Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papa

Papa o opasnosti ljubomore

Tumačeći u propovijedi na jutarnjoj misi 24. siječnja u Domu Sv. Marte u Vatikanu čitanje liturgije o ljubomori kralja Saula prema Davidu, papa Franjo upozorio je vjernike na opasnost "crva ljubomore".

Novi blaženici Katoličke Crkve

Papa Franjo primio je 23. siječnja u Vatikanu pročelnika Kongregacije za proglašenje blaženih i svetih kardinala Angela Becciua i odobrio dekrete za proglašenje novih blaženika, slugu Božjih ubijenih u Španjolskoj i Gvatemali.

Irački predsjednik u Vatikanu

Papa Franjo primit će u subotu 25. siječnja iračkoga predsjednika Barhama Saleha, najavio je Tiskovni ured Svete Stolice, prenosi Kathpress.

Papina poruka na Twitteru

Biti kršćanin ne znači braniti se ideologijom da bismo napredovali. Biti kršćanin znači biti slobodan, jer imamo pouzdanje, jer smo poslušni riječi Gospodnjoj, poručio je papa Franjo u tweetu 20. siječnja.

Papina poruka na Twitteru

Zaustavimo se na današnjem Evanđelju (Iv 1, 29-34), možda čak razmišljajući o slici Krista, Sina Božjega, koji je postao jaganjac da bi nas spasio. Da, još uvijek smo jadni grešnici, ali ne i robovi nego djeca Božja, poručio je papa Franjo u tweetu u nedjelju 19. siječnja.

Papina poruka na Twitteru

Tko vjeruje osjeća veliku potrebu za Bogom i u svojoj malenosti predaje mu se s potpunim povjerenjem, istaknuo je papa Franjo u tweetu u subotu 18. siječnja.

Papa primio u audijenciju talijanske ribare

Papa Franjo primio je u Vatikanu u subotu 18. siječnja u audijenciju ribare iz talijanskoga grada San Benedetto del Tronta te ih pozvao da „ne gube nadu“ usprkos neizvjesnosti „rizičnog i napornog“ posla, pohvalivši inicijativu za čišćenjem morskog dna od plastike u koju su uključeni.

1 2 3 69