Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papa-franjo

Papa Franjo: Graditelj mira može biti samo onaj koji ima "pomireno srce"

Nema mira bez pomirenja, bez praštanja i bez milosrđa. Samo onaj koji ima "pomireno srce" može biti služitelj milosrđa i graditelj mira – rekao je papa Franjo primivši oko 150 članova generalnog kapitula franjevaca konventualaca koje je predvodio novi ministar reda, fra Carlos Trovarelli.

Papa Franjo: Siromasi nisu brojevi nego osobe kojima valja ići u susret

Sa siromasima se postupa kao s otpadom, ali njima pripada Kraljevstvo Božje i u njima je spasenjska moć. Riječi su to pape Franje iz poruke za treći Svjetski dan posvećen onima koje današnje društvo sudi, odbacuje i podnosi. Zadaća je kršćana sijati među njima nadu i pouzdanje

Papa posjetio potresom pogođeni Camerino

Papa Franjo je 16. lipnja posjetio Camerino. Biskupija Camerino – San Severino Marche je kao i druga obližnja područja srednje Italije bila teško pogođena potresom 2016. godine. U središtu je Papine propovijedi tijekom mise, koju je slavio na trgu ispred katedrale u Camerinu, molitva Bogu nade, Bogu koji je blizak, ali i poziv da svatko bude graditelj dobra i utješitelj srdaca. (Šira verzija)

Papina poruka na Twitteru

"Svatko od nas ima neograničenu vrijednost pred Bogom: možemo biti mali pod nebom i nemoćni kad se zemlja trese, ali za Boga smo dragocjeniji od bilo čega."

Papa posjetio potresom pogođeni Camerino

Papa Franjo je danas 16. lipnja posjetio Camerino. Nadbiskupija Camerino – San Severino Marche je kao i druga obližnja područja srednje Italije bila teško pogođena potresom 2016. godine.

Papa Franjo o klimatskoj krizi i korjenitoj energetskoj tranziciji

Papa Franjo susreo se u petak 14. lipnja sa sudionicima skupa o temi "Energetska tranzicija i zaštita zajedničkoga doma", koji je u Vatikanu organizirao Dikasterij za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja, a na kojemu su sudjelovali i predstavnici svjetskih naftnih kompanija

Kako živjeti encikliku Laudato si'

Papa Franjo primio je u subotu 8. lipnja u Vatikanu sudionike međunarodne konferencije koju je organizirala Zaklada Centesimus Annus pro Pontifice o temi „Socijalni nauk Crkve od početaka do digitalnoga doba. Kako živjeti encikliku Laudato si'“.

Papa CHARIS-u: Svjedočite ljubav!

Papa Franjo susreo se u subotu 8. lipnja u Dvorani Pavla VI. s oko 6000 članova katoličke karizmatske obnove iz cijeloga svijeta (CHARIS - Chatholic Charismatic Renewal International Services), nove službe osnovane na Papin zahtjev, koji su se u povodu svetkovine Duhova, kada im Statut stupa na snagu, okupili 6. lipnja na međunarodnoj konferenciji u Vatikanu.

1 2 3 21