Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nedjelja-bozjeg-milosrda

Blagoslovljena slika Milosrdnog Isusa

Druga vazmena nedjelja, koja se u Katoličkoj Crkvi slavi kao Bijela nedjelja ili Nedjelja Božjeg Milosrđa, posebno je svečano 11. travnja proslavljana u župi Uznesenja BDM u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu gdje je na jutarnjoj misi domaći župnik Krunoslav Karas blagoslovio sliku Milosrdnog Isusa.

Homilija biskupa Šaška na Nedjelju Božjega Milosrđa

Donosimo u cijelosti uvod i homiliju zagrebačkog pomoćnog biskupa Ivana Šaška u euharistijsko slavlje Druge vazmene ili Nedjelje Božjega milosrđa 11. travnja 2021. u 15 sati u Župi Blažene Djevice Marije Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea Zagreb-Trnovčica.

Ekumenizam na djelu u Donjem Lapcu

Na Nedjelju Božjeg milosrđa, 19. travnja, misu bez naroda u najmlađoj župi Gospićko-senjske biskupije sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu predvodio je župnik Dino Rupčić. Budući da pravoslavni vjernici u nedjelju 19. travnja slave svetkovinu Uskrsnuća Gospodnjeg, župnik Rupčić pohodio je pravoslavnog svećenika u Donjem Lapcu o. Predraga Sušića i u duhu ekumenizma čestitao mu najveću svetkovinu svih kršćana.

Biskup Škvorčević: Kad u naša srca uđe Uskrsli, onda je On naša snaga, oslonac i nada

Na Drugu uskrsnu nedjelju, Nedjelju Božjeg milosrđa, 19. travnja, požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u požeškoj katedrali euharistijsko slavlje. S biskupom su koncelebrirali svećenici iz središnjih biskupijskih ustanova te iz Župe sv. Terezije Avilske. Vjernici su slavlje mogli izravno pratiti putem Laudato televizije i platforme na web stranici Požeške biskupije.

Nedjelja Božjeg milosrđa u Slavonskom Brodu

Zahvaljujući Slavonskobrodskoj televiziji vjernici Slavonskog Broda i okolice, u ovo vrijeme posebnih ograničenja zbog pandemije koronavirusa, misna slavlja mogu izravno pratiti svake nedjelje iz druge župe Slavonskobrodskog dekanata.

1 2