Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nuncij-giorgio-lingua

Homilija nuncija Lingue na blagdan Svetog Trna Isusova

Homiliju apostolskoga nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Lingue na misnom slavlju na blagdan Svetog Trna Isusova, u srijedu 4. svibnja, u zbornoj crkvi Uznesenja BDM u Pagu prenosimo u cijelosti.

Nuncij Lingua: Kršćani na Bliskom istoku – situacija u Iraku

U povodu 20. obljetnice Sveučilišta u Zadru u četvrtak 24. ožujka 2022. godine u svečanoj dvorani zadarskog Sveučilišta apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua održao je predavanje „Kršćani na Bliskom istoku – situacija u Iraku“ koje prenosimo u cijelosti.

Homilija nuncija Lingue na proslavi Papina dana

Prenosimo u cijelosti homiliju apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Lingue s mise slavljene u nedjelju 13. ožujka 2022. u Župi bl. Ivana Merza u Španskom u povodu Papina dana i 9. obljetnice pontifikata Svetog Oca Franje.

Nuncij Lingua slavio euharistiju u Rijeci

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua je, na drugu nedjelju došašća, 5. prosinca predvodio svečano liturgijsko slavlje u katedrali Sv. Vida na talijanskom jeziku uz koncelebraciju rektora katedrale mons. dr. Matije Matičića.

Nuncij Lingua: „Redovništvo i sinodalnost Crkve“

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua održao je predavanje „Redovništvo i sinodalnost Crkve“ na 53. skupštini Hrvatske redovničke konferencije, koja se održava u zajedništvu s članovima Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine, u srijedu 13. listopada 2021. u franjevačkom samostanu u zagrebačkoj Dubravi. Predavanje donosimo u cijelosti.

Utemeljiteljica i voditeljica Zajednice i Programa Injigo u posjetu nunciju Lingui

Dr. sc. Marica Čunčić, utemeljiteljica i voditeljica Zajednice i Programa Injigo, posjetila je u ponedjeljak, 11. listopada u Apostolskoj nuncijaturi u Zagrebu apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Linguu, a posjetu je nazočio i Dario Šimić, dugogodišnji sudionik Programa i član Zajednice Injigo.

1 2 3 4