Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papa-franjo

Papina poruka na Twitteru

Gospodin je svjestan svega što smo prošli u ovom vremenu. Blizak je svima koji se osjećaju izolirano i usamljeno, osjećaji koji su sve izraženiji za vrijeme pandemije. On nije prema tome ravnodušan, istaknuo je papa Franjo u tweetu 23. srpnja, koristeći službeni hashtag Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba, prenosi Vatican News. 

Objavljen službeni program pohoda pape Franje Mađarskoj i Slovačkoj

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 21. srpnja službeni program apostolskog putovanja pape Franje u Mađarsku i Slovačku na kojem će boraviti od 12. do 15. rujna. Papa će u Mađarskoj 12. rujna predsjedati Završnim misnim slavljem Međunarodnog euharistijskog kongresa u Budimpešti, a zatim otputovati u Slovačku, gdje će pohoditi glavni grad Bratislavu te gradove Košice, Prešov i Šaštin.

Papin brzojav sućuti povodom atentata na tržnici u Bagdadu

Papa Franjo zajamčio je bliskost svima koji su pogođeni terorističkim napadom koji se u ponedjeljak 19. srpnja dogodio u glavnom gradu Iraka, Bagdadu i upućuje molitvu da nasilje ne prevlada nad željom za pomirenjem, objavio je Vatican News.

Intervju generala Družbe Isusove: Što mi nitko ne vjeruje o papi Franji

Već gotovo pet godina o. Arturo Sosa je generalni poglavar Družbe Isusove. U intervjuu koji je dao njemačkoj agenciji Katholisch.de, kako prenosi portal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, objašnjava što ga fascinira u liku sv. Ignacija, utemeljitelja reda, kakvo je aktualno stanje Družbe Isusove i kakav odnos ima s Papom. Razgovor s isusovačkim generalnom donosimo u cijelosti.

Dr. Tonči Matulić na Školjiću predstavio "Veritatis Gaudium"

Značaj 'Veritatis Gaudium - Radost istine', apostolske konstitucije o crkvenim sveučilištima i fakultetima pape Franje, predstavio je prof. dr. Tonči Matulić na susretu moralnih teologa u utorak 13. srpnja u franjevačkom samostanu sv. Pavla Pustinjaka na Školjiću.

1 2 3 109