Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: p-mijo-nikic

Predavanjem o. Mije Nikića završene korizmene tribine na Peščenici

„Terapijski učinci molitve – molitva, emocije i motivi“ bila je tema sedme i posljednje tribine u ciklusu „Korizmene tribine na Peščenici“ u srijedu 27. ožujka. Predavanje je održao o. dr. sc. Mijo Nikić, isusovac, psiholog, profesor na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu, poznati voditelj psihološko-duhovnih seminara i obnova, voditelj Škole emocija, predsjednik humanitarne Zaklade biskup Josip Lang za stare, bolesne i nemoćne osobe.

U Dubrovniku počela trodnevnica ususret sv. Vlahu

Trodnevna duhovna priprava za svetkovinu sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovnika i Dubrovačke biskupije, započela je u ponedjeljak 30. siječnja u zbornoj crkvi sv. Vlaha u Dubrovniku. Voditelj duhovne priprave je isusovac dr. sc. Mijo Nikić.

Istinska pobožnost je najdublja potreba čovjekovog srca

Kako je Srce Isusovo u Zagrebu i Hrvatskoj privuklo mlade i promijenilo ih? Jesu li tradicionalne pobožnosti samo za starije vjernike? I koja je uloga pobožnosti u životima vjernika? To su neka od pitanja na koja su odgovore dali gosti Argumenata HKR-a 6. lipnja.

Predavanja na znanstvenom simpoziju o majci M. Amadeji Pavlović

U Središnjoj nadbiskupijskoj i fakultetskoj knjižnici u Đakovu 27. studenoga u organizaciji Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta u Đakovu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Milosrdnih sestara Svetoga Križa – Đakovo održan je znanstveni simpozij „Mulier fortis: Život i djelo majke M. Amadeje Pavlović“.

1 2