Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: okruznica

„Super omnia caritas - Iznad svega ljubav“

Okružnica i poziv biskupa Đure Gašparovića na biskupsko ređenje mons. Fabijana Svaline na svetkovinu Krista Kralja, nedjelja, 21. studenoga 2021. u 11 sati u Srijemskoj Mitrovici

Okružnica i poziv biskupa Gašparovića na biskupsko ređenje mons. Fabijana Svaline

Srijemski biskup Đuro Gašparović uputio je 10. studenoga okružnicu pod naslovom „Super omnia caritas - Iznad svega ljubav “ kojom sve svećenike, redovnike i redovnice te sve vjernike laike Srijemske biskupije poziva na biskupsko ređenje mons. Fabijana Svaline, biskupa koadjutora Srijemske biskupije, koje će biti na svetkovinu Krista Kralja, nedjelja, 21. studenoga u 11 sati u katedrali-manjoj bazilici sv. Dimitrija, đakona i mučenika u Srijemskoj Mitrovici.

Okružnica nadbiskupa Đure Hranića povodom otvorenja Sinode o sinodalnosti

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je u nedjelju, 17. listopada okružnicu svim svećenicima, zajednicama i vjernicima u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji prigodom otvorenja Sinode o sinodalnosti Crkve (2021. - 2023.) i početka sinodskoga savjetovanja. Okružnicu nadbiskupa Hranića prenosimo u cijelosti.

Okružnica mostarsko-duvanjskog biskupa mons. Petra Palića u svezi potresa u Hrvatskoj

Okružnicom br. 1472/2020., od 30. prosinca 2020., mons. Petar Palić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije, odredio je da se u nedjelju 3. siječnja 2021. godine u svim crkvama i na svim misama moli za duše onih koji su izgubili život u potresu kao i za one koji trpe posljedice, bilo da su ozlijeđeni ili su ostali bez svoga doma, posla, crkve, škole te da sva prikupljena milostinja ide za potrebe Sisačke biskupije. Okružnicu prenosimo u cijelosti.