Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ogulin

Svetkovina sv. Roka u Ogulinu

U župi sv. Križa u Ogulinu, u južnom predgrađu Lomostu, 16. kolovoza svečano je proslavljena svetkovina sv. Roka. Sveti Rok stoljećima se štuje u ovom dijelu grada i župe u kojem je sagrađena i crkvica sv. Roka.

Sv. Jakov proslavljen u Ogulinu

Blagdan sv. Jakova tradicionalno je 25. srpnja proslavljen misom na groblju Sv. Jakova u istoimenoj crkvi, najstarijoj u Ogulinu. Riječ je o romaničkoj građevini iz 12. stoljeća koja je danas grobljanska crkva koju koriste župljani obje ogulinske župe, sv. Križa i bl. A. Stepinca.

Ljetovanje bogoslova i sjemeništaraca u Ogulinskom dekanatu

Od 22. do 26. srpnja šestorica bogoslova i jedan sjemeništarac pod vodstvom generalnog vikara Gospićko-senjske biskupije mons. mr. Marinka Miličevića borave na ljetovanju u Ogulinu, gdje će uz zajedničko druženje upoznati župe ogulinskog dekanata, župnike, vjernike i dobiti neophodno iskustvo u svom sazrijevanju za buduće Božje pastire.

U Otočcu kršteno šestero romske djece

U nedjelju 21. srpnja na večernjoj misi u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu kršteno je šestero romske djece obitelji Udorović iz Doljana oca Dalibora i majke Jasne r. Ramljak.

Humanitarna biciklijada krenula prema Vatikanu

Ogulinski biciklisti Ivan Puškarić Studio i Željko Magdić krenuli su u utorak 9. srpnja na humanitarnu biciklijadu dugu 1600 km od Ogulina do Vatikana i natrag. Biciklijadom se, osim humanitarnog cilja koji se odnosi na prikupljanje novčanih sredstava za Emu Vučić iz Ogulina, želi ukazati na potrebu što skorije kanonizacije bl. Alojzija Stepinca.

Tijelovo u Ogulinu

Svetkovina Tijelova svečano je 20. lipnja u Ogulinu proslavljena misom i procesijom uz sudjelovanje brojnih vjernika župe sv. Križa.

Završila duhovna obnova FRAMA-e u Ogulinu

Nacionalna duhovna obnova za oko stotinu pripadnika Franjevačke mladeži, održana u obje ogulinske župe, završila je u nedjelju 18. svibnja misom koju je u župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca predvodio provincijal franjevaca trećoredaca glagoljaša fra Ivo Martinović.

Duhovna obnova Frame i Put svjetla

Oko stotinu članova Frame koji sudjeluju na nacionalnoj duhovnoj obnovi u Ogulinu pod vodstvom fra Marka Neretljaka, imali su u petak 17 svibnja navečer jedan od glavnih dijelova svog susreta - održali su središtem grada pobožnost Puta svjetla.

1 2 3 4