Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papa-franjo

Papina konkretna pomoć Crkvi u Libanonu

Papa Franjo je preko Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja poslao prvu pomoć u iznosu 250 000 eura za potrebe Crkve u Libanonu u teškim trenucima patnje.

Izliječiti svijet

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 5. kolovoza 2020. – Apel Svetoga Oca

Međugorski župnik fra Marinko Šakota: Papi je Međugorje u srcu

O poruci pape Franje mladima na 31. međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju - Mladifestu, kao i o svečanoj misi u večeri otvorenja Mladifesta, koju je predslavio nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, međugorski župnik fra Marinko Šakota razgovarao je s Andrijom Šegom za radiopostaju Mir Međugorje u nedjelju 2. kolovoza.

Papa pozvao na solidarnost u vremenu kušnje pandemije Covida-19

Papa Franjo napisao je predgovor za novu knjigu pod naslovom „Zajedništvo i nada“ u kojem je potaknuo sve vjernika na ponovno otkrivanje solidarnosti usred pustoši koju iza sebe ostavlja pandemija koronavirusa. U svom predgovoru osvrnuo se također na lekcije koje su kršćani izvukli iz pandemije Covida-19.

Vatikan pokrenuo kampanju „Svi stariji su vaši djedovi i bake“

Papa Franjo je u nedjelju 26. srpnja na liturgijski spomen svetog Joakima i Ane, Isusovih „djeda i bake“, pozvao „mlade da učine gestu nježnosti prema starijim osobama, poglavito onima koji su najusamljeniji, u svojim domovima i mjestima u kojima borave, onima koji mjesecima nisu vidjeli svoje voljene“. Vatikanski Dikasterij za laike, obitelj i život odgovorio je na poziv Svetog Oca pokrenuvši 27. srpnja kampanju „Svi stariji su vaši djedovi i bake“.

Papa Franjo: Nismo sami na svijetu, budimo pozorni na potrebe drugih

Papa Franjo obratio se videoporukom sudionicima Tečaja duhovnosti koji je argentinska biskupija Comodoro Rivadavia organizirala o temi „Obraćenje na društvenu dijakoniju“, odnosno o tomu kako se brinuti o bližnjima po evanđeoskom primjeru Dobroga Samarijanca, objavio je 25. srpnja Vatican News.

1 2 3 60