Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papa-franjo

Papa bi sljedećih dana mogao biti otpušten iz bolnice

Ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni izvijestio je u četvrtak 30. ožujka u popodnevnim satima o zdravstvenom stanju pape Franje koji je od srijede na liječenju u Sveučilišnoj bolnici Agostino Gemelli u Rimu, prenosi Vatican News.

Papa Franjo zahvaljuje za blizinu i molitve: Dirnut sam brojnim porukama

Nakon prvoga dana provedenog u bolnici Gemelli zbog respiratorne infekcije papa Franjo je sa svojega Twitter računa @Pontifex u četvrtak, 30. ožujka poslao poruku. U bolnici, pred kojom su se okupili svjetski mediji, moli se za Papu. U međuvremenu, iz cijeloga svijeta stižu poruke s dobrim željama i izrazima naklonosti, objavio je Vatican News.

Papa moli za migrante smrtno stradale u požaru u Meksiku

Upućujući pozdrav vjernicima španjolskog govornog područja koji su sudjelovali na redovnoj općoj audijenciji srijedom, 29. ožujka papa Franjo se spomenuo žrtava požara koji je izbio u centru Nacionalnog instituta za migracije u Ciudad Juárezu u kojem je najmanje 39 ljudi izgubilo život, a tridesetak ih je povrijeđeno. Ponovno je pozvao i na molitvu za "napaćenu Ukrajinu" i njezin narod, objavio je Vatican News.

Pavlova revnost za Krista i evanđelje

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 29. ožujka papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. Papino razmišljanje, koje donosimo u cijelosti, bilo je posvećeno apostolu Pavlu kojem će Sveti Otac, kako je najavio, posvetiti dvije kateheze.

Papa u Tursku šalje deset tisuća lijekova za žrtve potresa

Dikasterij za službu milosrđa šalje pakete lijekova u Istanbul prema Papinoj želji da pruže veću pomoć žrtvama razornog potresa koji je 6. veljače pogodio Siriju i Tursku te uzrokovao smrt 50 tisuća osoba, izvijestio je Vatican News.

1 2 3 269