Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: njemacka-biskupska-konferencija

Njemačka biskupska konferencija objavila smjernice za duhovne vježbe

Njemačka biskupska konferencija (DBK) objavila je okvir za takozvane duhovne vježbe. Po prvi put se formuliraju obvezujući standardi za duhovne vježbe i za formaciju voditelja duhovnih vježbi, kako je tamošnja biskupska konferencija objavila u ponedjeljak 18. ožujka u Bonnu, izvijestila je Katolička novinska agencija (KNA).

Biskupi u Njemačkoj zajedničkom se izjavom distancirali od desnog ekstremizma

Etnički nacionalizam je nespojiv s kršćanskim pogledom na Boga i čovječanstvo, stoga desničarske ekstremističke stranke „i one koje se umnožavaju na rubovima te ideologije“ ne mogu biti mjesto djelovanja kršćana, istaknula je Njemačka biskupska konferencija (DBK) u jednoglasno usvojenoj izjavi u četvrtak, 22. veljače, izvijestili su katholisch.de i Vatican News.

Nuncij Nikola Eterović pozvao njemačke biskupe da promijene perspektivu

Papinski nuncij u Njemačkoj pozvao je biskupe te zemlje na temeljnu promjenu perspektive. Nuncij Nikola Eterović se u ponedjeljak 19. veljače, u pozdravu na početku redovnog proljetnog zasjedanja biskupa u Augsburgu, pozvao na citat pape Franje, da je „važno ne zauzeti zatvoren stav, već 'ići van' širiti i nositi kršćansku poruku u svim područjima“, izvijestila je KNA.

Biskup Georg Bätzing: Biskupsku službu želimo ojačati, ne oslabiti

Predsjednik Njemačke biskupske konferencije limburški biskup Georg Bätzing je u ponedjeljak 19. veljače u Augsburgu komentirao pismo iz Vatikana u kojem je njemačkim biskupima iskazana zabrinutost zbog osnivanja Sinodalnog odbora u Njemačkoj, izvijestio je Vatican News.

Biskup Bätzing čestitao novim nadbiskupima u Paderbornu i Bambergu

Papa Franjo imenovao je u subotu 9. prosinca 2023. biskupa Uda Markusa Bentza novim nadbiskupom u Paderbornu, a biskupa Herwiga Gössla novim bamberškim nadbiskupom. Istoga dana čestitku im je uputio predsjednik Njemačke biskupske konferencije (DBK) limburški biskup Georg Bätzing, izvještava Vatican News.

Razgovarali predsjedavajući biskupi Njemačke i Poljske biskupske konferencije

Nakon pisma predsjedavajućeg Njemačke biskupske konferencije (DBK), biskupa Georga Bätzinga, upućenog poljskom nadbiskupu Stanisławu Gądeckom, dvojica predsjednika biskupskih konferencija su „iskreno govorila o iritacijama koje su se pojavile“, rekao je biskup Bätzing Katoličkoj novinskoj agenciji (KNA) u Bonnu u utorak, 28. studenog 2023., izvijestio je Vatican News.

Predstavnik Njemačke biskupske konferencije za pitanja izbjeglica: Nije točno reći „da mase hrle u Njemačku“

Posebni predstavnik Njemačke biskupske konferencije za pitanja izbjeglica, hamburški nadbiskup Stefan Heße, rekao je da njegova zemlja trenutno nije na granici kapaciteta za prihvat migranata. „Pogrešno je, pa čak i politički opasno sada govoriti o migracijskoj krizi“, rekao je nadbiskup u subotu 18. studenog u intervjuu za kelnski crkveni portal domradio.de

Njemački biskupi traže što skorije donošenje zakona o prevenciju samoubojstva

Tri godine nakon presude njemačkog Ustavnog suda o "pravu na pomoć pri samoubojstvu", njemački biskupi ponovno su zatražili jaču prevenciju samoubojstva, rekao je predsjednik Njemačke biskupske konferencije limburški biskup Georg Bätzing u četvrtak, 28. rujna na kraju redovnog jesenskog zasjedanja, objavila je KNA.

1 2