Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: obnova

Blagoslovljena obnovljena Sveučilišna knjižnica HKS-a

Obred blagoslova obnovljene Sveučilišne knjižnice Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu održan je u petak 31. svibnja 2024. prije središnjega svečanog akademskog čina proslave Papina dana i Dana HKS-a.

Francuske crkve se obnavljaju zahvaljujući višku Notre Damea

Stotine francuskih crkava uskoro bi mogle dobiti prijeko potrebnu obnovu zahvaljujući višku sredstava prikupljenih za adaptaciju u požaru stradale pariške katedrale Notre Dame. Posao će biti povjeren novoosnovanoj francuskoj Zakladi za baštinu, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Svetkovina Blagovijesti svečano proslavljena u šalatskom sjemeništu

Svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio negdašnji sjemeništarac vlč. Petar Belina, sada župni vikar u zagrebačkim župama Tijela Kristova u Sopotu te sv. Mateja apostola i evanđelista u Dugavama, u svečanoj sjemenišnoj dvorani na zagrebačkoj Šalati proslavljena je 8. travnja 2024. svetkovina Navještenja Gospodinova – Blagovijesti.

Mošćenice: Zaštićene korske klupe idu na obnovu

Prema Odluci o dodjeli financijskih sredstava za programe zaštite i očuvanja pokretnih kulturnih dobara Ministarstva kulture i medija od 24. veljače 2024., Župi sv. Andrije u Mošćenicama odobrena su sredstva za obnovu korskih klupa, prenosi Novi list.

Rektor Tanjić blagoslovio gradilište na Kampusu HKS-a

Rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić blagoslovio je u četvrtak 11. siječnja gradilište na Kampusu Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS) i sve koji sudjeluju u radovima, izvijestio je Ured za odnose s javnošću HKS-a.

Hrvatski Caritas bi do kraja godine na Banovini trebao obnoviti 21 obiteljsku kuću

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Brankom Bačićem, sisačko-moslavačkim županom Ivanom Celjakom, gradonačelnicom Petrinje Magdalenom Komes i državnim tajnikom u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagojem Orlićem, posjetio je 12. rujna obitelj Lopar u Petrinji kojoj se konstrukcijski obnavlja obiteljska kuća.

1 2 3 12