Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: osijek

Središnje ekumensko slavlje održano kod osječkih kapucina

U kapucinskoj crkvi Sv. Jakova u Osijeku središnje ekumensko bogoslužje Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana predvodio je 19. siječnja đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u zajedništvu s umirovljenim nadbiskupom Marinom Srakićem, pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem, i s predstavnicima kršćanskih Crkava i zajednica.

Kod osječkih kalvina započela Svjetska molitvena osmina

Uz geslo „Iskazivahu nam nesvakidašnje čovjekoljublje“ (Dj 28,2) u Osijeku je počela Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana koja se održava od 18. do 25. siječnja u organizaciji Ekumenske koordinacije osječke regije u bogoslužnim prostorima Crkava i crkvenih zajednica u Osijeku.

Osijek: Drugi dan konferencije „Prevencija trgovanja ljudima“

Znanstveno projekta konferencija “Prevencija trgovanja ljudima” nastavljena je 18. siječnja u kapeli Sv. Roka uz Nadbiskupski vikarijat Osijek misom za žrtve trgovanja ljudima, koju je predvodio dekan KBF-a u Đakovu izv. prof. dr. Vladimir Dugalić.

Predavanja prvoga dana konferencije „Prevencija trgovanja ljudima“

Prvoga dana dvodnevne konferencije “Prevencija trgovanja ljudima” koja se održava u Osijeku, nakon pozdravnih govora te inicijalnog predstavljanja skupa, uslijedilo je plenarno predavanje na engleskom jeziku generalne tajnice Europske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica (UCESM) s. Marjolein Bruinen na temu „Trgovanje ljudima – iskustva iz prakse“.

Božićno slavlje u Osijeku

Homilija đakovačko-osječkoga nadbiskupa Đure Hranića, Konkatedrala Sv. Petra i Pavla, Osijek, 2019.

KS-ov Susret s autorom u Osijeku o knjizi Vjeropoj riječi

U knjižari Kršćanske sadašnjosti „Dr. Josip Turčinović“ u Osijeku 13. prosinca je održan Susret s autorom posvećen knjizi fra Bernardina (Roberta) Škunce „Vjeropoj riječi - roman esej o fra Bonaventuri Dudi“.

„Brak hrvatskih branitelja iz perspektive jednog psihijatra-psihoterapeuta“

“Obiteljski četvrtak” na temu „Brak hrvatskih branitelja iz perspektive jednog psihijatra-psihoterapeuta“ održan je 12. prosinca u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek u organizaciji Bračnog i obiteljskog savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije, Instituta za novu evangelizaciju “Sveti Ivan Pavao II.” i Povjerenstva za pastoral braka i obitelji Đakovačko-osječke nadbiskupije.

1 2 3 10