Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: oporavak

Kardinal Parolin: Ponosni smo na svjedočanstvo katolika u Kini

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin u razgovoru za tridentski mrežni dnevnik La Voce del Nordest osvrnuo se na neka aktualna pitanja poput odnosa Vatikana i Kine i oporavka pape Franje nakon operacije, prenio je u četvrtak 12. kolovoza Vatican News.

Poruka podrške i blizine kardinala Puljića papi Franji

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić uputio je 8. srpnja riječi podrške papi Franji koji se oporavlja nakon operativnog zahvata u rimskoj bolnici "Gemelli", izvijestio je Ured za odnose s javnošću Vrhbosanske nadbiskupije.

Papa: Financije moraju biti u službi općeg dobra

Papa Franjo uputio je pismo sudionicima virtualnih proljetnih sastanaka Grupe Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda. U svom pismu Papa naglašava važnost razvoja pravednog i ravnopravnog društva za sve te poziva da svijet nakon pandemije bude solidaran i uključiv i da se u njemu zajamči pristup dobrima svim zemljama i narodima, javlja Vatican News.

Održan zajednički sastanak predsjedništava CCEE-a i COMECE-a

Godišnji sastanak predsjedništava Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) i Vijeća biskupskih konferencije Europske unije (COMECE) održan je u srijedu, 3. lipnja 2020., s posebnim naglaskom na utjecaj pandemije Covid-19 na svakodnevni život Crkve i europskih društava, kao i na doprinos Katoličke crkve “pravednom oporavku u kojem nitko neće zaostajati”, priopćio je Ured za medije CCEE-a u četvrtak 4. lipnja.