Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: obnova

Korčula: Obnovljeni ciborij Marka Andrijića zablistao kao prije 200 godina

Vjernici župe sv. Marka u Korčuli misna slavlja i liturgijske obrede od sada će slaviti uz obnovljeni kameni ciborij glavnog oltara koji je nakon obnove vraćen i ponovno montiran te je cijeli unutarnji prostor crkve zasjao novim sjajem. Misno slavlje ispod obnovljenog ciborija u nedjelju, 6. listopada slavio je župnik don Frano Kuraja, a na misi je podijeljen i sakrament krštenja nedavno rođenoj župljanki.

Svečanost završetka obnove župne crkve Sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevki

Svečanom misom u nedjelju 25. kolovoza župljani zagrebačke župe svetoga Josipa na Trešnjevki, proslavili su završetak obnove unutrašnjosti crkve. Obnovom je bilo uključeno uređenje bogoslužnog prostora s nosivim elementima kao što su novi oltar, ambon, krsni zdenac, prostor svetohraništa, nove ispovjedaonice i postaje križnoga puta. U crkvi su postavljeni i novi mramorni pod, rasvjeta i nove hrastove klupe.

Dovršetak obnove župne crkve u Bosanskom Grahovu

U Bosanskom Grahovu su krajem prošle godine dovršeni planirani radovi na obnovi župne crkve sv. Ilije proroka u naselju Obljaj. Ova faza obnove uključivala je radove na pročelju, zamjenu dotrajalih drvenih prozorskih okana na zvoniku novim aluminijskim te unutranje žbukanje zidova. Sve radove na obnovi crkve izvelo je građevinsko poduzeće „Marušić“ iz Jajca.

Otočac: Duhovna obnova u pripravi blagdana sv. Fabijana i Sebastijana

Duhovna obnova u pripravi blagdana svetih Fabijana i Sebastijana, suzaštitnika župe Otočac i zaštitnika Gacke doline, počela je u ponedjeljak 14. siječnja misom koju je predvodio župnik iz Ličkog Lešća i Prozora Ivica Miškulin u suslavlju s don Anđelkom Kaćunkom, župnikom iz Kompolja, Brloga i privremenim upraviteljem župe Švica, umirovljenim svećenikom don Jurom Ladišićem i otočkim župnikom i dekanom mons. Tomislavom Šporčićem.

Varaždin: Duhovna obnova volontera Caritasa

Caritas Varaždinske biskupije u subotu 24. studenoga organizirao je duhovnu obnovu za voditelje i suradnike župnih Caritasa uoči došašća. Duhovna obnova započela je misom u varaždinskoj katedrali koju je predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak.

Dovršetak obnove župne crkve u Ključu

Obnova unutrašnjosti župne crkve u Ključu je pri kraju i planira se početak obnove župne kuće koja je, što zbog ratnih oštećenja što zbog dotrajalosti, godinama bez uvjeta za život i pastoralne aktivnosti. Sve je župljane Ključa, kako domaće tako i one u dijaspori, ali i ostale sugrađane, obradovala vijest da će ove godine na Božić u župnoj crkvi biti slavljena prva misa polnoćka nakon više godina, a misu će predvoditi banjolučki biskup Franjo Komarica.