Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pakistan

Kardinal Bozanić primio migranta Saghara Manzoora

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u ponedjeljak, 28. veljače migranta iz Pakistana Saghara Manzoora, koji je došao zahvaliti kardinalu za zauzimanje u dobivanju boravka u Hrvatskoj, izvijestio je Ured zagrebačkog nadbiskupa.

Akash Bashir – pokrenut prvi postupak za beatifikaciju u Pakistanu

U Lahoreu u Pakistanu će 15. ožujka biti otvoren biskupijski postupak za beatifikaciju i kanonizaciju Akasha Bashira koji je, prije sedam godina, izgubio život sprječavajući atentatora samoubojicu da se raznese u katoličkoj crkvi svetoga Ivana, u četvrti Youhanabad, u kojoj se na misi okupilo oko 2000 vjernika, izvijestio je Vatican News.

U Pakistanu ubijen protestantski pastor

U predgrađu pakistanskoga grada Peshawara u nedjelju 30. siječnja ubijen je protestantski pastor William Siraj (75), prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Caritas Italije: U Afganistanu teška humanitarna kriza

Talijanski Caritas odlučio je "obustaviti sve aktivnosti" u Afganistanu zbog nestabilnosti situacije, " dok rastu strahovi zbog nemogućnosti zadržavanja prisutnosti i u budućnosti, kao i zbog sigurnosti nekolicine Afganistanaca kršćanske vjeroispovijesti", izvijestila je talijanska katolička novinska agencija SIR.

Inicijativa za zaštitu nemuslimana u Pakistanu

U Pakistanu je pokrenuta inicijativa pod nazivom „Apel nemuslimanima u Pakistanu“, a odnosi se na one kojima se prijeti u ime religije, koji se suočavaju s prisilnim brakovima ili obraćenjima, koji trpe optužbe za bogohuljenje i prisiljeni su izdržavati dugogodišnje kazne zatvora ili su, u najgorim slučajevima, osuđeni na smrt, prenosi u petak 15. siječnja hrvatski ured Vatican Newsa.

Pakistan: Međureligijski skup u povodu ponovnoga otvaranja crkava

U povodu ponovnoga otvaranja crkava u Pakistanu nadbiskup Lahorea Sebastian Shaw priredio je u nedjelju 16. kolovoza međureligijski skup pred katedralom Srca Isusova, poručivši: „Ujedinjeni smo i u teškim vremenima koronavirusa”, prenosi Vatican News.

1 2