Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ogulin

Svečano proslavljen blagdan sv. Jakova u najstarijoj crkvi u Ogulinu

Blagdan sv. Jakova tradicionalno je obilježen misnim slavljima u crkvi sv. Jakova na istoimenom gradskom groblju. Jutarnju misu u 9 sati predslavio je župnik župe bl. A. Stepinca fra Petar Grubišić, dok je večernju misu za župljane župe sv. Križa predslavio župnik vlč. Josip Štefančić.

Proslava svetkovine sv. Petra u Ogulinu

Svetkovina sv. Petra i Pavla, apostolskih prvaka tradicionalno je svečano proslavljena 29. lipnja u naselju Sv. Petru, sjevernom dijelu grada Ogulina i Župe sv. Križa, kod groblja i kapele sv. Petra.

Proslavljen blagdan sv. Antuna u znaku 25. obljetnice djelovanja filijalne kapelice

U naselju Vojnovcu u župi Cerovnik u Ogulinskom dekanatu u subotu 13. lipnja svečano je proslavljen blagdan naslovnika kapele, sv. Antuna Padovanskog. Proslava je bila u znaku 25. obljetnice od uspostave filijalne kapele u kojoj su se svih ovih godina okupljali vjernici prognani iz svojih ognjišta tijekom posljednjeg rata u Bosni i Hercegovini, a koji su svoj novi dom našli u Vojnovcu.

Tijelovo u Ogulinu

Svetkovina Tijelova svečano je proslavljena u Ogulinu svetom misom koju je predslavio župnik vlč. Josip Štefančić.

Peta vazmena nedjelja u Ogulinu

Drugu nedjelju zaredom u crkvama Ogulinskoga dekanata slavljene su 10. svibnja mise s narodom, uz pridržavanje sigurnosnih mjera distance u označenim klupama i dezinfekcije.

Nedjelja Dobroga Pastira u Ogulinu

Nakon sedam tjedana na nedjelju Dobrog Pastira 3. svibnja slavljene su mise s narodom u župnoj crkvi Sv. Križa, najvećoj župi Gospićko-senjske biskupije prema broju vjernika.

Ogulinski stomatolozi proslavili blagdan sv. Apolonije

Blagdan zaštitnice stomatologa sv. Apolonije tradicionalno svečano proslavljen je u nedjelju 9. veljače u župnoj crkvi Sv. Križa u Ogulinu. Misu je predslavio župnik župe sv. Križa Josip Štefančić, a okupila je više stomatologa i zubarskih tehničara, djelatnih kao i umirovljenih.

1 2 3 6