Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papa-franjo

Papa primio predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića

Papa Franjo primio je u ponedjeljak, 17. siječnja u audijenciju Njegovu Ekselenciju g. Željka Komšića, trenutnog predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji se potom susreo s Njegovom Ekselencijom nadbiskupom Paulom R. Gallagherom, tajnikom za odnose s državama, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Papa teatincima: Ustrajte u svjedočenju evanđelja i djelima milosrđa

Identitet, zajedništvo i poslanje; tri su riječi koje je istaknuo papa Franjo primivši u audijenciju sudionike generalnoga kapitula Reda regularnih klerika, koje je ustanovio sveti Kajetan (Gaetano) Tijenski. Potaknuo ih je da izbjegavaju svaki oblik ogovaranja te da brinu jedni o drugima slijedeći tragove utemeljitelja, i to apostolskoga srca i bez krutih obrazaca, objavila je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Papa: Nedostaje mi hodanje ulicom kao u Buenos Airesu

Papa Franjo poslao je poruku novinaru Javieru Martínezu Brocalu, koji ga je 11. siječnja fotografirao na izlasku iz trgovine diskografskih ploča u središtu Rima, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Gospodarstvo u službi ljudi i majke zemlje

U poruci sudionicima skupa „Pripremiti budućnost, izgraditi održivo, uključivo, regenerativno gospodarstvo“, koji je 10. siječnja održan u Lateranskoj palači u Rimu u organizaciji Vatikanskoga povjerenstvo za COVID-19 Dikasterija za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja i mreže Deloitte, papa Franjo istaknuo je da je potreban novi pristup, jer previše je prilika izgubljeno, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Papina zahvalnost za velikodušnost vjernika nadbiskupije Seoul

Papa Franjo poslao je poruku zahvale nadbiskupiji Seoul za velikodušni doprinos južnokorejskih vjernika u „Kampanji dijeljenja cjepiva“ kojom podupiru nastojanje Vatikana da se distribuiraju cjepiva protiv covid-19 u siromašne zemlje, izvijestila je u srijedu 12. siječnja hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Papa izrazio sućut u povodu smrti Davida Sassolija

Sveti Otac Franjo izrazio je sućut u povodu smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija, spomenuvši ga se kao vjernika potaknutog kršćanskom nadom i milosrđem, i kao cijenjenoga čovjeka, izvijestila je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

1 2 3 148