Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: obnova

BANOVINA Ubrzava se uklanjanje u potresu teško oštećenih objekata

Uklanjanje 19 objekata koji su u potresu teško oštećeni započelo je u peta 23. travnja. Od toga broja 14 je objekata u privatnom vlasništvu. Posrijedi su uglavnom obiteljske kuće na području Petrinje, Siska, Gline, Jasenovca, Majura i Kukuruzara. Vlasnici su prethodno dali pisanu izjavu o suglasnosti da se urušene nekretnine temeljito uklone, javlja mrežni portal Stožera za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom - potresinfo.gov.hr.

Blagoslovljen obnovljeni kip sv. Jure u Desnama

Na župnu svetkovinu sv. Jure, u petak 23. travnja, tijekom mise koju je u crkvi Sv. Jure u Desnama predslavio župnik župe Slivno Ravno – Vlaka don Mario Mihanović, blagoslovljen je obnovljeni kip sv. Jure, star 120 godina.

Banovina: Vodič za obnovu građevina na području pogođenom potresom

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske u ponedjjeljak 15. ožujka je objavilo online Vodič za obnovu građevina na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i dijelu Zagrebačke županije (općine Kravarsko i Pokupsko), prenosi mrežni portal Stožera cilivne zaštite za otklanjanje posljedica potresa - potresinfo.gov.hr.

Završena obnova Samostana sv. Marije Magdalene u Portu

Provincijal franjevaca trećoredaca fra Ivo Martinović je u četvrtak 4. ožujka uime investitora preuzeo od izvođača, AB gradnje d. o. o. iz Karlovca, ključeve Samostana sv. Marije Magdalene u Portu na otoku Krku, čime su i službeno završeni građevinsko-obrtnički radovi na obnovi i rekonstrukciji tog drevnog samostana iz XV. stoljeća.

1 2 3 5