Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: otmica

U Etiopiji uhićeno sedamnaestero salezijanskih misionara

Sedamnaestero salezijanskih misionara uhićeno je u petak 5. studenoga, a šesnaestero članova osoblja Ujedinjenih naroda i njihovih obitelji u utorak 9. studenoga u Adis Abebi, glavnom gradu Etiopije u kojoj traje sukob pobunjenika i vlasti, izvijestio je Vatican News.

Na slobodu pušteni i ostali katolici oteti u travnju na Haitiju

Misionarke na Haitiju s. M. Liberija Filipović i s. M. Ana Uložnik dopisom su u subotu 1. svibnja izvijestile da su svi katolici oteti u travnju pušteni na slobodu te su pozvale da se i dalje nastavi moliti za bolju budućnost te karipske zemlje, objavila je Katolička tiskovna agencija.

Oslobođen oteti talijanski misionar Pierluigi Maccalli

Talijanski misionar o. Pierluigi Maccalli kojega su džihadisti oteli u Nigeru prije dvije godine ponovno je na slobodi. Vijest je, 8. listopada, objavilo Predsjedništvo Malija gdje je Maccalli zajedno s još troje zatočenika oslobođen, prenijela je Nedjelja.

Otet fr. John Bako Shekwolo

U Nigeriji je otet još jedan katolički svećenik - fr. John Bako Shekwolo, župnik u Ankwi u Kaduni. Kako javlja agencija Fides, a prenosi portal nedjelja.ba, svećenik je otet 25. ožujka u svojem domu u selu Ankuwai u Kaduni.

1 2