Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: otmica

Papin Angelus u nedjelju 21. siječnja

Papa Franjo je u nedjelju, 21. siječnja 2024., s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje prije i nakon molitve Angelusa.

Oslobođen oteti njemački misionar o. Lohre

Bijeli otac Hans-Joachim Lohre iz Njemačke koji je u Maliju djelovao kao misionar više od 30 godina, oslobođen je u nedjelju 26. studenoga 2023., godinu dana nakon otmice, izvijestila je Agencija Fides prenosi Nedjelja.

Oslobođen oteti nigerijski svećenik

Nigerijski svećenik Marcellinus Obioma Okide koji je otet 17. rujna 2023., pušten je na slobodu, potvrdio je u petak 22. rujna glasnogovornik biskupije Enugu o. Anthony Aneke, izvještava Agencija Fides.

Papi Franji uručeni raspelo, molitvenik i krunica nestalih ukrajinskih redovnika

Papi Franji uručeni su tijekom susreta s ukrajinskim biskupima u srijedu u Vatikanu raspelo, molitvenik i krunica dvaju ukrajinskih svećenika redovnika, koje su ruske snage prije deset mjeseci uhitile u Berdjansku na jugu Ukrajine te im se izgubio svaki trag, objavila je u četvrtak 7. rujna Agencija „Fides“ Papinskih misijskih djela, a prenosi Kathpress.

Jacques Mourad novi nadbiskup Homsa u Siriji

Novi sirijsko-katolički nadbiskup Homsa u Siriji, bivši zatočenik tzv. „Islamske države“ 54-godišnji Jacques Mourad, zaređen je za biskupa u petak 3. ožujka u katedrali u Homsu, izvijestio je Kathpress.

Apostolski nuncij u Nigeriji: Država mora zaštititi prava i vlasništvo sviju

Nakon napada na župnu kuću u biskupiji Minna u kojem je jedan svećenik ubijen a drugi ranjen, apostolski nuncij u Nigeriji nadbiskup Antonio Guidi Filipazzi je u razgovoru za Vatican News 17. siječnja 2023. reagirao na rastuće nasilje i izrazio žaljenje zbog svih žrtava. U međuvremenu je jedan oteti svećenik oslobođen.

1 2 3 4