Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nedjelja-caritasa

Na Nedjelju Caritasa u Đakovačko-osječku nadbiskupiju doneseno Betlehemsko svjetlo mira

Praćeni pjesmom župnoga zbora pod vodstvom s. Jelene Kovačević „Padaj s neba“, a napose kiticom „Svjetlo Božje, daru lijepi“, i ove su godine prije večernje mise treće nedjelje došašća, 12. prosinca, predstavnici Saveza izviđača Osječko-baranjske županije, članovi Odreda izviđača „Klasje“ Đakovo, unijeli Betlehemsko svjetlo mira u đakovačku prvostolnicu.

Poslanica biskupa Crne Gore za Nedjelju Caritasa

U povodu Nedjelje Caritasa koja se obilježava na Treću nedjelju došašća 12. prosinca, barski nadbiskup Rrok Gjonlleshaj i kotorski biskup Ivan Štironja uputili su poslanicu uime Caritasa Crne Gore i biskupijskih Caritasa, objavljeno je na mrežnoj stranici Kotorske biskupije.

Biskup Radoš na Nedjelju Caritasa: „Tamo gdje ljubav teče, raste i radost“

Predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Bože Radoš predvodio je euharistijsko slavlje na Nedjelju Caritasa 12. prosinca u varaždinskoj katedrali, napominjući kako je ovo nedjelja „kada okrećemo oči prema drugima“ i prepoznajemo da su upravo drugi, a osobito oni u potrebi, „naš put prema Bogu“ te da je to put po kojem Bog nama dolazi.

Pismo biskupa Škvorčevića u prigodi Nedjelje Caritasa

Prigodom Nedjelje Caritasa koja se obilježava na treću nedjelju došašća 12. prosinca biskup Antun Škvorčević uputio je već tradicionalno Pismo vjernicima Požeške biskupije pod naslovom „Otac tvoj koji vidi u skrovitosti uzvratit će ti”.

Održana sjednica biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine

U prostorima Ureda zagrebačkoga nadbiskupa u subotu, 11. prosinca u Zagrebu, biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine održali su svoju pedeset i prvu sjednicu, na kojoj su – pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita, kardinala Josipa Bozanića – sudjelovali: mons. Vlado Košić, biskup sisački, mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački, mons. Bože Radoš, biskup varaždinski, mons. Milan Stipić, vladika križevački, mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski u miru, mons. Nikola Kekić, vladika križevački u miru, te pomoćni zagrebački biskupi: mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski.

Održana konferencija za medije Caritasa biskupije Banja Luka

U povodu Nedjelje Caritasa u Bosni i Hercegovini koja se obilježava na treću nedjelju došašća Caritas biskupije Banja Luka održao je u petak, 10. prosinca konferenciju za medije, na kojoj su predstavljene informacije o Caritasovim projektima u tekućoj godini te planovi za budućnost, izvijestio je Caritas te biskupije.

1 2 3 4