Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: orgulje

Gradnja orgulja na Svetom Duhu u završnoj fazi

U crkvi Sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu u Zagrebu u tijeku je postavljanje novih orgulja koje su izrađene u orguljarskoj radionici Orglarstvo Škrabl d.o.o. iz Brestovca, kraj Rogaške Slatine.

Blagoslov i kolaudacija obnovljenih orgulja u Miholcu

Ususret svetkovini sv. Mihaela arkanđela, u nedjelju 26. rujna 2021., u župnoj crkvi u Miholcu blagoslovljene su obnovljene orgulje te je održan prigodan koncert, izvijestili su iz Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Koncert u župnoj crkvi Sv. Mihaela arkanđela

U sklopu Prandau festivala trio Antonia Dunjko – sopran, Igor Mrnjavčić – truba, Edmund Andler-Borić – orgulje, oduševio je u četvrtak 26. kolovoza posjetitelje koncertom u župnoj crkvi Sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu.

U đakovačku katedralu vraćaju se obnovljene orgulje

Prvi šleper s obnovljenim dijelovima orgulja đakovačke katedrale, koje su se od rujna 2017. godine nalazile na restauraciji u radionici Škrabl u Rogaškoj Slatini, u ponedjeljak 3. svibnja stigao je pred đakovačku katedralu.

Orguljaška škola u Bolu na Braču

Institut za crkvenu glazbu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i dominikanski samostan Svete Marije Milosne – Bol, uz pomoć Centra za kulturu općine Bol, od 6. do 9. travnja 2021. organizirali su Orguljašku školu u Bolu na Braču.

Crkva u Gotalovu dobila nove orgulje i kip

Crkva svetog Ivana Krstitelja u Gotalovu, naselju na području općine Gola u Podravini, dobila je nove orgulje i kip svetog Ivana Krstitelja, objavljeno je 24. rujna na stranici podravski.hr.

1 2