Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: obljetnica-osnutka

Fra Ivan Matić pozvao na proslavu 25 godina Tabora

Kuća susreta Tabor u Samoboru ove godine slavi 25. obljetnicu osnutka, a središnja proslava bit će o blagdanu Preobraženja Gospodinova, kada će se, od 4. do 7. kolovoza, održati slavljenički seminar „Ovo je Sin moj, Ljubljeni! Slušajte ga!“

Poslanica biskupa Bogdana u povodu 25. obljetnice utemeljenja Vojnoga ordinarijata

Prenosimo u cijelosti poslanicu vojnog biskupa Jure Bogdana „U službi Evanđelja, pod Marijinom zaštitomˮ upućenu u povodu 25. obljetnice utemeljenja Vojnoga ordinarijata u Republici Hrvatskoj, a uz proslavu blagdana Gospe Velikoga hrvatskoga krsnog zavjeta – zaštitnice Vojnoga ordinarijata, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Olujaˮ, 5. kolovoza 2022.

Misno slavlje na Blagovijest i Dan Sveučilišta u Zadru

Na blagdan Blagovijesti kada Sveučilište u Zadru ujedno slavi svoj Dies Academicus, svečano misno slavlje u crkvi Sv. Dimitrija u Zadru u petak 25. ožujka predvodio je apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua, a propovijedao je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Nadbiskup Barišić primio povelju Sveučilišta u Splitu

U povodu Dana Sveučilišta u Splitu i 47. godišnjice postojanja u srijedu 15. lipnja splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je povelju za osobite zasluge u razvoju i promociji Sveučilišta u Splitu te za istaknuti doprinos izgradnji dobrih odnosa Sveučilišta i Splitsko-makarske nadbiskupije.

Predstavljena Monografija župe na Kantridi

Župa sv. Antuna Padovanskog na Kantridi prošle godine proslavila je 90. godišnjicu blagoslova crkve sv. Antuna i 80. godišnjicu uspostave župe. Tim je povodom 18. svibnja u župnoj crkvi predstavljena Monografija župe.