Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papa

Kardinal Re: Kardinal Pell, primjer kako dostojanstveno prihvatiti nepravdu

Misu zadušnicu za kardinala Georgea Pella, nekadašnjega pročelnika Tajništva za gospodarstvo, preminuloga 10. siječnja u 82. godini života, predvodio je u subotu 14. siječnja u bazilici Sv. Petra u Vatikanu dekan Kardinalskoga zbora kardinal Giovanni Battista Re, prenosi Vatican News.

Papa se susreo s ukrajinskom obitelji čiji je otac zarobljenik

Na kraju opće audijencije 21. prosinca papa Franjo susreo se s Ukrajinkom Larisom i njenim sinom Sergejom, čiji je muž ratni zarobljenik, koji su Papi darovali boksačke rukavice supruga i oca, te kalendar koji prikazuje razaranje Ukrajine, posebno željezare Azovstal, prenosi Vatican News.

Austrijski biskupi završili pohod ad limina

Austrijski biskupi završili su u petak 16. prosinca svoj pohod apostolskim pragovima (ad limina apostolorum) dvosatnom privatnom audijencijom kod pape Franje, izvještava Vatican News.

Papa primio dobitnika Nobelove nagrade za mir

Papa Franjo primio je u petak 9. prosinca u Vatikanu kongoanskoga ginekologa Denisa Mukwegea (67), koji je 2018. godine dobio Nobelovu nagradu za mir zbog svoje brige o ženama i djevojčicama, žrtvama ratnoga silovanja, posebno na području Velikih jezera, prenosi Vatican News.

1 2 3 114