Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: oprastanje

Papin Angelus u nedjelju 17. ožujka

Papa Franjo je u nedjelju, 17. ožujka 2024., s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje prije i nakon molitve Angelusa.

Papin Angelus u nedjelju 17. rujna

Papa Franjo je u nedjelju, 17. rujna s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Misa zadušnica za šibenskog biskupa Srećka Badurinu

Dvadeset i sedma obljetnica smrti šibenskog biskupa Srećka Badurine, velikana duha koji je u teška vremena Domovinskog rata svjedočio evanđelje, obilježena je u nedjelju 17. rujna misnim slavljem u katedrali Sv. Jakova u Šibeniku. Euharistiju koja je slavljena i za sve žrtve preminule branitelje iz Domovinskog rata predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

Obiteljski četvrtak: „Opraštanje – zašto je važno oprostiti sebi?“

U organizaciji Bračnih i obiteljskih savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije, Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ te Povjerenstva za brak i obitelj osječkih dekanata u četvrtak 15. prosinca održan je četvrti webinar, III. ciklusa Obiteljskih četvrtaka, a u znaku došašća izabrana je tema „Opraštanje - Zašto je važno oprostiti sebi?“.

Tribina o opraštanju

Župa sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu organizirala je 9. ožujka tribinu pod naslovom „Put opraštanja“. Predavanje u pastoralnom centru „Ivan Vajda“ održao je mons. Pero Aračić iz Đakova.

Papa: Tko voli Crkvu ne optužuje je

Prije opće audijencije u srijedu 20. veljače papa Franjo se u bazilici svetoga Petra susreo s vjernicima iz talijanske nadbiskupije Benevento, koji su tim susretom željeli uzvratiti Papi za njegov posjet Pietrelcini u ožujku prošle godine, povodom 100. obljetnice pojavljivanja stigmi na tijelu svetoga Pija, i 50. obljetnice njegova preminuća. Obraćajući se nazočnim vjernicima Papa je istaknuo da voljeti Crkvu znači praštati.