Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: osijek

Osijek: Misa povodom Dana Oružanih snaga

Povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske (Dana Hrvatske vojske), Dana Hrvatske kopnene vojske (HKoV) i 29. obljetnice formiranja Oružanih snaga Republike Hrvatske (Hrvatske vojske) u srijedu 27. svibnja u vojnoj kapelaniji Svetog Leopolda Bogdana Mandića pri Zapovjedništvu zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” u Osijeku slavljena je misa za djelatnike, članove njihovih obitelji kao i za hrvatske branitelje koji su dali život za našu Domovinu.

Hrvatski biskupi posredstvom Hrvatskog Caritasa doniraju milijun kuna

Hrvatska biskupska konferencija (HBK) posredstvom Hrvatskog Caritasa (HC) daruje milijun kuna vrijednu opremu KBC-u Sestre milosrdnice iz Zagreba, KBC-u Rijeka, KBC-u Osijek i KBC-u Split. Namjenska donacija Hrvatske biskupske konferencije u vrijednosti milijun kuna, usmjerena na unaprjeđenje rada četiriju kliničkih bolničkih centara, realizira se ovih dana posredstvom Hrvatskog Caritasa.

Osječka Župa Svete Obitelji pripravna za služenje misa s narodom

Vjernici ponovno mogu sudjelovati na misama, uz određene mjere zaštite. U skladu s tim, u subotu 2. svibnja okupilo se nekoliko volontera kako bi pripremili crkveni prostor Župe Svete Obitelji u Osijeku, na Jugu 2, a sve prema uputama đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, kao i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Hrvoje Juko zaređen za đakona Hrvatske provincije Družbe Isusove

Polaganjem ruku i posvetnom molitvom đakovačko-osječkog nadbiskupa i metropolita Đure Hranića, tijekom misnoga slavlja 15. ožujka u crkvi sv. Mihaela arkanđela u Osijeku, Hrvoje Juko, DI, skolastik Hrvatske provincije Družbe Isusove, primio je red đakonata.

Tribina „Hrvatski socijalni tjedni – tradicija koja obvezuje“

U organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ u Vikarijatu u Osijeku u četvrtak 5. ožujka održana je četvrta u nizu tribina u okviru "Socijalnog četvrtka" na temu "Hrvatski socijalni tjedni – tradicija koja obvezuje". Na tribini je mr. socijalnog nauka Crkve Igor Jakobfi potaknuo posjetitelje na važno upoznavanje, propitivanje značenja i konkretne uloge postojanja socijalnog tjedna koji je, naglašeno je, ustanova, a ne samo događaj.

Svjetski molitveni dan kršćanki u Osijeku održan kod evangelistica

Kršćanke u Osijeku udružene u ekumenski pokret Svjetski molitveni dan (SMD) Hrvatska i ove godine pridružile su se prvoga petka u ožujku molitvenim programom kršćankama u 180 zemalja svijeta, uz temu ovogodišnje molitve za Zimbabve „Ustani, uzmi svoju postelju i hodi!“ (Ivan 5, 8).

Prvi korizmeni seminar u DUHOS-u 

U osječkoj Župi sv. Ćirila i Metoda u utorak 3. ožujka župni vikar osječke Župe sv. Petra i Pavla Blaž Jokić predvodio je prvi korizmeni seminar za studente i mlade o temi Božje volje.

1 2 3 12