Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ogulin

Križevo u Ogulinu

Slavlje župne svetkovine Uzvišenja Svetoga Križa u Ogulinu 14. rujna predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Koncert Trija solemnis uoči Križeve

U tjednu u kome se slavi Dan grada Ogulina kao i nebeski zaštitnik Župe sv. Križa, Uznesenje sv. Križa u župnoj crkvi je u nedjelju 11. rujna održan koncert klasične glazbe Trija solemnis.

Proslavljena Rokova u Ogulinu

Blagdan sv. Roka svečano je proslavljen u utorak 16. kolovoza u Župi Svetoga Križa u južnom predgrađu Ogulina Lomostu gdje se stoljećima štuje i gdje je njemu u čast sagrađena crkvica.

Proslava Dana domovinske zahvalnosti u Ogulinu

U petak 5. kolovoza u Ogulinu je svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja paljenjem svijeća kod spomenika hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatskih rodoljuba, molitvom koju je predslavio župni vikar Bruno Lovaković i misom u župnoj crkvi Sv. Križa.

Koncert „Sv. Jakovu u čast“ u Ogulinu

U Mjesnom odboru „Sv. Jakov“ kod istoimene grobljanske crkve i gradskog groblja u Ogulinu, na blagdan sv. Jakova, 24. srpnja održan je prigodni koncert vokalne skupine DiM – djevojke iz Delnica i Mrkoplja.

U Ogulinu proslavljen blagdan sv. Jakova

Blagdan sv. Jakova proslavljen je u ponedjeljak 25. srpnja misnim slavljima u crkvi Sv. Jakova na istoimenom gradskom groblju u Ogulinu. Jutarnju misu slavio je župnik Župe bl. A. Stepinca fra Mirko Kralj, dok je večernju misu za župljane Župe sv. Križa predvodio župnik vlč. Nikola Prša u suslavlju župnog vikara Brune Lovakovića.

Obilježen Dan hrvatskih branitelja ogulinskog kraja

Peti Dan hrvatskih branitelja ogulinskog kraja (grada Ogulina i općina Josipdol, Tounj, Plaški i Saborsko), odnosno 5. Memorijal „Ivica Cindrić“, obilježen je u petak 22. srpnja, u organizaciji Udruge branitelja općine Josipdol.

Petrovo u Ogulinu

Svetkovina sv. Petra i Pavla svečano je proslavljena u srijedu 29. lipnja u naselju Sv. Petar kod istoimenog gradskog groblja u Ogulinu.

Misa za domovinu slavljena u Ogulinu

Na Dan državnosti u ponedjeljak 30. svibnja u župnoj crkvi Sv. Križa u Ogulinu misu za domovinu predvodio je župnik Nikola Prša, a nazočni su bili predstavnici braniteljskih udruga, policije i vatrogasaca kao i članovi KUD-a Sv. Juraj iz Zagorja Ogulinskog.

1 2 3 11