Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papa

Utemeljitelj pokreta „Slow Food" piše knjigu s Papom

Carlo Petrini (70) s papom Franjom piše knjigu u kojoj u dijaloškoj formi razmišljaju o enciklici „Laudato si'". U razgovoru za talijanski dnevnik Avvenire objavljen u četvrtak 17. listopada Petrini je najavio da bi knjiga trebala biti objavljena u ožujku sljedeće godine, prenosi Vatican News.

Papa upozorava: Gomilamo i rasipamo kruh siromašnih

Okrutno je, nepravedno i paradoksalno da danas ima hrane za sve ljude, ali svi ne mogu do nje; ili da postoje područja u svijetu na kojima se hrana rasipa, baca, pretjerano konzumira ili namjenjuje u druge svrhe koje nisu prehrambene, poručio je papa Franjo u pismu glavnom ravnatelju FAO-a Qu Dongyu u povodu Svjetskog dana hrane.

Papina poruka na Twitteru

Pomolimo se da naše zajednice vide kako se svjedočenjem radosti kršćanskoga života širi poziv na svetost, pozvao je papa Franjo u tweetu 12. listopada.

Papa Franjo franjevcima kapucinima: Budite ponizni i siromašni misionari

Radost je vaša snaga – istaknuo je papa Franjo u svom obraćanju skupini franjevaca kapucina iz talijanske pokrajine Marche, koje je 10. listopada primio u audijenciju. Na susretu se razvio srdačan razgovor, utemeljen na bratskom odnosu i jednostavnosti, tijekom kojega je Papi upućeno i nekoliko pitanja.

Papina poruka na Twitteru

Neka nam Duh Sveti, graditelj bratstva, podari milost kako bismo mogli hodati jedni s drugima. Neka nas učini hrabrima dok proživljavamo dosad neviđene načine dijeljenja i misije, tweetao je papa Franjo 10. listopada.

Papa: Ružan je put od vjere do ideologije

U propovijedi na jutarnjoj misi u Domu Sv. Marte 8. listopada papa Franjo istaknuo je da postoji način na koji se može biti kršćanin, ali samo pod određenim uvjetima.

1 2 3 59