Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ogulin

Blagoslov kruha u Ogulinu

U Župi sv. Križa u Ogulinu održana je u nedjelju 17. listopada svečanost blagoslova kruha u organizaciji Društva naša djeca Ogulin kao i grada Ogulina i župe sv. Križa.

Dani kruha u Prvoj osnovnoj školi u Ogulinu

U Ogulinu je u Prvoj osnovnoj školi u srijedu 13. listopada održana proslava Dana kruha odnosno dana zahvalnosti za plodove zemlje. U ovoj školi tradicionalno se vrlo svečano obavlja ovaj obred koji je zbog pandemije prvi put izostao prošle godine.

Rokova u Ogulinu

U Župi sv. Križa u Ogulinu u južnom predgrađu Lomostu u ponedjeljak 16. kolovoza svečano je proslavljen blagdan svetog Roka koji se stoljećima štuje u tom dijelu grada i župe u kojem je i sagrađena crkvica Sv. Roka.

Sv. Jakov proslavljen u Ogulinu

Blagdan sv. Jakova, u nedjelju 25. srpnja, tradicionalno je proslavljen misama u crkvi Sv. Jakova na istoimenom ogulinskom groblju.

Stručno vijeće vjeroučitelja Gospićko-senjske biskupije

Drugo ovogodišnje Stručno vijeće za vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola s područja Gospićko-senjske biskupije održano je u četvrtak 10. veljače u Prvoj osnovnoj školi Ogulin, a nazočilo je 25 sudionika uz predstojnika Katehetskog ureda mons. Marinka Miličevića.

Tijelovo proslavljeno u Ogulinu

Svetkovina Tijelova svečano je 3. lipnja proslavljena misom i procesijom u Ogulinu uz sudjelovanje brojnih vjernika Župe sv. Križa.

1 2 3 9