Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: osijek

Iz Osijeka krenuo 5. marijanski zavjet za Domovinu

Misnim slavljem u osječkoj konkatedrali Sv. Petra i Pavla u subotu 8. lipnja započelo je 5. zavjetno hodočašće Marijanskog zavjeta za Domovinu, koje nakon 75 dana pješačenja završava u Dubrovniku, 21. kolovoza.

Dobrotvorni koncert za misiju Minero u Boliviji

U župi Svete Obitelji u Osijeku, u petak 31. svibnja održan je dobrotvorni koncert za misiju Minero u Boliviji. Misija u Boliviji prostire se na osamdesetak kilometara i ima oko 50 tisuća stanovnika, tamo djeluje kapucin fra Ivica Vrbić, koji zajedno sa dvojicom subraće kapucina redovito obilazi dvadeset i dvije filijale šireći Radosnu vijest.

Završen ciklus molitveno-katehetski susret „Vjetar Božji“

„Duh se sjeća“ naslov je posljednjega od četrnaest molitveno-katehetskih susreta iz ciklusa „Vjetar Božji“ koji je 29. svibnja održan u pastoralnim prostorima Vikarijata Osijek, u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“, a pod vodstvom p. Sebastijana Šujevića, DI.

Duhovna obnova za studente i mlade u Osijeku

U osječkoj župi sv. Ćirila i Metoda 28. svibnja duhovnu obnovu za studente i mlade pod nazivom „Duh istine upućivat će vas u svu istinu“ (Iv 16, 13) predvodio je vlč. dr. Grgo Grbešić, profesor na KBF-u Đakovu.

'Hod za život' u Osijeku

"Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!" - geslo je ovogodišnjeg Hoda za život koji je u subotu 18. svibnja održan u Osijeku.

Osijek: Okrugli stol – Beskućnici da /ili ne?

Okrugli stol „Beskućnici da/ili ne“ u povodu obilježavanja 20 godina postojanja Caritasova Centra za prihvat beskućnika – Osijek te treće godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ koji se provodi u istom Centru, održan je u utorak 30. travnja u prostorima Vikarijata Osijek.

Nadbiskup Srakić: Život svakog ljudskog bića nezamislive je vrijednosti

„Život svakog ljudskog bića nezamislive je vrijednosti. To je naročito očito kada pomislimo da Bog nije oklijevao žrtvovati svoga vlastitog Jedinorođenog Sina, da taj život cvjeta u punini“, rekao je umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić predvodeći 21. travnja u osječkoj konkatedrali Sv. Petra i Pavla svečano misno slavlje o svetkovini Uskrsa.

Obredi Muke Gospodnje u osječkoj konkatedrali

Obrede Muke Gospodnje – službu riječi, klanjanje križu i svetu pričest – predvodio je u predvečerje Velikoga petka, 19. travnja 2019. u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla župnik konkatedralne župe mons. Adam Bernatović. Sudjelovao je đakovačko-osječki nadbiskup u mir Marin Srakić, svećenik u miru Vladimir Mirkut, tajnik Nadbiskupskog ordinarijata Domagoj Lacković te župni vikari Robert Almaši i Zlatko Hnatešin.

Grad Osijek darivao uskrsnice štićenicima Centra za prihvat beskućnika

Ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije preč. dr. Drago Tukara primio je 16. travnja u Vikarijatu Osijek predstavnike Grada Osijeka, koji petu godinu u nizu daruju uskrsnicama štićenike Caritasova Centra za prihvat beskućnika. Uz uskrsnice, Grad je ove godine prvi put osigurao i donaciju ribe za Pučku kuhinju u Osijeku. Tako će svi korisnici Pučke kuhinje na Veliki petak moći uživati tradicionalni ručak – fiš i pečenu ribu.

1 2 3 7