Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: osijek

Uz Dan reformacije evangelici u Osijeku bogoslužjem proslavili jubileje

Evangelička Crkva u RH uz Dan reformacije (31. listopada) proslavila je u nedjelju 25. listopada u evangeličkoj crkvi u Osijeku zajedničkim svečanim bogoslužjem 150 godina od osnutka Crkvene općine Osijek, 500 godina od rođenja teologa, crkvenog povjesničara i filologa Matije Vlačića Ilirka i 490 godina Augsburške vjeroispovijedi. Bogoslužje otvoreno ekumenskom procesijom praćenom pjesmom naroda predvodio je evangelički biskup Branko Berić.

Osijek: Započeo peti ciklus biblijskih tribina

Peti ciklus biblijskih tribina u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ započeo je 19. listopada predavanjem u pastoralnim prostorima uz Nadbiskupski Vikarijat u Osijeku na temu Drugi izvještaj o Stvaranju – stvaranje muškarca i žene (Post 2,4b-25) koje je održao prof. dr. Ivica Čatić s KBF-a u Đakovu.

Osijek: Molitva krunice u dvorištima obitelji

U Župi Uzvišenja sv. Križa na osječkoj Retfali u utorak 22. rujna je održana prva molitvena večer utorkom nazvana „Oko Marije obitelj se skuplja – molitva krunice u dvorištima naših obitelji“.

Stručni skup za vjeroučitelje pripravnike i mentore u Osijeku

Stručni skup za vjeroučitelje pripravnike i mentore u osnovnim i srednjim školama Đakovačko-osječke nadbiskupije održan je 22. rujna u prostorijama Pastoralnog centra Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku na temu „Stručno-metodička priprema za polaganje stručnog ispita“. Skup je započeo molitvom koju su predmolile vjeroučiteljice Julijana Mađarić i s. Teodozija Mostepaniuk.

Zlatni bračni jubilej Blažice i Viktora Benikovića

„Treba javno obznaniti da još postoje ovakvi primjeri bračnoga zajedništva”, rekao je fra Ante Perković, gvardijan Franjevačkoga samostana sv. Križa u Osijeku, dijeleći radost zlatnoga jubileja bračnog para Beniković koji je na Veliku Gospu, 15. kolovoza, na dan svojega vjenčanja prije pedeset godina, obnovio bračne zavjete pred Bogom, svojom i franjevačkom obitelji te vjernicima okupljenim na euharistijskom slavlju u crkvi Sv. Križa u osječkoj Tvrđi.

1 2 3 15