Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: oborovo

Blagoslov Caritasove kuće u Oborovu

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je u utorak 21. siječnja Caritasovu kuću Sv. Vinka Paulskog u Oborovu za osobe s tjelesnim i intelektualnim teškoćama. Tom prigodom, u pratnji predsjednika Upravnog vijeća Caritasa mons. Franje Ćuka biskup je blagoslovio štićenike, djelatnike i prostor u kojem žive i rade.

Pastoralni pohod biskupa Košića župi Oborovo

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno je pohodio u četvrtak 28. studenoga i u nedjelju 1. prosinca župu Oborovo te se tom prigodom u pratnji domaćeg župnika Ivana Miškića susreo s vjernicima i krizmanicima te posjetio caritasovu Kuću Sv. Vinka Paulskog.

Štićenici i djelatnici Caritasove Kuće sv. Vinka Paulskog u Oborovu proslavili zaštitnika

Štićenici i djelatnici Caritasove Kuće sv. Vinka Paulskog u Oborovu tradicionalno su u četvrtak 27. rujna proslavili blagdan svog zaštitnika. Svečano misno slavlje u novoobnovljenoj kapeli kuće predvodio je generalni vikar Biskupije mons. Marko Cvitkušić. Nekoliko dana prije proslave ta kapela doživjela je potpunu obnovu pa je tako sada krase novi oltar i ambon izrađeni od kamena uklonjenog sa zagrebačke katedrale, kao i novi križni put autora Miroslava Zovka.