Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: obljetnica-smrti

Misa zadušnica za šibenskog biskupa Srećka Badurinu

Dvadeset i sedma obljetnica smrti šibenskog biskupa Srećka Badurine, velikana duha koji je u teška vremena Domovinskog rata svjedočio evanđelje, obilježena je u nedjelju 17. rujna misnim slavljem u katedrali Sv. Jakova u Šibeniku. Euharistiju koja je slavljena i za sve žrtve preminule branitelje iz Domovinskog rata predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

10. obljetnica smrti župnika Ivana Lukačevića

U Starim Perkovcima i Sikirevcima je u srijedu 9. kolovoza obilježena 10. obljetnica smrti sikirevačkog župnika Ivana Lukačevića na inicijativu i u suradnji članova Župnog pastoralnog vijeća te domaćeg župnika Drage Markovića.

50. obljetnica smrti biskupa Stjepana Bäuerleina

Đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić predvodio je misno slavlje u đakovačkoj katedrali u srijedu, 9. kolovoza, na dan 50. obljetnice smrti đakovačkoga i srijemskoga biskupa Stjepana Bäuerleina (1905. – 1973.).

Misa na 80. godišnjicu ubojstva fra Karla Ćuluma

Osamdeseta obljetnica mučeničke smrti fra Karla Ćuluma, člana Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja, svečano je obilježena u četvrtak 25. svibnja 2023. u Župi sv. Anastazija – Staševica.

Simpozij o 130. obljetnici smrti Jurja Tordinca

Spomen-muzej biskupa J. J. Strossmayera u Đakovu je u ponedjeljak 15. svibnja bio domaćin simpozija „Juraj Tordinac, svećenik, tajnik biskupa Strossmayera, pjesnik i pisac“ što su ga o 130. obljetnici njegove smrti organizirali Zavod HAZU Đakovo i Društvo hrvatskih književnika – Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski.

Obilježena 28. obljetnica svjedočke smrti župnika Filipa Lukende i s. Cecilije Grgić

U biskupijskom svetištu sv. Terezije od Djeteta Isusa i župi Presnače pokraj Banje Luke u petak, 12. svibnja obilježena je 28. obljetnica svjedočke smrti presnačkog župnika vlč. Filipa Lukende i članice Družbe milosrdnica sv. Vinka Paulskog Provincije Majke Divne s. Cecilije Grgić. Koncelebrirano euharistijsko slavlje u biskupijskom svetištu sv. Terezije od Djeteta Isusa i župi Presnače pokraj Banje Luke predvodio je banjolučki biskup Franjo Komarica.

1 2 3 8