Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: osobe-s-invaliditetom

Papa uputio poruku u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

„Potreban je zajednički napor kako bi se osobe s invaliditetom uključilo i učinilo ih aktivnim subjektima u društvu i u Crkvi“, istaknuo je papa Franjo u poruci u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se proslavlja 3. prosinca, izvijestio je Vatican News.

Predbožićni susret osoba s invaliditetom u Požegi

U organizaciji Caritasa i Pastoralnog centra Požeške biskupije 21. prosinca u Požegi je održan susret osoba s invaliditetom s područja grada Požege i okolice. Program je započeo u Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma riječima dobrodošlice požeškog biskupa Antuna Škvorčevića, koji je istaknuo kako osobe s invaliditetom prima u Biskupskom domu kao posebno drage goste.

Dr. Bratković za GK: u Hrvatskoj zaposleno manje od 11 tisuća osoba s invaliditetom

Gošća redovitoga intervjua u novome broju Glasa Koncila je prof. dr. Daniela Bratković s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Od više od 500 tisuća invalida koliko ih, prema definiciji odgovarajuće UN-ove konvencije, ima u Hrvatskoj, zaposlen je tek mali dio njih, manje od 11 tisuća, i to unatoč tome što neke institucije imaju propisanu kvotu koliko osoba s invaliditetom moraju zaposliti, proizlazi iz razgovora s gošćom intervjua.

U Slavonskom Brodu održan 19. nadbiskupijski susret osoba s invaliditetom

Susret osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji s područja Đakovačko-osječke nadbiskupije, devetnaesti u nizu, pod geslom “Što god zaištete u Oca, dat će vam u moje ime” (usp. Iv 16,23), u organizaciji nadbiskupijskog Povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji održan je u subotu 1. lipnja u Slavonskom Brodu. Susret je okupio osamstotinjak sudionika iz svih šest regija Nadbiskupije te iz Siska, Zagreba i Kuće nade iz Odžaka iz Bosanske Posavine.

Projekt „Bartimej“

Dvadesetak učenika II. gimnazije Varaždin i ove je godine sudjelovalo u projektnom tjednu senzibilizacije mladih prema osobama s invaliditetom kojem je, već treći puta, domaćin od 4. do 8. ožujka bila Varaždinska biskupija. Uz završetak projektnog tjedna “Bartimej” varaždinski biskup Josip Mrzljak predslavio je u petak 8. ožujka u župnoj crkvi svetog Josipa na Banfici misno slavlje.