Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papa-franjo

Papa: Potrebna formacija koja promiče opće dobro

Ustrajno i profesionalno težiti rješenjima koja vode do građanskoga i kulturnoga napretka za pojedince i cijelo čovječanstvo, utemeljenoga na solidarnosti, preporučio je papa Franjo sudionicima konferencije Međunarodne federacije katoličkih sveučilišta (FIUC) koja se održava o temi „Nove granice za sveučilišne čelnike – Budućnost zdravlja i sveučilišnoga ekosustava“, na kojoj sudjeluju i rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić i pročelnica Odjela za sestrinstvo doc. dr. Marta Čivljak.

Papa Franjo: Uskrsnuće je smisao i svrha života

Ići Isusu izlazeći iz sebe, imati osjećaje i geste milosrđa, važne odluke donositi pred Bogom – savjeti su koje je papa Franjo dao u propovijedi razmišljajući o uskrsnuću, razlogu, kako je rekao, zbog kojega smo došli na svijet, kako na to podsjećaju liturgijska čitanja na misi koju je 4. studenoga, u bazilici Svetoga Petra, slavio za kardinale i biskupe preminule tijekom godine. U 2019. godini preminulo je 13 kardinala i 147 biskupa.

Papa slavio euharistiju u Priscilinim katakombama

Ove godine papa Franjo izabrao je Prisciline katakombe za euharistijsko slavlje prigodom obilježavanje Dušnog dana kada se vjernici sjećaju svojih dragih pokojnika. Na povratku u Vatikan sišao je u podzemlje bazilike Sv. Petra, gdje se pred slikom Majke Božje iz 3. stoljeća zadržao u molitvi za svoje preminule prethodnike.

Papa: Tko zaboravi smrt, već počinje umirati

„Kultura koja zaboravlja smrt počinje umirati u sebi. Tko zaboravi smrt, već je počeo umirati“, istaknuo je papa Franjo u videoporuci u povodu IV. međunarodnog susreta mladih koji je održan u Mexico Cityju, a organizirale su ga obrazovne mreže „Scholas Ocurrentes“ i „World Ort“.

Svetost je dar i poziv

Papin nagovor prije i nakon molitve Anđeo Gospodnji na svetkovinu Svih svetih, 1. studenoga 2019.

1 2 3 32