Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: orguljaske-veceri-u-pozeskoj-katedrali

Orguljaški koncert u požeškoj katedrali

Peti i posljednji koncert u sklopu ovogodišnjih Orguljaških večeri u požeškoj katedrali u utorak 12. listopada održale su orguljašica Ljerka Očić i violončelistica Jelena Očić iz Zagreba. Bila je to večer sonata talijanskih baroknih skladatelja.

Otvorene Orguljaške večeri u požeškoj katedrali

Neposredno nakon svečanog euharistijskog slavlja o 24. obljetnice uspostave Požeške biskupije i ređenja njezina prvog biskupa, 27. rujna u požeškoj katedrali otvorene su Orguljaške večeri, tradicionalni kulturno-duhovnih program u pripravi za svetkovinu sv. Terezije Avilske, zaštitnice katedrale i grada Požege.

Orguljaški koncert Krešimira Hasa

Drugi koncert u sklopu Orguljaških večeri u požeškoj katedrali, na kojem je nastupio Krešimir Has iz Zagreba, održan je u nedjelju, 4. listopada.

Otvorene Orguljaške večeri u Požeškoj katedrali

Nakon svečanog euharistijskog slavlja na dan 22. obljetnice uspostave Požeške biskupije i ređenja njezina prvog biskupa, 27. rujna u požeškoj Katedrali otvorene su Orguljaške večeri, jedan od kulturno-duhovnih programa u pripravi za svetkovinu sv. Terezije Avilske, zaštitnice Katedrale i Grada Požege.