Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: obljetnica-smrti

Održan znanstveno-stručni skup o fra Boni Zvonimiru Šagiju

U organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Zavod za znanstveni rad u Varaždinu, Grada Varaždina, Gradskog muzeja Varaždin i kapucinskog Samostana Presvetoga Trojstva u Varaždinu organiziran je znanstveno-stručni skup „Varaždinski kapucin Bono Zvonimir Šagi (1932. – 2020.) u utorak 16. studenoga, na prvu obljetnicu njegove smrti.

Gumjera: Misa na 78. godišnjicu mučeničke smrti župnika vlč. Ante Dujlovića

U večernjim satima, u nedjelju, 11. srpnja na ponovno otkopanim temeljima porušene župne crkve Sv. Križa u Gumjeri, u Prnjavorskom dekanatu, liturgijski je obilježena 78. obljetnica mučeničke smrti mladoga gumjerskog župnika vlč. Ante Dujlovića. Misno slavlje predvodio je i ove godine biskup banjolučki Franjo Komarica.

Kardinal Bozanić predvodio misu prigodom 19. obljetnice smrti sluge Božjega kardinala Franje Kuharića

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je euharistijsko slavlje prigodom 19. obljetnice smrti sluge Božjega kardinala Franje Kuharića. Misu je kardinal Bozanić slavio u zajedništvu s pomoćnim biskupima Mijom Gorskim i mons. Ivanom Šaškom, biskupskim vikarom za pastoral preč. Markom Kovačem, rektorom Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željkom Tanjićem i drugim svećenicima u župnoj crkvi sv. Blaža biskupa u Zagrebu.

Misa na desetu obljetnicu smrti mons. Matije Stepinca

Varaždinski biskup u miru Josip Mrzljak predvodio je misu na desetu obljetnicu smrti mons. Matije Stepinca, kanonika Prvostolnog kaptola zagrebačkog i dugogodišnjeg župnika župe sv. Petra, ap., u utorak 16. veljače u crkvi sv. Petra u Zagrebu.

1 2