Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pakistan

SAD zabrinute zbog položaja vjerskih manjina u Pakistanu i Indiji

Američko ministarstvo vanjskih poslova (State Department) u najnovijem izvješću „Međunarodna sloboda vjeroispovijesti 2023.“ izrazilo je zabrinutost zbog položaja vjerskih manjina u zemljama poput Pakistana i Indije, prenosi u četvrtak 27. lipnja KNA.

Novi izazovi za katolike Pakistana

U izdanju lista "L`Osservatore Romano" od 18. svibnja, objavljeni su glavni naglasci iz intervjua s predsjednikom Pakistanske biskupske konferencije nadbiskupom Islamabada-Rawalpindija mons. Josephom Arshadom, koji je dao vatikanskim medijima u četvrtak 16. svibnja, za vrijeme posjeta Rimu.

Bhatti o nasilju protiv kršćana u Pakistanu

Nakon napada na kršćanske crkve i domove u Pakistanu u srijedu 16. kolovoza, Paul Bhatti dao je intervju za Vatican News i pozvao na ukidanje zakona o bogohuljenju u zemlji te apelirao na sudove i policiju da poštuju zakon i red.

Vandalizacija crkava i groblja u Pakistanu

Stotine muslimanskih muškaraca napali su kršćansku zajednicu u istočnom Pakistanu, uništivši nekoliko crkava i groblje te zapalivši brojne kuće, uz optužbu da su kršćani oskvrnuli primjerak Kur'ana, izvještava Guardian.

Kardinal Parolin doputovao u Južni Sudan

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin počeo je u ponedjeljak, 14. kolovoza četverodnevni posjet Južnom Sudanu kako bi iskazao solidarnost Crkve s katastrofom koja je pogodila regiju Malakal te potaknuo putove prema mirovnom procesu, prenosi Vatican News.

1 2 3 4