vedrana Ljubić zahvaljuje za molitve

Misionarka s. Vedrana Ljubić (61), koja je 23. prosinca navečer napadnuta u Soroti u Ugandi, uspješno se oporavlja i dobro je, potvrdila je to u razgovoru za Hrvatski katolički radio.

1 2 3