Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: okucani

Biskup Škvorčević slavio misu o 26. obljetnici vojno-redarstvene akcije „Bljesak“

O 26. obljetnici vojno-redarstvene akcije „Bljesak“, u subotu 1. svibnja središnje biskupijsko spomen-slavlje u župnoj crkvi Sv. Vida u Okučanima predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s vojnim ordinarijem u Republici Hrvatskoj Jurom Bogdanom, generalnim vikarom Vojnog ordinarijata don Markom Medo, svećenicima Novogradiškog dekanata te okupljenim vjernicima.

U Okučanima održano 11. danonoćno čitanje Biblije

Zvona na zvoniku okučanske crkve Sv. Vida, u nedjelju, 21. veljače oglasila su završetak 11. danonoćnog čitanja Biblije, a župnik fra Mario Radman slavio je misu zahvalnicu za sve čitače i njihove obitelji te za cijelu župu.

Euharistijsko slavlje u Okučanima prigodom 25. obljetnice "Bljeska"

Prigodom 25. obljetnice vojno-redarstvene akcije »Bljesak« u petak 1. svibnja, požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u župnoj crkvi u Okučanima svetu misu za poginule hrvatske branitelje i za Domovinu. Koncelebrirali su vojni ordinarij Jure Bogdan, generalni vikar Vojnog ordinarijata Marko Medo, okučanski župnik Mario Radman, vojni kapelan Željko Volarić, a služio je đakon Matej Siluković.

Obilježena 25. obljetnica vojno-redarstvene operacije "Bljesak"

Intoniranjem državne himne te čitanjem imena 51 poginulog i smrtno stradalog hrvatskog branitelja koje je pročitao Krešimir Šimić, sin poginulog hrvatskog branitelja počelo je u petak, 1. svibnja u Okučanima obilježavanje jubilarne 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Bljesak".

Vojni biskup Bogdan izrazio poštovanje i zahvalnost prema svim sudionicima i žrtvama iz Domovinskog rata

Na obilježavanju 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ u petak, 1. svibnja u Okučanima je sudjelovao i vojni biskup Jure Bogdan. Nakon čitanja imena poginulih i umrlih branitelja u vojno-redarstvenoj operaciji „Bljesak“ te polaganja vijenaca izaslanstva i paljenja svijeća kod spomen-obilježja biskup Bogdan je u molitvi odrješenja molio za sve poginule i preminule branitelje.

Poziv na praćenje obilježavanja 25. obljetnice VRO Bljesak

Ministarstvo hrvatskih branitelja u povodu obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak uputilo je u četvrtak, 30. travnja, poziv građanima na dostojanstveno i primjereno obilježavanje veličanstvene pobjede Hrvatske vojske i policije koji su prije 25 godina oslobodili okupirani teritorij zapadne Slavonije i prognanom hrvatskom stanovništvu omogućili povratak domovima.

U Okučanima završilo 10. biblijsko bdjenje

Na Prvu korizmenu nedjelju 1. ožujka, nekoliko minuta nakon 15 sati, nasva su zvona sa zvonika okučanske crkve sv. Vida mučenika objavila dovršetak desetog biblijskog bdijenja – danonoćnog čitanja Svetog Pisma – Božje riječi upućene čovjeku.

U Okučanima obilježena 24. obljetnica vojno-redarstvene operacije „Bljesak“

U Okučanima je u srijedu, 1. svibnja 2019., obilježena 24. obljetnica vojno-redarstvene akcije „Bljesak“ kojom je u svibnju 1995. godine oslobođena zapadna Slavonija. Tom prigodom vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan predvodio je molitvu kod spomen-obilježja „Kocke vedrine“ i svetu misu u crkvi sv. Vida u Okučanima.