Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: osijek

Proslava spomendana sv. Joakima i Ane u kapelici sv. Ane u Osijeku

Spomendan sv. Joakima i Ane, roditelja Blažene Djevice Marije u nedjelju 26. srpnja u Osijeku je svečano proslavljen u Osječkom zapadnom dekanatu u konkatedralnoj župi Sv. Petra i Pavla, ap., uz kapelicu Svete Ane na Gornjogradskom groblju gdje je dvije mise slavio župni vikar Blaž Jokić.

Zadušnica na 50. obljetnicu smrti osječkoga župnika Emila Mayera

Sadašnji i bivši župljani, ministranti i pjevači Župe sv. Mihaela arkanđela u osječkoj Tvrđi okupili su se u srijedu, 22. srpnja u župnoj crkvi na večernjoj misi u povodu 50. obljetnice smrti tvrđavskog župnika dr. Emila Mayera (22. 6. 1904.-22. 7. 1970.), začasnog kanonika, dekana i rektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu (1960.-1968.).

Blagoslov novoga samostana – provincijalnog sjedišta Marijinih sestara čudotvorne medaljice

Na blagdan Gospe Karmelske, 16. srpnja, na dan 142. obljetnice osnutka Družbe Marijinih sestara čudotvorne medaljice (1878.) i u 139. godini njihova dolaska u Hrvatsku, u Osijek (1881.) đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić blagoslovio je „Dom sv. Josipa“ u Osijeku, novo provincijalno sjedište i Samostan Marijinih sestara čudotvorne medaljice na području osječke župe Sv. Leopolda Bogdana Mandića, blagoslovivši istodobno i samostansku kapelu na čast BDM od čudotvorne medaljice i posvetivši njezin oltar, pohranjujući u nj moći bl. Alojzija Stepinca.

Svečana proslava sv. Petra i Pavla u Osijeku

Na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, zaštitnika osječke konkatedrale, konkatedralne župne zajednice, gradske četvrti Gornji grad i grada Osijeka, svečano večernje misno slavlje 29. lipnja predslavio je varaždinski biskup Bože Radoš.

Biskup Radoš predvodio prezbitersko ređenje u Osijeku

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja tijekom svečanoga misnoga slavlja u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla, uz pridržavanje mjera predostrožnosti zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, varaždinski biskup Bože Radoš, delegiran od đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, polaganjem ruku i posvetnom molitvom za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije zaredio je đakone Matiju Aušića iz Župe sv. Dominika Savija u Slavonskom Brodu i Mateja Perića iz Župe sv. Mateja, apostola i evanđelista u Tovarniku.

Seminar za mlade „Kako biti najveći student?“

U Župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku, u utorak, 16. lipnja 2020. održan je prvi odgođeni korizmeni seminar za studente i mlade pod nazivom „Kako biti najveći student?“ kojega je vodio svećenik i psihoterapeut dr. sc. Josip Bošnjaković.

Mise zahvalnice za kraj akademske godine u Osijeku i Đakovu

U nedjelju, 14. lipnja u osječkoj konkatedrali slavljena je svečana misa zahvalnica uz kraj akademske godine 2019./2020. na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koju je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. Misa zahvalnica za kraj akademske godine na Katoličkog bogoslovnom fakultetu u Đakovu slavljena je 8. lipnja, a predvodio ju je dekan KBF-a mons. dr. sc. Vladimir Dugalić.

1 2 3 14