Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pandemija

Talijanska BK objavila smjernice za suočavanje s pandemijom

Predsjedništvo Talijanske biskupske konferencije objavilo je 10. siječnja, nakon izvanrednog sastanka i u svjetlu dekreta talijanske države, smjernice za suočavanje s pandemijom koja "ne pokazuje znakove kraja" te je neophodno poštovati pravila i pokazati maksimalnu razboritost, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Papa upozorio na ideološka sukobljavanja oko cijepljenja

Napor oko imunizacije što većeg dijela stanovništva zahtijeva mnogostruko zalaganje na osobnoj, političkoj i na razini cijele međunarodne zajednice, poručio je Papa u svom govoru predstavnicima Diplomatskog zbora akreditiranog pri Svetoj Stolici koje je primio u ponedjeljak, 10. siječnja u audijenciju u Dvorani blagoslova Apostolske palače.

Oftalmolozi očekuju više kratkovidne djece zbog pandemije

Zbog pandemije povećat će se broj kratkovidne djece jer, umjesto na otvorenom, provode više vremena kod kuće pred ekranima mobitela i tableta, mišljenje je njemačkih oftamologa - javlja Njemačka tiskovna agencija (dpa), a prenosi Hina u nedjelju 2. siječnja.

Papa: Božić se ne može slaviti bez divljenja

U petak, 31. prosinca u Bazilici sv. Petra u Vatikanu u popodnevnim satima slavljena je Prva večernja svetkovine Svete Bogorodice Marije tijekom koje je homiliju održao papa Franjo.

Pismo Svetoga Oca Franje supruzima povodom Godine “Obitelj Amoris laetitia”

Sveti Otac uputio je na blagdan Svete Obitelji iz Nazareta Pismo supruzima iz cijelog svijeta u povodu Godine „Obitelj Amoris laetitia“, koju je sam proglasio na petu obljetnicu objavljivanje posinodske apostolske pobudnice. Godina obitelji je započela 19. ožujka ove, a završit će 26. lipnja iduće godine X. Svjetskim susretom obitelji u Rimu. Papino pismo bračnim drugovima donosimo u cijelosti.

U urede Rimske kurije samo s potvrdom o cijepljenju ili preboljenju

Opći dekret, koji je 23. prosinca 2021. potpisao državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin, proširuje na tijela Svete Stolice ono što je već ustanovljeno uredbom predsjednika Papinskog povjerenstva Države Vatikanskoga Grada: uredima Rimske kurije bit će moguć pristup samo s potvrdom koja potvrđuje cijepljenje protiv koronavirusa ili oporavak od koronavirusne bolesti, prenosi Vatican News.

1 2 3 26