Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papa-franjo

Uloga žena tema na posljednjem zasjedanju Vijeća kardinala u 2023. godini

Vijeće kardinala, pod presjedanjem pape Franje, je 4. prosinca u Vatikanu započelo svoje posljednje zasjedanje u 2023. godini. Sveti Otac je najavio na susretu s Međunarodnom teološkom komisijom 30. studenog kako će jedna od središnjih tema za razmatranje biti uloga žena, piše Vatican News.

Papina videoporuka u povodu inauguracije Paviljona vjere

„Uspostaviti saveze u svrhu općega dobra“ - središte je videoporuke pape Franje prikazane u Dubaiju 3. prosinca povodom inauguracije Paviljona vjere, prostora za sinergiju među organizacijama, vjerskim i političkim vođama, znanstvenicima, u svrhu promicanja djelovanja za klimu, prenosi Vatican News.

Bruni: Papino zdravstveno stanje poboljšano

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni izvijestio je 2. prosinca o Papinom zdravstvenom stanju za koje je rekao da se „poboljšava“. Sutrašnja molitva Angelusa u podne prenosit će se uživo putem Vatican Newsa i moći će se izravno pratiti na velikim videozaslonima na Trgu sv. Petra, prenosi Vatican News.

Papa Franjo sudionicima COP28: „Izaberimo život, izaberimo budućnost!“

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin pročitao je u subotu, 2. prosinca govor pape Franje izaslanicima na UN-ovom samitu o klimatskim promjenama COP 28, pozivajući svjetske čelnike da više ne odgađaju akciju, već da osmisle konkretne i dosljedne odgovore za dobrobit našeg zajedničkog doma i budućih naraštaja, objavio je Vatican News.

Sveti Otac uputio poruku francuskim sjemeništarcima

Papa Franjo je u petak, 1. prosinca, uputio poruku, koju je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, za više od 700 sjemeništaraca iz cijele Francuske. Papa se u njoj osvrnuo na pitanje celibata, osobnoga odnosa s Kristom i života svećenika u suvremenom svijetu, prenosi Vatican News.

Papa: Kanonsko pravo treba biti više pastoralno i misionarsko

Sveti Otac uputio je poruku Chiari Minelli, predsjednici Međunarodnoga društva za promicanje studija Kanonskoga prava (Consociatio Internationalis Studio Iuris Canonici Promovendo) koje se 1. prosinca okupilo na konferenciji u Rimu, prenosi Vatican News.

Austen Ivereigh o pozadini sankcija protiv kardinala Lea Burkea

Papina osoba od povjerenja i novinar Austen Ivereigh napisao je da je dobio od pape Franje uvid u pozadinu sankcija protiv kardinala Raymonda Lea Burkea. Papa se također ogradio od navodnih citata koji su mu pripisani u medijima koji su kritizirali Papu, objavio je Ivereigh na mrežnoj stranici „Where Peter is“, izvijestio je u petak, 1. prosinca katholisch.de.

1 2 3 328