Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: obnova

Župnici sudjelovali na skupu o poslijepotresnoj obnovi kulturne baštine

Poslijepotresna obnova kulturne baštine i mogućnost financiranje obnove i crkava koje su zaštićena kulturna dobra iz fondova Europske unije bile su teme stručnoga skupa koji je u petak 1. listopada u Mariji Bistrici okupio konzervatore, projektante, restauratore te župnike s područja Krapinsko-zagorske županije.

Završena obnova Spomen-doma bl. Alojzija Stepinca u Krašiću

Obnovljeni Spomen-dom bl. Alojzija Stepinca u Krašiću blagoslovit će prigodom proslave 23. obljetnice Stepinčeve beatifikacije, u nedjelju 3. listopada, nakon svečane mise, zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, najavio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Blagoslov i kolaudacija obnovljenih orgulja u Miholcu

Ususret svetkovini sv. Mihaela arkanđela, u nedjelju 26. rujna 2021., u župnoj crkvi u Miholcu blagoslovljene su obnovljene orgulje te je održan prigodan koncert, izvijestili su iz Bjelovarsko-križevačke biskupije.

U utorak 28. rujna uklanja se dio svoda bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici

U okviru sanacije potresom urušene bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu, a za potrebe izvođenja radova miniranja dijela svoda bazilike, Palmotićeva ulica se kod kućnog broja 31-33 u utorak 28. rujna između 12.50 i 13.15 zatvara za sva promet, priopćilo je u ponedjeljak 27. rujna Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a Republike Hrvatske.

Nadbiskup Barišić blagoslovio obnovljenu župnu kuću u Srinjinama

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predslavio je u nedjelju 19. rujna 2021. misu ispred župne crkve Porođenja Blažene Djevice Marije u Srinjinama, nakon koje je blagoslovio obnovljenu župnu kuću, izvijestio je Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije.

Na Svetom Vidu blagoslovljena obnovljena oltarna slika

Oltarna slika crkvice sv. Vida koja se nalazi na vrhu Velog Učjaka u Župi Svih svetih u Blatu na Korčuli blagoslovljena je na 24. nedjelju kroz godinu,12. rujna, tijekom mise koju je predslavio župnik don Željko Kovačević.

1 2 3 6