Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: okolis

Papa u razgovoru sa studentima: Na nasilje valja odgovoriti aktivnim nenasiljem

Nenasilje, migranti, okoliš, odnos sa starijim osobama i nove tehnologije – teme su o kojima je papa Franjo u četvrtak 24. veljače navečer, više od jednoga sata razgovarao, putem interneta, sa studentima cijeloga američkog kontinenta tijekom sinodskoga susreta pod naslovom „Izgraditi mostove Sjever-Jug“, izvijestio je Vatican News.

Nadbiskup Caccia u UN-u: Globalni izazovi su siromaštvo, okoliš i terorizam

Iskorjenjivanje siromaštva, borba s klimatskim promjenama i suzbijanje međunarodnoga terorizma, bile su teme o kojima je nadbiskup Gabriele Giordano Caccia, stalni promatrač Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima, govorio u tri odvojena izlaganja održana 12. i 13. listopada u New Yorku, u okviru 75. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda, prenosi u četvrtak 15. listopada hrvatski ured Vatican Newsa.

Papa Franjo: Kršćanski razlozi za očuvanje svega stvorenoga

Knjiga naslovljena „Naša Majka Zemlja. Kršćansko tumačenje izazova okoliša“, koju je objavila Vatikanska nakladnička knjižara, izašla je iz tiska 24. listopada. U njoj su skupljeni tekstovi pape Franje o okolišu, među kojima i jedan još neobjavljen, izvijestio je Vatican News.

Papa: Siromašni plaćaju previsoku cijenu uništavanja okoliša

Svijetu je potreban obnovljeni način življenja kako bismo mu pružili budućnost, očuvali njegovu ljepotu i cjelovitost za dobro svakog živog bića, jer siromašni danas plaćaju previsoku cijenu uništavanja okoliša, napisao je papa Franjo u poruci '2. forumu Laudato si' zajednica', koji se 6. srpnja održava u talijanskom gradu Amatriceu, na temu: „Planet Amazonija“, objavio je Vatican News.