Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: osijek

Restrepo u Osijeku: Vjernici u Hrvatskoj vjeru žive

Katolički misionar, bivši glazbenik i holivudski glumac Kolumbijac Marino Restrepo svjedočio je o obraćenju u nedjelju 11. kolovoza poslije večernjeg euharistijskog slavlja u župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Osijeku.

Osječani proslavili Snježnu Gospu

U osječkom Donjem gradu još od 1704. godine nalazi se crkva posvećena Gospi Snježnoj. Unutrašnjost kapelice ovih dana je obnovljena te je postavljeno 16 vitraja na kojima su prikazani likovi Gospe iz svih hrvatskih svetišta.

Posjet slovenskih katoličkih skauta

U župu Uzvišenja Svetog Križa u osječkoj Retfali u srijedu 31. srpnja došla su 22 katolička skauta iz Slovenije. Skauti su bili na proputovanju kroz Hrvatsku te su nastavili put prema Srijemu i Beogradu.

Mladomisničko slavlje u Osijeku

Uz geslo „Idi pa i ti čini tako!“ (Lk 10,37) mladu misu proslavio je u nedjelju 14. srpnja u župi sv. Josipa Radnika u Osijeku vlč. Dominik Nedeljković.

Susret članova HKLD-a podružnice Osijek

Liječnici, članovi Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD) podružnice Osijek, održali su u utorak 2. srpnja posljednji redoviti susret prije ljetne stanke.

Svetkovina Tijelova proslavljena u Osijeku

Uvodeći 20. lipnja u svečano misno slavlje svetkovine Presvetoga Tijela i Krvi Kristove u osječkoj konkatedrali Sv. Petra i Pavla, umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić istaknuo je: „Euharistija je znak razlučivanja. Kad svi mi kršćani budemo mogli slaviti zajedno euharistiju onda ćemo ostvariti Isusovo obećanje i naredbu da svi budu jedno. I ovo slavlje preporučujemo kao molitvu za jedinstvo onih koji vjeruju u Krista Gospodina“.

Iz Osijeka krenuo 5. marijanski zavjet za Domovinu

Misnim slavljem u osječkoj konkatedrali Sv. Petra i Pavla u subotu 8. lipnja započelo je 5. zavjetno hodočašće Marijanskog zavjeta za Domovinu, koje nakon 75 dana pješačenja završava u Dubrovniku, 21. kolovoza.

Dobrotvorni koncert za misiju Minero u Boliviji

U župi Svete Obitelji u Osijeku, u petak 31. svibnja održan je dobrotvorni koncert za misiju Minero u Boliviji. Misija u Boliviji prostire se na osamdesetak kilometara i ima oko 50 tisuća stanovnika, tamo djeluje kapucin fra Ivica Vrbić, koji zajedno sa dvojicom subraće kapucina redovito obilazi dvadeset i dvije filijale šireći Radosnu vijest.

1 2 3 7