Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papa

Papa svećenicima: Nismo puki djelitelji ulja, nego pomazani da bismo pomazivali druge

Danas su gradovi zatočeni ideološkom kolonizacijom. Jedino pomazanje naše kulture, koja je oblikovana radom i umjetnošću naših predaka, može osloboditi naše gradove od tih novih oblika ropstva. Želimo biti prvi koji će biti među suosjećajnim rukama dobrog Samarijanca kako bismo mogli svojim rukama iskazati suosjećanje drugima, rekao je papa Franjo svećenicima u homiliji na Misi posvete ulja u Bazilici svetoga Petra na Veliki četvrtak, 18. travnja 2019.

Papa mladima: Temeljite svoj život na vrijednostima vjere

Radostan sam što mogu pozdraviti sudionike susreta Univ 2019. Dragi mladi, koji živite ove dane formacije, po primjeru sv. Josemarije, temeljite sve više svoj život na vrijednostima vjere, kako biste, mijenjajući se po Kristovu uzoru, mogli preobraziti svijet koji vas okružuje.

Cvjetnica u Vatikanu

Papa Franjo predvodio je na Cvjetnicu 14. travnja na Trgu sv. Petra svečano liturgijsko slavlje Nedjelje Muke Gospodnje.

Papa pozvao vjernike da mole krunicu za mir

U kratkom nagovoru prije molitve Anđeo Gospodnji na Trgu sv. Petra u Vatikanu na Cvjetnicu 14. travnja papa Franjo pozvao je mlade i sve vjernike da mole krunicu za mir.

Papa: Mobitel ne smije postati droga

Kada nema slobode, nema obrazovanja, nema budućnosti, istaknuo je papa Franjo obraćajući se učenicima rimske klasične gimnazije "Ennio Quirino Visconti" koje je primio 13. travnja u audijenciju, javlja Vatican News. Upozorio ih je, među ostalim, da mobitel ne smije postati droga koja komunikaciju svodi na kontakte.

Na Petak milosrđa Papa posjetio oboljele od Alzheimerove bolesti

Papa Franjo je 12. travnja poslijepodne posjetio centar Villaggio Emanuele u Rimu, u kojem su smješteni oboljeli od Alzheimerove bolesti, neurodegenerativne bolesti koja uništava mozak i sjećanje. Štićenicima je toga naselja Papin posjet bio iznenađenje, ali i osvježenje njihovog sjećanja i radosna obnova.

1 2 3 37