Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: osijek

U Osijeku proslavljena Gospa Fatimska

Nakon mjesečne duhovne priprave uz posvetnu molitvu, u retfalačkoj Župi Uzvišenja sv. Križa u Osijeku svečano je proslavljen blagdan Gospe Fatimske večernjom misom koju je 14. svibnja predvodio tajnik i bilježnik Nadbiskupskog ordinarijata te nekadašnji retfalački župni vikar Domagoj Lacković.

Susret predstavnika osječkog HKLD-a, HKDMST-a i UKI-a

Susret osječkih podružnica Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva (HKLD) i Hrvatskoga katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara (HKDMST) te Udruge katoličkih intelektualaca (UKI) održan je u ponedjeljak 26. travnja u prostorima Nadbiskupijskog vikarijata u Osijeku.

Dvanaesti susret unutar ciklusa "Lectio divina"

U pastoralnim prostorima Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku četvrtak, 15. travnja održan je dvanaesti biblijsko-molitveni susret unutar ciklusa Lectio divina, pod vodstvom vlč. dr. Davora Vukovića, profesora fundamentalne teologije u Đakovu i sveučilišnog kapelana u Osijeku.

Vazmeno bdjenje i podjela sakramenata kršćanske inicijacije u Osijeku

Blagoslovom ognja te ukrašavanjem i paljenjem uskrsne svijeće započeli su u večernjim satima Velike subote, 3. travnja svečani obredi Vazmenog bdjenja u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla koje je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, a tijekom kojih je 17 katekumena osječke regije primilo sakramente kršćanske inicijacije, među kojima 11 krštenika.

Rast u vjeri u osječkoj župi uz razmatranje otajstva Isusove muke

Katehetski susreti rasta u vjeri „Katolici, dobro došli kući!“, uz vodstvo teologa i filozofa prof. dr. sc. Krešimira Šimića, održavaju se ponedjeljkom od rujna prošle godine u retfalačkoj župi Uzvišenja sv. Križa u Osijeku. Večernji susret 29. ožujka, posvećen je otajstvu Isusove muke u svjetlu aktualnog Velikog tjedna.

Duhovna obnova za mlade osječke Župe Uzvišenja sv. Križa

Krizmanici i mladi Župe Uzvišenja sv. Križa u Osijeku sudjelovali su na duhovnoj obnovi održanoj u petak 26. ožujka pod nazivom „Oprost kao novo stvaranje“ koju je predvodio župni vikar Mario Žigman, povjerenik Ureda za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije i studentski kapelan u Osijeku.

Katehetski susret u osječkoj župi Uzvišenja sv. Križa

Ciklus susreta rasta u vjeri „Katolici, dobro došli“ u župi Uzvišenja sv. Križa u Osijeku nastavljen je 22. ožujka izlaganjem teologa i filozofa prof. dr. sc. Krešimira Šimića o trećem Isusovom znamenu prema Ivanovu Evanđelju.

Deseti molitveni susret unutar ciklusa "Lectio divina"

U četvrtak, 18. ožujka održan je u pastoralnim prostorima Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku deseti biblijsko-molitveni susret unutar ciklusa Lectio divina, pod vodstvom vlč. dr. Davora Vukovića, profesora fundamentalne teologije u Đakovu i sveučilišnog kapelana u Osijeku.

1 2 3 18