Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nasilje

Papin Angelus u nedjelju 8. listopada

Papa Franjo je u nedjelju, 8. listopada s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Talijanska BK poziva na dijalog kako bi se potaknuo prihvat migranata

Imigracija, socijalne nejednakosti, važnost odgoja i obrazovanja, sinodalnost, veća financijska izdvajanja za uzdržavanje klera. To su samo neke od tema u središtu završnog priopćenja Stalnog vijeća Talijanske biskupske konferencije koje je imalo sastanak u Rimu od 25. do 27. rujna. Biskupi se nadaju Crkvi sposobnoj za teološki pogled na stvarnost, pun nade, izvještava Vatican News.

Papin Angelus u nedjelju 10. rujna

Papa Franjo je u nedjelju, 10. rujna s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Bhatti o nasilju protiv kršćana u Pakistanu

Nakon napada na kršćanske crkve i domove u Pakistanu u srijedu 16. kolovoza, Paul Bhatti dao je intervju za Vatican News i pozvao na ukidanje zakona o bogohuljenju u zemlji te apelirao na sudove i policiju da poštuju zakon i red.

Vandalizacija crkava i groblja u Pakistanu

Stotine muslimanskih muškaraca napali su kršćansku zajednicu u istočnom Pakistanu, uništivši nekoliko crkava i groblje te zapalivši brojne kuće, uz optužbu da su kršćani oskvrnuli primjerak Kur'ana, izvještava Guardian.

1 2 3 6