Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papa-franjo

Papin tweet o sv. Tereziji Avilskoj

Na Twitter računu Pontifex pape Franje na spomendan sv. Terzije od Isusa, u petak 15. listopada, objavljena je kratka poruka o toj naučiteljici Crkve.

Bijela kuća najavila susret pape Franje i Joea Bidena

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki potvrdila je da bi se predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joseph R. Biden i njegova supruga Jull trebali u petak 29. listopada 2021. susresti s papom Franjom u Vatikanu, prenosi Nedjelja.

Papa Franjo: Pobačaj je ubojstvo

Susrevši se s članovima talijanske udruge ljekarnika, u četvrtak 14. listopada papa Franjo se osvrnuo na one koji žele ukinuti prigovor savjesti te istaknuo da nije riječ o nevjernosti, nego naprotiv, o vjernosti profesiji, ako je ona valjano potaknuta, izvijestila je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Papa: Neću se umoriti govoriti o dostojanstvu rada

Papa Franjo uputio je videoporuku Institutu za razvoj poduzetništva (IDEA) i Savezu radnika pučke ekonomije u Argentini. Poruka je to u povodu 57. susreta IDEA pod nazivom „Postignimo jednu održivu Argentinu“, izvijestila je u četvrtak 14. listopada hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Sveti Otac odobrio proglašenje dekreta o čudu po zagovoru Ivana Pavla I.

Sveti Otac je u srijedu 13. listopada 2021. primio u audijenciju prefekta Kongregacije za kauze blaženih i svetih kardinala Marcela Semerara i pritom odobrio proglašenje četiri dekreta o junačkim krepostima, dekret o mučeništvu te dekrete o čudima po zagovoru Ivana Pavla I. i Marije Berenike Duque Hencker, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Imenovan apostolski upravitelj Kölnske nadbiskupije

Sveti Otac imenovao je apostolskim upraviteljem sede plena et ad nutum Sanctae Sedis Kölnske nadbiskupije pomoćnog biskupa iste nadbiskupije Rolfa Steinhäusera, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

1 2 3 125