Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: okucani

U Okučanima upriličene žive jaslice

U povodu 800. obljetnice uprizorenja jaslica sv. Franje Asiškoga u Grecciu, žive jaslice upriličene su na Božić ispred okučanske crkve svetog Vida.

Biskup Škvorčević krstio peto dijete roditelja Belak u Okučanima

Požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u subotu prije misijske nedjelje, 21. listopada, u župnoj crkvi sv. Vida u Okučanima euharistijsko slavlje i krstio dječaka Benedikta, peto dijete roditelja Karla i Kristine Belak, te djevojčicu Vitu, drugo dijete roditelja Marija i Lare Rašić.

Biskup Škvorčević slavio misu o 26. obljetnici vojno-redarstvene akcije „Bljesak“

O 26. obljetnici vojno-redarstvene akcije „Bljesak“, u subotu 1. svibnja središnje biskupijsko spomen-slavlje u župnoj crkvi Sv. Vida u Okučanima predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s vojnim ordinarijem u Republici Hrvatskoj Jurom Bogdanom, generalnim vikarom Vojnog ordinarijata don Markom Medo, svećenicima Novogradiškog dekanata te okupljenim vjernicima.

U Okučanima održano 11. danonoćno čitanje Biblije

Zvona na zvoniku okučanske crkve Sv. Vida, u nedjelju, 21. veljače oglasila su završetak 11. danonoćnog čitanja Biblije, a župnik fra Mario Radman slavio je misu zahvalnicu za sve čitače i njihove obitelji te za cijelu župu.

Euharistijsko slavlje u Okučanima prigodom 25. obljetnice "Bljeska"

Prigodom 25. obljetnice vojno-redarstvene akcije »Bljesak« u petak 1. svibnja, požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u župnoj crkvi u Okučanima svetu misu za poginule hrvatske branitelje i za Domovinu. Koncelebrirali su vojni ordinarij Jure Bogdan, generalni vikar Vojnog ordinarijata Marko Medo, okučanski župnik Mario Radman, vojni kapelan Željko Volarić, a služio je đakon Matej Siluković.

Obilježena 25. obljetnica vojno-redarstvene operacije "Bljesak"

Intoniranjem državne himne te čitanjem imena 51 poginulog i smrtno stradalog hrvatskog branitelja koje je pročitao Krešimir Šimić, sin poginulog hrvatskog branitelja počelo je u petak, 1. svibnja u Okučanima obilježavanje jubilarne 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Bljesak".

Vojni biskup Bogdan izrazio poštovanje i zahvalnost prema svim sudionicima i žrtvama iz Domovinskog rata

Na obilježavanju 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ u petak, 1. svibnja u Okučanima je sudjelovao i vojni biskup Jure Bogdan. Nakon čitanja imena poginulih i umrlih branitelja u vojno-redarstvenoj operaciji „Bljesak“ te polaganja vijenaca izaslanstva i paljenja svijeća kod spomen-obilježja biskup Bogdan je u molitvi odrješenja molio za sve poginule i preminule branitelje.

1 2