Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papa

Papine poruke na Twitteru

Na svetkovinu sv. Ante Padovanskoga, 13. lipnja, papa Franjo u tweetu je zazavao: „Duše Sveti, učini nas majstorima sklada, sijačima dobra i apostolima nade!“ Nedugo zatim poručio je i „Siromasi nas spašavaju jer nam omogućuju susresti lice Isusa Krista“.

U Vatikanu predstavljena Papina poruka za III. svjetski dan siromaha

Sa siromasima se postupa kao s otpadom, društvo ih danas osuđuje i odbacuje, ali oni su baštinici Božjega kraljevstva i siromaštvo ima spasotvornu moć, ističe papa Franjo u poruci za treći Svjetski dan siromaha objavljenoj u četvrtak 13. lipnja. Tema ovogodišnje poruke „Ufanje ubogih neće biti zaludu“ preuzeta je iz Psalma (9, 19).

Papina poruka na Twitteru

Kao odrasli, ne smijemo djeci ukrasti sposobnost da sanjaju. Zauzmimo se u stvaranju okoline prožete nadom u kojoj dječji snovi mogu rasti i biti podijeljeni s drugima. Zajednički san otvara put novom načinu života, poručio je papa Franjo u tweetu u srijedu 12. lipnja.

Papina poruka na Twitteru

Besplatno dajte što ste besplatno primili kako bi milost Božja mogla ući u sva srca, poručio je papa Franjo u tweetu u utorak 11. lipnja.

Papa: Besplatno dajte što ste od Boga besplatno primili

Besplatno dajte što ste od Boga besplatno primili, poručio je u utorak 11. lipnja papa Franjo na jutarnjoj misi u Domu Svete Marte, govoreći o Božjoj besplatnosti, odnosno o besplatnosti prema drugima kroz svjedočanstvo i služenje.

Papa Franjo najavio posjet Iraku

Primajući u ponedjeljak 10. lipnja predstavnike Unije djela za pomoć Istočnim Crkvama (ROACO) u povodu njihove 92. opće skupštine koja će se održati 12. lipnja u Rimu, papa Franjo rekao im je da često misli na Irak u koji želi putovati sljedeće godine.

1 2 3 47