Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pakrac

Otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ u Pakracu

U organizaciji pakračke Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu i udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“, u Muzeju grada Pakraca 18. travnja otvorena je izložba sakralnih umjetnina pod nazivom „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“.

Biskup Škvorčević slavio misu za pakračke žrtve i pokojne hrvatske branitelje

U Pakracu je 1. ožujka održan spomen na početak ratnih stradanja u tom gradu prije 32 godine. Euharistijsko slavlje za pakračke žrtve te poginule i nestale hrvatske branitelje predvodio je u župnoj crkvi Uznesenja BDM požeški biskup Antun Škvorčević, u zajedništvu sa župnikom i dekanom Jozom Zorićem te drugim svećenicima.

Nuncij Lingua posjetio Pakrac

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua u pratnji tajnika Nuncijature mons. Alfreda Rayana D'Souze posjetio je 30. lipnja Pakrac.

Biskup Škvorčević primio pakračku gradonačelnicu

Požeški biskup Antun Škvorčević primio je gradonačelnicu Pakraca Anamariju Blažević u srijedu 9. lipnja u Biskupskom domu u Požegi. Na susretu je sudjelovao i pakrački župnik Jozo Zorić te voditelj Odgojno-obrazovnog centra Požeške biskupije Ivica Žuljević.

Središnje ekumensko molitveno slavlje Požeške biskupije u Pakracu

U okviru Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana, koja traje od 18. do 25. siječnja na temu „Ostanite u mojoj ljubavi i donosit ćete mnogo roda“, središnje ekumensko molitveno slavlje Požeške biskupije održano je 23. siječnja u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Pakracu.

„Hodočašće u došašće“ u Pakracu

U predvečerje druge nedjelje došašća 7. prosinca u Pakracu mladi su održali festival duhovne glazbe pod nazivom „Hodočašće u došašće“. Tom prigodom večernje euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Uznesenja BDM predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević uz koncelebraciju desetak svećenika među kojima je bio domaći župnik i dekan Jozo Zorić te biskupijski povjerenik za pastoral mladih Krunoslav Siroglavić. Liturgijsko pjevanje predvodio je Biskupijski zbor mladih kojim je ravnala Marija Milinković.

1 2