Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: okruznica

Okružnica nadbiskupa Hranića: pomoć stradalima u olujnom nevremenu

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je 21. srpnja okružnicu svim svećenicima, ustanovama posvećenoga života i svim vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji 19. srpnja nisu bili pogođeni olujnim nevremenom, da se uključe u pružanje pomoći  stradalima u olujnom nevremenu navedenog datuma. Okružnicu donosimo u cijelosti.

Pomoć stradalima u Turskoj i Siriji – okružnica nadbiskupa Đure Hranića

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je 9. veljače 2023. svim svećenicima, ustanovama posvećenoga života i svim vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije okružnicu kojom potiče na pomoć stradalima u potresu u Turskoj i Siriji. Okružnicu nadbiskupa Hranića donosimo u cijelosti.

Okružnica zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića povodom smrti pape emeritusa Benedikta XVI.

Povodom smrti pape emeritusa Benedikta XVI. koji je preminuo u subotu 31. prosinca u 9:34 u samostanu Mater Ecclesiae u Vatikanu, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je svećenicima okružnicu u kojoj među ostalim određuje da se na svim misama zahvalnicama 31. prosinca u "molitvu vjernika uvrsti i zaziv za pokoj duše pape emeritusa Benedikta XVI.". Okružnicu prenosimo u cijelosti.

„Super omnia caritas - Iznad svega ljubav“

Okružnica i poziv biskupa Đure Gašparovića na biskupsko ređenje mons. Fabijana Svaline na svetkovinu Krista Kralja, nedjelja, 21. studenoga 2021. u 11 sati u Srijemskoj Mitrovici

Okružnica i poziv biskupa Gašparovića na biskupsko ređenje mons. Fabijana Svaline

Srijemski biskup Đuro Gašparović uputio je 10. studenoga okružnicu pod naslovom „Super omnia caritas - Iznad svega ljubav “ kojom sve svećenike, redovnike i redovnice te sve vjernike laike Srijemske biskupije poziva na biskupsko ređenje mons. Fabijana Svaline, biskupa koadjutora Srijemske biskupije, koje će biti na svetkovinu Krista Kralja, nedjelja, 21. studenoga u 11 sati u katedrali-manjoj bazilici sv. Dimitrija, đakona i mučenika u Srijemskoj Mitrovici.

Okružnica nadbiskupa Đure Hranića povodom otvorenja Sinode o sinodalnosti

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je u nedjelju, 17. listopada okružnicu svim svećenicima, zajednicama i vjernicima u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji prigodom otvorenja Sinode o sinodalnosti Crkve (2021. - 2023.) i početka sinodskoga savjetovanja. Okružnicu nadbiskupa Hranića prenosimo u cijelosti.

1 2