Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: new-york

New York: Proslavljeni bračni jubileji

Trinaest parova na obljetnice svojih brakova zajednički su na misi u nedjelju 12. ožujka u Hrvatskoj župi sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela u New Yorku zahvalili Bogu što je sakramentom ženidbe posvetio početak njihove ljubavi i pratio ih blagoslovom.

Komemoracija u SAD-u u povodu 19. obljetnice "11. rujna"

Sjedinjene Države održale su u petak 11. rujna komemoraciju za gotovo 3.000 ubijenih 11. rujna 2011. u napadima terorističke skupine Al-Kaide na New York i Washington. Zbog pandemije koronavirusa, ove godine je obilježavanje napada na Sjedinjene Države bilo prilično skromnije uz mjere zaštite od širenja zaraze, izvještava Hina.

Papa sudionike UN-ova summita o klimi pozvao na poštenje, hrabrost i odgovornost

Papa Franjo je u video poruci upućenoj sudionicima UN-ova summita o klimi koji je započeo u ponedjeljak 23. rujna u New Yorku poručio da su klimatske promjene jedan od najozbiljnijih i zabrinjavajućih pojava našega doba. To je jedan od glavnih izazova s kojima se moramo suočiti, istaknuo je Sveti Otac i zbog toga je pozvao čovječanstvo da njeguje tri velike moralne osobine: poštenje, odgovornost i hrabrost.

Stepinčevo proslavljeno u New Yorku

Hrvatska župa sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela u New Yorku proslavila je 10. veljače blagdan bl. Alojzija Stepinca. Misu je predvodio župnik fra Nikola Pašalić, propovijedao je dr. fra Miron Sikirić.

1 2