Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ogulin

Ogulinski stomatolozi proslavili blagdan svoje zaštitnice sv. Apolonije

U župnoj crkvi Sv. Križa u Ogulinu u utorak 9. veljače proslavljen je blagdan zaštitnice stomatologa sv. Apolonije. Misu je predvodio župnik Župe sv. Križa vlč. Nikola Prša, a nazočilo joj je manji broj stomatologa i zubarskih tehničara, razlog čemu je trenutačna epidemiološka situacija.

Blagoslov obitelji u Ogulinu u epidemiološkim uvjetima

Vjerski život u novim epidemiološkim uvjetima svakodnevno poprima nove obrise. Nakon što se u župi sv. Križa u Ogulinu stabilizirao broj vjernika na misama oko 25, što se realizira sjedenjem na označenim mjestima, župa se priprema i za skori blagoslov obitelji.

Četvrta nedjelja došašća u Ogulinu

Na četvrtu nedjelju došašća u nedjelju 20. prosinca u ogulinskoj Župi sv. Križa slavljena je jutarnja euharistija a potom je upaljena četvrta adventska svijeća u Parku kralja Tomislava.

Proslavljena druga nedjelja došašća u Ogulinu

U nedjelju 6. prosinca u Ogulinu je skromno i u skladu s epidemiološkim uvjetima proslavljena druga nedjelja došašća, svetom misom kao i paljenjem druge adventske svijeće u Parku kralja Tomislava pored župne crkve sv. Križa

Blagdan Gospe od Zdravlja proslavljen 88. put u Ogulinu

U Ogulinu je u subotu 21. studenoga svečano proslavljen blagdan Gospe od Zdravlja koji se u najvećoj župi Gospićko-senjske biskupije slavi gotovo devet desetljeća. Euharistiju je predslavio župnik i dekan otočki mons. Tomislav Šporčić u suslavlju s domaćim župnikom Nikolom Pršom, župnikom Josipdola i dekanom ogulinskim dr. Željom Blagusom i svećenicima Ogulinskog dekanata. Liturgijskom glazbom misu je uzveličao župni zbor pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Marina Mičunovića.

Svi sveti u Ogulinu

Svetkovina Svih svetih proslavljena je 1. studenoga u Ogulinu u obje župne crkve kao i grobljanskim crkvama. Molitvu odrješenja na groblju Sv. Jakova kod središnjeg križa za obje župe, sv. Križa i bl. A. Stepinca predvodio je župnik Župe bl. Alojzija Stepinca fra Petar Grubišić.

1 2 3 7