Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: p-mijo-nikic

U Dubrovniku počela trodnevnica ususret sv. Vlahu

Trodnevna duhovna priprava za svetkovinu sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovnika i Dubrovačke biskupije, započela je u ponedjeljak 30. siječnja u zbornoj crkvi sv. Vlaha u Dubrovniku. Voditelj duhovne priprave je isusovac dr. sc. Mijo Nikić.

Istinska pobožnost je najdublja potreba čovjekovog srca

Kako je Srce Isusovo u Zagrebu i Hrvatskoj privuklo mlade i promijenilo ih? Jesu li tradicionalne pobožnosti samo za starije vjernike? I koja je uloga pobožnosti u životima vjernika? To su neka od pitanja na koja su odgovore dali gosti Argumenata HKR-a 6. lipnja.

Predavanja na znanstvenom simpoziju o majci M. Amadeji Pavlović

U Središnjoj nadbiskupijskoj i fakultetskoj knjižnici u Đakovu 27. studenoga u organizaciji Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta u Đakovu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Milosrdnih sestara Svetoga Križa – Đakovo održan je znanstveni simpozij „Mulier fortis: Život i djelo majke M. Amadeje Pavlović“.

ARGUMENTI Opsjednutost zlodusima – stvarnost ili senzacija?

Gdje vjernici mogu doći u kontakt sa zlodusima, koje (nad)biskupije imaju ovlaštenog egzorcista te vjeruju li svećenici u postojanje zloduha, neka su od postavljenih pitanja u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija 15. ožujka. Na pitanja koja dijele svećenike, psihologe i laike odgovore su ponudili: prevoditelj filma "Đavao i otac Amorth" p. Siniša Štambuk, član franjevačkog samostana sv. Križa u Osijeku fra Anto Barišić i psiholog dr. sc. p. Mijo Nikić.

Argumenti HKR-a o božićnoj pripremi najpotrebitijih skupina ljudi

U emisiji "Argumenti" Hrvatskoga katoličkog radija u utorak 15. prosinca razgovaralo se o pripremi za Božić onih koji su ostavljeni, bez krova nad glavom, starih, nemoćnih i bolesnih te osoba s intelektualnim teškoćama. Na pitanja koliko tim osobama znači briga i ljubav onih koji u njima prepoznaju Isusa, odgovarali su predsjednik Zaklade "Biskup Josip Lang" p. Mijo Nikić, osnivač i predsjednik Humanitarne udruge "Savao" Zvonko Jambrešić, voditelj Zajednice "Arka-Korablja" Miron Perić. Emisiju je uredila i vodila Diana Tikvić.