Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: osijek

Osmi molitveni susret unutar novoga ciklusa „Lectio divina“

U pastoralnim prostorima Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku u četvrtak, 13. siječnja održan je osmi molitveno-biblijski susret unutar novoga ciklusa Lectio divina, pod vodstvom vlč. dr. Davora Vukovića, profesora fundamentalne teologije u Đakovu i sveučilišnog kapelana u Osijeku.

Adventska duhovna obnova za katoličke intelektualce i liječnike u Osijeku

U pastoralnom centru nadbiskupijskoga Vikarijata Osijek 14. prosinca je održana adventska duhovna obnova članstva Udruge katoličkih intelektualaca (UKI) i osječke podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD), koju je vodio svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije dr. sc. Ilija Dogan.

Teatrologinja Sanja Nikčević u Osijeku o lijepom, dobrom i svetom u umjetnosti

Udruga katoličkih intelektualaca (UKI) u Osijeku je organizirala 10. prosinca u knjižari Nova adventski susret sa teatrologinjom, kazališnom kritičarkom i redovitom profesoricom u miru prof. dr. sc. Sanjom Nikčević, članicom Udruge sa zagrebačkom adresom. Slijeđenje suvremenog umjetničkog kanona dovelo je umjetnost u slijepu ulicu; imamo pravo na lijepo/dobro/sveto u umjetnosti, rekla je u svom izlaganju dr. sc. Nikčević.

Župni zborovi osječke župe pjevanjem proslavili zaštitnicu sv. Ceciliju

Spomendan zaštitnice pjevanja, crkvenih pjevača i glazbe sv. Cecilije svečano je proslavljen u ponedjeljak 22. studenoga u retfalačkoj župi Uzvišenja sv. Križa dvjema misama, a večernje euharistijsko slavlje sa župnim zborovima i vjernicima predslavio je gostujući propovjednik fra Anto Barišić, franjevac Franjevačkoga samostana sv. Križa u Tvrđi, ujedno započinjući trodnevnu duhovnu obnovu uoči došašća.

Održan stručni skup za odgojiteljice u vjeri

Stručni skup za odgojiteljice u vjeri, organiziran u suradnji Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije i Agencije za odgoj i obrazovanje Podružnica Osijek, održan je u subotu 20. studenoga u prostorima Vikarijata u Osijeku.

Četvrti molitveni susret unutar novoga ciklusa "Lectio divina"

U pastoralnim prostorima Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku u četvrtak, 4. studenoga održan je četvrti molitveno-biblijski susret unutar novoga ciklusa Lectio divina, pod vodstvom vlč. dr. Davora Vukovića, profesora fundamentalne teologije u Đakovu i sveučilišnog kapelana u Osijeku. Susret je započeo zajedničkom uvodnom molitvom.

1 2 3 21