Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: oratorij

Ljetne igre u župi Pitomača

Već četvrti put zaredom ljetne igre u Pitomači, župi Varaždinske biskupije, ponovno su uspjele okupiti i zabaviti velik broj djece (pred)školske dobi i poučiti ih nešto više o dostojanstvu koje svaki kršćanin nosi u sebi.

Oratorij u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu

Animatori Nacionalnoga svetišta svetog Josipa u Karlovcu na Dubovcu osmislili su pregršt radionica za svoje mlađe prijatelje na oratoriju održanom 1., 3. i 5. srpnja. Pod vodstvom župnika mons. Antuna Sente, ml., mladi animatori vodili su sudionike oratorija kroz zanimljive društvene igre, ali i radionice.

U župi Dobrog Pastira u Đakovu održan oratorij za djecu i mlade

Ljetni oratorij za djecu i mlade u župi Dobrog Pastira u Đakovu pod nazivom: „Sve(t) ili ništa“ održan je od 30. lipnja do 4. srpnja. Glavnu animaciju vodili su dvojica bogoslova Hrvatske salezijanske provincije Marijan Zovak iz Osijeka i Karlo Ćuk iz Zagreba, uz suradnju i pomoć animatorice Marije Janeš iz Rijeke. Na ljetnom oratoriju okupilo se sedamdesetak djece i dvadesetak mladih iz župe.

Ljetni oratorij Kraljice Mira

U župi Pohoda BDM u Sisku od 24. do 30. lipnja održat će se ljetni oratorij Kraljice Mira „Sve(t) ili ništa“.

177. rođendan don Boscovog Oratorija u znaku stoljeća riječkog Oratorija

Vječno mladi don Boscov Oratorij u subotu 8. prosinca, na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije slavi svoj 177. rođendan. Ovaj "starac" mladenačkog duha po cijelome svijetu još uvijek okuplja mlade baš kao i u prve dane u Torinu kada ga je osnovao sveti don Bosco. U Rijeci će proslava biti u znaku 100. obljetnice od osnutka Oratorija u tome gradu.