Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: oprostaj

Papa Franjo oprostio se od Marseillea

Nakon kratke oproštajne svečanosti i posljednjeg susreta s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom u međunarodnoj zračnoj luci u Marseilleu, papa Franjo je u subotu 23. rujna otputovao u Rim, prenosi Vatican News.

Papa otputovao iz Portugala

Portugalski predsjednik Marcelo Rebelo de Sousa zajedno s političkim i crkvenim izaslanstvom bio je u nedjelju 8. kolovoza navečer u lisabonskoj zračnoj luci Figo Maduro na svečanosti ispraćaja pape Franje na završetku njegovog 42. apostolskog putovanja za Svjetski dan mladih 2023. godine.

Papa Franjo zaključio putovanje u Mađarsku

Papa Franjo završio je svoje 41. apostolsko putovanje u Mađarsku u nedjelju 30. travnja 2023. i iz budimpeštanske Međunarodne zračne luke „Franz Liszt“ krenuo prema Rimu, izvijestio je Vatican News.

Sprovod fra Grge Sikirića u Zadru

Fra Grgo Sikirić, TOR, svećenik Franjevačke provincije trećoredaca glagoljaša, pokopan je u srijedu, 29. ožujka u grobnici franjevaca trećoredaca glagoljaša na Gradskom groblju u Zadru. Sprovodni obred predvodio je zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

Punitovci: Uočnica Velike Gospe i oproštaj od dosadašnjeg župnika

U Župi sv. Ladislava kralja u Punitovcima, 14. kolovoza obilježena su dva velika događaja za župnu zajednicu – večernja misa uoči proslave svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije, ispraćaj dosadašnjeg župnika doc. dr. sc. Đurice Pardona, kao i upoznavanje s novim punitovačkim župnikom vlč. Ivicom Zrnom.

Oproštaj od župnika Jelenića u Vodnjanu

Vodnjanski župnik Marijan Jelenić održao je u četvrtak 11. kolovoza konferenciju za medije povodom odlaska u mirovinu i predstavljanja javnosti odijela pape Inocenta XII. († 1700.).

Oproštaj od dugogodišnjeg župnika Marijana Culjaka

Zahvalnim misnim slavljima za 25 godina služenja u župnoj crkvi Sv. Jelene Križarice vjernici Župe Zabok oprostili su se u nedjelju 7. kolovoza od svoga dugogodišnjeg župnika Marijana Culjaka, dosadašnjeg supsidijara imenovanog po dekretu od 29. lipnja 2021. godine.

1 2 3 4