Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papa

Papa osnovao stručno povjerenstvo o ženskom đakonatu

Sveti Otac, u tijeku nedavne audijencije u koju je primio prefekta Kongregacije za nauk vjere Luisa Francisca Ladariu Ferrera, donio je odluku da se osnuje novo stručno povjerenstvo o ženskom đakonatu, objavio je 8. travnja Tiskovni ured Svete Stolice.

Papina jutarnja propovijed o izdaji

Bože, obrati one koji iskorištavaju bijedne, molio je papa Franjo na jutarnjoj misi koju je na Veliku srijedu, 8. travnja, predvodio u Domu Sv. Marte u Vatikanu.

Papina poruka na Twitteru

U ovim svetim danima stanimo pred Raspetoga i molimo za milost života u služenju. Milost da pružimo ruku onima koji trpe i onima u najvećoj potrebi. Milost da se ne usredotočimo na ono što nama nedostaje već na ono što mi možemo učiniti za druge, pozvao je papa Franjo u tweetu u utorak 7. travnja.

Papina poruka Židovima za Pesah

Papa Franjo uputio je poruku rimskoj židovskoj zajednici uz blagdan Pesaha, istaknuvši želju za produbljivanjem „prijateljskih veza i zauzimanja za potrebite, osobito u ovim trenucima kušnje“, prenosi Vatican News.

Papina poruka na Twitteru

Tragedija koju proživljavamo poziva nas da ozbiljne stvari uzmemo za ozbiljno i ne prepustimo se manje važnima, kako bismo ponovno otkrili da je život beskoristan ako ga ne koristimo da bismo služili bližnjima. Jer, život se mjeri ljubavlju, poručio je papa Franjo u tweetu 6. travnja.

Papina misa u Domu svete Marte

Jutarnju misu u ponedjeljak 6. travnja papa Franjo je ponovno posvetio zatvorenicima, koji su prisiljeni provoditi svoj život u prenatrpanim prostorijama zatvora i kaznionica. Molio je da odgovorni iznađu rješenja tih gorućih problema.

Papa osudio „krizne profitere“

U propovijedi na jutarnjoj misi u subotu 4. travnja u Domu Sv. Marte, papa Franjo osudio je one koji krizu izazvanu pandemijom koronavirusa nastoje iskoristiti za osobne dobitke, prenosi Vatican News.

Papa darovao 60.000 eura bolnici u Bergamu

Bergamska biskupija priopćila je 3. travnja navečer da je papa Franjo donirao 60.000 eura privremenoj bolnici Papa Ivan XXIII. u Bergamu, prenosi Vatican News.

Papina molitvena nakana za travanj

U video-poruci molitvene nakane za mjesec travanj, koju je objavila Papina svjetska molitvena mreža, papa Franjo moli za žrtve novih ovisnosti.

1 2 3 78