Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: obljetnica-posvete-crkve

Slavlje 598. obljetnice posvete crkve sv. Frane u Šibeniku

Svečanu misu o 598. obljetnici posvete crkve sv. Frane (Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića) u Šibeniku, u ponedjeljak 31. svibnja, predslavio je gvardijan Samostana sv. Frane i rektor Nacionalnog svetišta fra Ivan Bradarić.

Najavljena proslava svetkovine sv. Blaža u Vodnjanu

Župnik Župe sv. Blaža u Vodnjanu preč. Marijan Jelenić u ponedjeljak 1. veljače najavio je proslavu župne svetkovine o 260. obljetnici polaganja kamena temeljca za izgradnju velebne župne crkve te 190. obljetnici njezine posvete.

Obljetnica posvete crkve Sv. Lovre i Dan siromaha u Požegi

Na svetkovinu Obljetnice posvete crkve Sv. Lovre u Požegi, 15. studenoga požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u spomenutoj crkvi euharistijsko slavlje, na kojem su - uz svećenike iz središnjih biskupijskih ustanova - sudjelovali i predstavnici nastavnika i učenika požeške Osnovne škole Antuna Kanižlića kao i predstavnici profesora i učenika Katoličke gimnazije u Požegi.

Dan posvete župne crkve u Sloboštini

Dan posvete župne crkve Uzašašća Gospodnjeg u novozagrebačkom naselju Sloboština proslavljen je na spomendan sv. Karla Boromejskog 4. studenoga svečanom misom koju je predvodio biskupski vikar za pastoral mr. Marko Kovač u koncelebraciji s upraviteljem župe mr. Alenom Lulićem.

1 2