Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pakistan

Papa Franjo molio za Pakistan i Ukrajinu

Uz molitvu Anđeoskog pozdravljenja, na kraju mise koju je predslavio tijekom pastoralnog pohoda L'Aquili, u nedjelju 28. kolovoza 2022., papa Franjo pozvao je na molitvu za pogođene poplavama u Pakistanu i ratom u Ukrajini.

Kardinal Bozanić primio migranta Saghara Manzoora

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u ponedjeljak, 28. veljače migranta iz Pakistana Saghara Manzoora, koji je došao zahvaliti kardinalu za zauzimanje u dobivanju boravka u Hrvatskoj, izvijestio je Ured zagrebačkog nadbiskupa.

Akash Bashir – pokrenut prvi postupak za beatifikaciju u Pakistanu

U Lahoreu u Pakistanu će 15. ožujka biti otvoren biskupijski postupak za beatifikaciju i kanonizaciju Akasha Bashira koji je, prije sedam godina, izgubio život sprječavajući atentatora samoubojicu da se raznese u katoličkoj crkvi svetoga Ivana, u četvrti Youhanabad, u kojoj se na misi okupilo oko 2000 vjernika, izvijestio je Vatican News.

U Pakistanu ubijen protestantski pastor

U predgrađu pakistanskoga grada Peshawara u nedjelju 30. siječnja ubijen je protestantski pastor William Siraj (75), prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Caritas Italije: U Afganistanu teška humanitarna kriza

Talijanski Caritas odlučio je "obustaviti sve aktivnosti" u Afganistanu zbog nestabilnosti situacije, " dok rastu strahovi zbog nemogućnosti zadržavanja prisutnosti i u budućnosti, kao i zbog sigurnosti nekolicine Afganistanaca kršćanske vjeroispovijesti", izvijestila je talijanska katolička novinska agencija SIR.

1 2 3